„Primul pas către schimbare este conştientizarea (…)” – Nathaniel Branden
Evoluția societății actuale, din punctul meu de vedere, la nivel individual, s-a transformat în involuție.
Tehnologia, ce ne uimește pe zi ce trece și, în același timp ne acaparează, ne adâncește tot mai mult într-un somn profund. Ne afundă într-un spațiu creator de ființe ce și-au renegat independența și liberul arbitru de a fi stăpânii propriilor vieți. De a face alegeri conștiente și de a simți pulsul vieții.
„Ești VIU, respiri, ești conștient; viața este mișcare, deci trebuie să existe un centru al roții vieții. Poate că nu ești conștient, dar el există. Fără el nu poți exista (…)
Exiști. Trebuie doar să mergi să constați acest lucru. Este o descoperire, nu o realizare. Ai purtat-o cu tine tot timpul. Dar te-ai atașat prea mult de margini și ești cu spatele la centru. Ai devenit prea obsedat de exterior ca să mai poți privi în interior. „ (Osho –„Destin, libertate și suflet. Care este semnificația vieții?”)
Ce înseamnă oare a fi conștient?
„A trăi în lume fără a deveni conștient de înțelesul ei este ca și când ai rătăci într-o mare bibliotecă fără a atinge nici o carte.” (Dan Brown), pentru că a fi conștient înseamnă să-ți dai seama de realitatea ce te înconjoară, să ai conștiință.
Înseamnă să te întorci la origini prin puterea CONȘTIENTIZĂRII!
Dar totuși… ce presupune procesul de conștientizare?
Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, a conștientiza este „acțiunea de a deveni conștient de scopul, de necesitatea sau/și de utilitatea unei activități”.
De asemenea, există credința că acțiunea de conștientizare își are originile în perioada budistă, reprezentând însăși esența acestei meditații. Principalul scop al acesteia era deșteptarea conștiinței și trăirea existenței umane în armonie cu propriul EU și cu lumea exterioară.
Însuși cuvântul Buddha este tradus prin „cel care s-a trezit, ajungând să își cunoască adevărata natură interioară!”
Conștientizarea să reprezinte oare doar o acțiune?
Nu cumva este și o atitudine, un comportament ce apare în mod natural, de la sine, atunci când TU te găsești într-un mediu propice?
Nu cumva această acțiune este mai degrabă și un proces, proces ce luminează întunericul din tine și care îți oferă în sfârșit, libertatea și înțelepciunea?
Dar pentru a experimenta din plin conștientizarea și pentru a beneficia de avantajele acesteia, este nevoie să înțelegi UNDE TE AFLI ACUM?
„Asigură-te că scopurile pe care ți le-ai stabilit sunt realiste și posibile ție, bazându-te în acest sens pe conștientizarea punctului în care te afli la momentul prezent”. (Herbert Harris)
ASUPRA CĂROR ASPECTE/SECTOARE DIN VIAȚA TA ÎȚI DOREȘTI SĂ INTERVII?
Un loc liniștit, o muzică de relaxare, o foaie și un pix sunt instrumentele necesare pentru a afla răspunsul la întrebări!
Fii sincer(ă) cu TINE!
Amintește-ți că doar de TINE depinde SCHIMBAREA, iar TU vei fi unicul(a) beneficiar(ă) al acesteia!
TU ești regizorul vieții tale și chiar dacă pe moment nu conștientizezi capacitatea ta de creație, asta nu înseamnă că nu o deții!
„Prin conştientizarea propriului potențial și încrederea în propriile tale abilități, poți construi o lume mai bună”. (Dalai Lama)
Trebuie DOAR să CREZI și să fii sincer(ă) cu TINE, atât!
Pentru că…
„Tu ești conștiință pură, care nu poate fi localizată în spațiu și timp.
Conștiința este fundamentală și fără cauză, este starea de bază a existenței.
Conștiința poate fi considerată câmpul tuturor câmpurilor și îți garantează accesul în orice colț al câmpului infinit.
Ca ființe conștiente, oamenii nu pot să perceapă, să măsoare sau să conceapă o realitate lipsită de conștiință (…)”(DEEPAK CHOPRA – „Despre conștientizarea iluminată”)
Articol scris pentru Spre idealuri inalte – dezvoltare personala – (Ligia Palfi)
Surse:
https://www.trezireainteligentei.ro/deepak-chopra-despre-constientizarea-iluminata/
http://www.webdex.ro/online/dictionar/constientizare