Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant
Blog,  SuperBlog,  Superblog2024

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

5
(3)

„Singura prietenie de preț este cea care s-a născut fără motiv.” -Arthur van Schendel

Conceptul de “prietenie”, în zilele noastre, a suferit numeroase modificări, de cele mai multe ori pierzându-și adevărata semnificație. Iar cel mai elocvent exemplu îl regăsim pe rețelele sociale la așa numita “listă de prieteni”. Dintr-un număr atât de mare de amici, oare câți dintre ei ne sunt cu adevărat aproape atunci când avem nevoie? Ce știm cu adevărat despre aceștia sau ce știu ei cu adevărat despre noi? Ce se ascunde în spatele fotografiilor în care toți par să fi găsit fericirea și viața perfectă?

La toate acestea se gândea Ioana în timp ce privea pozele cu prietenele ei și site-ul celor de la Katz GastroLab, un nou restaurant în București, amplasat într-o zonă excelentă: lângă Parcul Cișmigiu și vis-a-vis de Facultatea de Muzică (Conservator).

De câte ori pașii lor, timp de patru ani, nu străbătuseră strada Poiana Narciselor în drum spre parc! Și câte amintiri le legau de această parte a orașului!

La final, tocmai amintirile o determinară să aleagă această locație pentru celebrarea importantului eveniment: două decenii de prietenie cu fetele ei!

Da, în curând se împlineau 20 de ani de când se cunoscuseră pe scările facultății. 20 de ani în care se petrecuseră atâtea evenimente cu cele șapte adolescente, proaspăt studente, venite din provincie în capitală pentru a studia. Iar Ioana, studenta din trecut și doamna de acum, dorea să sărbătoarească aceste două decenii de tinerețe, simpatie, stimă, respect și atașament reciproc.

Visa la o petrecere care să se asemene cu ele, să aibă caracter istoric, pentru că povestea lor era o adevărată istorie și nu doar atât. Ele erau absolvente ale acestei materii. Tocmai de aceea avea nevoie să găsească un loc special, poate o casă interbelică ori un local cultural cu meniu internațional și atmosferă specifică felului lor de a fi.

Restaurantul din centrul Bucureștiului – Katz GastroLab întrunea toate cerințele Ioanei. Poate nu fusese doar o coincidență atunci când, întâmplător, a găsit site-ul.

Din păcate, exista un singur impediment: faptul că locuia în diasporă și nu mai venise în București, orașul inimii ei, de câțiva ani.

Chiar și așa, avea soluția la îndemână: Maria!

Prietena care era la curent și cunoștea toate localurile noi și exclusiviste ale capitalei și care adora să organizeze orice fel de petrecere sau întâlnire. Adevărul era că avea și un talent înnăscut pentru astfel de lucruri și o imaginație debordantă.

Astfel, cu ajutorul ei, putea organiza întâlnirea la restaurantul Katz GastroLab și era nerăbdătoare să afle și opinia  prietenei sale în privința locației alese.

Imediat Ioana luă telefonul și apelă numărul Mariei.

În timp ce aștepta ca aceasta să-i răspundă, realiză că legătura lor s-a născut pur și simplu din compatibilitatea sufletelor, fără să existe niciun interes la mijloc. Poate tocmai acesta era motivul rezistenței și duratei prieteniei lor dincolo de spațiu, distanță și timp!

Șapte, Doamne, și toate șapte!

–Oare cum caractere atât de diferite au reușit să lege o relație atât de puternică și de durabilă? se întreba Ioana, mirată. Numai că, timpul se scurgea, picurându-și secundele pe podea, reamintindu-i de faimosul tablou al lui Dali. Atunci femeia își scutură buclele scăldate în lumina soarelui la zenit, pregătită să se întoarcă în trecut și să individualizeze caracterul fetelor și compatibilitatea acestora cu exclusivistul restaurant din București: Katz GastroLab.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Totuși, din nefericire, una dintre ele a fost ridicată la cer cu ceva timp în urmă!

Elena!

Elena, studenta elegentă, mereu perfectă, cu zâmbetul pe buze, cu vorba ei rârâită care îi adăuga și mai mult șarm și mister. Elena, cea care întorcea capetele colegilor, dar discreția ei era un zid imposibil de escaladat. Însă, numai ele, celelalte șase prietene îi cunoșteau trăirile, temeririle și suferințele. Pentru că da, se suferă mult la 19 ani. Și indiferent că acum nu se mai afla printre ele, în grup, locul ei era de acum în inimile lor.

Cu siguranță, Elenei i-ar fi plăcut un restaurant cu concerte live, deoarece ea iubea viața, muzica și buna dispoziție.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Petruța!

Cu Petruța, după finalizarea facultății, nu se știe cum și de ce, străzile lor s-au intersectat mai rar.

Petruța le cucerise nu doar pentru ochii ei senini în care puteai vedea cerul, ci și pentru sârguința cu care studia și capacitatea ei de a reține mulțimea de informații. Indiferent ce se spune, să urmezi Facultatea de Istorie nu este chiar un fleac.

Cu toate acestea, la un moment dat, drumul colegei cu ochii de azur, a fost diferit și de cele mai multe ori, mult prea departe de al celorlalte.

Indiferent de cele întâmplate, Ioana o avea pe listă. Multe întâmplări și amintiri o legau de studenta conștiincioasă.

Locul ideal al Petruței putea fi un local care să aibă un secret attic, deoarece iubea misterul acestor încăperi. Iar un concert jazz care să susțină atmosfera ar fi făcut-o cu adevărat fericită.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Ștefania!

Ștefania în schimb, era dintotdeauna mediatoarea grupului. Indiferent cât de puternică poate fi o relație de prietenie, există momente în care apar disensiuni și discuții. Iar Ștefania avea darul de a relega punțile între ele. Onestitatea și naivitatea asemănătoare copiilor care cred încă în magie o reprezentau, fiind o componentă esențială în mica lor comunitate.

În plus, Ștefania era dintotdeauna partenera ideală de dans a Ioanei. Nu existase petrecere în care cele două să stea departe de ring, lăsându-și corpurile purtate de ritmurile lansate de boxe.

Așadar, un concert live în restaurant sau muzica latino i s-ar fi potrivit de minune prietenei dansatoare.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Maria!

Maria, studenta brunetă, tunsă băiețește, dar cu un trup superb. Inteligentă, vizionară, pragmatică, neliniștită, mereu în întârziere, alintată și nebunatică. Cine însă o cunoștea cu adevărat, putea vedea în spatele acestui comportament fragilitate, nesiguranță și teamă. Însă, alături de celelalte, toate slăbiciunile ei se disipau. Împreună reușeau să fie mai puternice și de invidiat pentru strânsa lor legătură de prietenie.

–Care ar fi locul preferat al Mariei? se tot gândea Ioana.

Devenise o femeie exuberantă, călătorise mult de la nord la sud și de la est la vest prin lume și gusturile i se schimbaseră total.

Dansul nici într-un caz! Mergea perfect pe tocuri, dar cadența muzicii era departe de sincronizarea picioarelor ei. Prin urmare, ei i-ar fi plăcut un loc liniștit cu mâncare deosebită. Da, un restaurant cu bucătărie internațională era alegerea perfectă în privința acestei doamne.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Sorina !

Sorina, o frumesețe glacială cu gesturi și glas de pisicuță. Drumul a dus-o departe, dincolo de granițele țării, dar relația de prietenie a rezistat distanței.

Descurcăreață și curajoasă, știind clar ce anume își dorește de la viață, dar cu o capacitate de reacție afectivă puternică, fiind foarte ușor de impresionat.

Ținând cont de țara în care locuia acum, fără îndoială i-ar plăcea un restaurant dotat cu mansardă cu artiști și, bineînțeles, cu meniu internațional.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Ana!

O frumusețe latino-americană asemănătoare Shakirei. Și chiar dacă câteodată părea o fetiță alintată și fără apărare, avea o ambiție, determinare și curaj de apreciat. Punctele ei sensibile rămâneau în interiorul celorlalte șase suflete.

Pentru gingășia și finețea Anei, cea mai bună alegere ar fi fost un restaurant din centrul Bucureștiului care să-i poată satisface toate dorințele și poftele.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Ioana!

Ioana sau “egipteanca” după cum o numise unul dintre profesori!

Ea era ea, dintotdeauna pe tocuri, cu spatele drept, privirea înainte, urmată de ecoul pașilor săi apăsați, învăluită în parfumuri dulci și înconjurată de cârlionții lungi, ce își schimbau neîntrerupt culoarea.

Fata care era mereu în căutare de aventuri, aventuri care să-i confirme sentimentul de libertate și care să-i susțină nivelul de adrenalină la cotele cele mai înalte. Nu putea trăi altfel, nu știa cum să trăiască diferit!

Acum, când rebela din ea s-a topit în negura timpului, avea nevoie de ceva care să-i readucă la viață Lilith-ul de altădată. Să-și lase picioarele purtate pe ritmul muzicii latino sau să-și încerce vocea într-o petrecere de karaoke de neuitat. Ah, și locația trebuia să oglindească ceea ce ea și prietenele ei aveau în comun: buna dispoziție și pofta de viață!

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

„Un prieten este acela care îți oferă libertatea totală de a fi așa cum ești.” -Jim Morrison

Nu trecu mult timp și glasul entuziasmat al Mariei se auzi în telefon.

–Trebuie să-mi spui, neapărat, cum ai găsit acest restaurant fix în moțul Bucureștiului și eu nu știu nimic despre el? o luă la interogat prietena pe Ioana.

–Mi-a atras atenția numele restaurantului. Știi că atunci când văd cuvântul „pisică” aprofundez, i-a răspuns femeia, râzând.

–Nu este despre pisici, dar este WOW! Am fost cu Ștefania la o cafea acolo zilele trecute. Știi că eu sunt destul de pretențioasă, dar trebuie să recunosc că am servit probabil una dintre cele mai bune cafele din București. În plus, sunt foarte creativi. Ghici cum ni s-a servit cafeaua?

–N-am idee, Maria! Tocmai de aceea te-am trimis acolo.

–Ne-a fost adusă în căni speciale biodegradabile (realizate din coji de cafea). Ce să zic? Servirea a fost ireproșabilă, croaissantele delicioase. Gândește-te că am mâncat câte două, atât de bune erau.

–Sunteți maxime! își întrerupse Ioana prietena ce părea că pur și simplu mănâncă cuvintele la cum era de entuziasmată.

–Mi-a plăcut foarte mult! continuă Maria, fără să țină cont că Ioana tot încerca să afle și alte aspecte. Atât de mult încât mi-am luat soțul de braț și ne-am dus să luăm și cina, aseară, acolo.

–Zi-mi te rog, cum este interiorul? Era seară de evenimente? Trebuie să ne gândim și la asta atunci când rezervăm.

–Stai liniștită! Am rezervat eu peste două săptămâni să aveți și voi timp să ajungeți în București. Și am aflat că în seara în care mergem vom avea parte și muzică și dans. Ștefania este nerăbdătoare să ajungă în ring alături de tine.

–Ok! Perfect. Cu Ana, Sorina și Petruța ați vorbit? se interesă Ioana.

–Da! Data aleasă este ok și pentru ele! confirmă Maria.

–Ce ținute să purtăm? Descrie-mi puțin localul, o rugă Ioana, din nou.

–În primul rând, este un loc plăcut cu o atmosferă liniștită și prietenoasă. Interiorul este elegant amenajat, având un decor chic. Produsele de patiserie și cafeaua sunt de-a dreptul savuroase și mi-au amintit de micul dejun parizian. Și seara servesc mâncare foarte bună, care se remarcă prin originalitatea rețetelor, dar și a modului de prezentare pe farfurii. Servirea este ireproșabilă. În ceea ce privește ținuta, dacă ai de gând să dansezi toată noaptea, nu-ți lua tocuri foarte înalte. În rest, cum te simți tu bine, dar știu deja ce vei purta, haha. Ah, iar îmi amintesc cum de nu am știut de acest restaurant din centrul Bucureștiului! spuse Maria pe un ton supărat.

–Poate pentru că sunteți mereu plecați cine știe pe unde! i-o întoarse Ioana pe un ton glumeț.

–Desertul cum este?

–N-ai zis că ești la dietă? o apostrofă prietena.

–Pot face o excepție de câteva zile, nu crezi?

–Apropo! o întrerupse, pentru a nu știu câta oară, Maria. Vezi că se ocupă și de evenimente.

–Fii mai explicită, te rog!

–Păi, pe scurt, Katz GastroLab oferă servicii complete de catering la nunți, aniversări, cununii, botezuri, dar și la petrecerile corporate, business meetinguri, concerte sau conferințe. În plus, oferă și baruri mobile. Îți dai seama cât de fain este să le oferi invitaților ceva special, cum ar fi „îmbrăcarea” băuturilor în cocktailuri impresionante!

–Ce ar fi ca, înainte de nunta voastră, să petrecem seara aici, noi fetele? Să organizăm bridal party și îți promit că mă ocup eu de tot! propuse Maria pe un ton extrem de serios. Ce zici?

–Zic că-mi surâde ideea având în vedere că este plasat ultra-central, a fost de acord Ioana cu propunerea lansată. Katz GastroLab ne poate deveni un bun prieten, oferindu-ne posibilitatea de a fi noi și de a ne simți minunat de fiecare dată când mergem acolo.

–Încă un lucru și te las, pentru că trebuie să ajung să iau copilul de la grădi. Am rezervat loc pe terasa interioară. Este un spațiu perfect pentru a avea intimitate și a ne bucura de această întâlnire.

–Bine! Deci, ne vedem acasă, când ajungem la București, da?

–Da, Ioana! Cum facem de fiecare dată! Hai pup că mă grăbesc! și apelul se întrerupse.

–Tipic Mariei! Mă mir că mai are aer la cât de repede poate vorbi! își spuse Ioana în gând.

O petrecere bună te face să pierzi noțiunea timpului

Seara mult așteptată sosi, în sfârșit!

Ca întotdeauna, Maria și soțul ei erau în întârziere, iar Ioana cu al ei soț erau primii și ajunși cu 15 minute înainte de ora stabilită.

Rând pe rând, sosiră și celelalte fete cu perechile lor.

Într-adevăr, Maria avusese dreptate!

Katz GastroLab era o locație minunată, elegantă și plină de viață, întocmai ca ele.

S-au așezat cu toții la masă, încântați că se revedeau după un timp îndelungat, iar fetele vorbeau încontinuu. Exact ca în urmă cu 20 de ani când se opreau pe holul Facultății de Istorie și rămâneau acolo, povestind, până târziu. Și toate în același timp. Bărbații lor nu reușeau să înțeleagă cum ele pot comunica în acest fel, așa că au ridicat neputincioși din umeri.

–Ce păcat că pe timpul nostru nu exista acest local! oftă Ștefania, melancolică.

–Cu banii pe care îi făceam din promoții, nu ne-am fi permis așa ceva! îi aminti Petruța.

–Nu este adevărat! Am văzut mai devreme un afiș cu discount student. Atunci aceștia pot veni să servească masa aici.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

–Interesant! exclamă Sorina.

–S-a schimbat mult orașul! Noi ne mulțumeam cu o gogoașă sau un covrig cu susan pe băncuțele din Cișmigiu… dar era atât de bine, de lejer și firesc! spuse și Ana, molipsită de nostalgia Ștefaniei.

–Copiii voștri vor putea profita de noul București! le încurajă Ioana. Asta dacă nu aveți în minte să-i trimiteți la studii în afara țării.

–Vom mai vedea! răspunse Ștefania, dar până una alta, hai la dans, că picioarele mele nu mai au răbdare.

Dintr-o dată, ca prin magie, din boxe au început să curgă versurile melodiei grupului lor: „Those were the days”. Ca la un semn, cum vocea lui Mary Hopkin a ajuns la urechile lor, s-au ridicat toate în picioare, s-au luat de mâini și au început să cânte.

Once upon a time there was a tavern
Where we used to raise a glass or two
Remember how we laughed away the hours
Think of all the great things we would do?

Those were the days, my friend
We thought they’d never end
We’d sing and dance forever and a day
We’d live the life we choose
We’d fight and never lose
For we were young and sure to have our way
La-la-la-da-da-da
La-la-la-da-da-da
Da-da-da-da, la-da-da-da-da”

Melodia le-a stârnea amintiri de mult apuse și lacrimi în colțul ochilor. Timpul trecuse atât de repede și lumea se schimbase atât de mult. Dar ele, și după 20 de ani, erau încă acolo, alături una de cealaltă și toate cu gândul și la Elena. Elena, singura care alesese să plece mult prea devreme.

Nostalgia le-a fost însă întreruptă de întrebarea nevinovată a soțului Sorinei.

Bărbatul cu eleganța și manierele lui de nobil englez, era curios de un lucru și-și exprimă nedumerirea cu o privire nevinovată de copil:

–But where is the cat?

La auzul acestor cuvinte, toți izbucniră în râs.

–The cat is right next to the table, my dear! îi răspunse soția sa, continuând să se amuze împreună cu ceilalți.

Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

The friendship never ends

Seara petrecută la Katz GastroLab a fost memorabilă, și de fiecare dată când se auzeau la telefon, conversația începea cu întrebarea „–But where is the cat?”

O nouă experiență creată împreună a mai adăugat încă o filă în cartea prieteniei lor, pe care și-o doreau nemuritoare indiferent de spațiu, timp și distanță.

Ceea ce aveau aceste fete era o comoară inestimabilă, iar în acea seară și-au reînnoit promisiunea ca nimeni și nimic să nu distrugă ceea ce au creat cu 20 de ani în urmă. În plus, de acum înainte aveau un loc de întâlnire pe placul inimilor lor veșnic tinere: restaurantul din centrul Bucureștiului – Katz GastroLab!

~ To be continued… ~

Articol scris cu dor și nostalgie pentru cea de-a 8 a probă din competiția Superblog 2024 Fresh Content

Legendă

  • cuvintele scrise cu albastru și bolduite reprezintă cuvintele ce au plasate link-urile solicitate
  • cuvintele bolduite reprezintă cuvintele cheie solicitate
  • cuvintele scrise cu caracter italic reprezintă nume, denumiri și/sau citate importante pe care am decis să le scot în evidență în acest mod

Surse

  • surse recomandate de către sponsorul Katz GastroLab: site, blog, pagina de Facebook și Instagram. Informațiile și pozele preluate din aceste surse au fost prelucrate cu Canva Free și Cap Cut
  • o poză preluată de pe site-ul Freepik: poza femeie din Egipt
  • Alte surse

  • Citate despre prietenie de pe site-ul postmodern
  • Pozele cu restaurantul din exterior au fost preluate de pe Google maps
  • Video cu melodia “Those were the days”Mary Hopkin a fost preluat de pe YouTube
Where is the cat? The cat is at the Katz GastroLab restaurant

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 3

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.