Viziune și inovație pe piața construcțiilor din România - https://www.facebook.com/vindemieftinro/photos/a.286744618152741/1926773480816505
Blog,  SuperBlog,  Superblog Spring '22

Viziune și inovație pe piața construcțiilor din România

4.4
(7)

Au trecut anii de când un băiețel sărac pleca alături de un grup de bărbați din satul lui, Joseni, județul Buzău, în lumea mare.

Cuprins

Orfan, dar harnic, a decis să-și facă un viitor departe de casă.

S-a rugat de nea Ion Zidarul să fie acceptat în ceata de bărbați, gata de muncă, oriunde ar fi fost nevoie, timp îndelungat. Iar cum nea Ion nu avea copii, l-a luat drept copil de suflet.

Au fugit cu greu din România acelor ani, dar fără a uita să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru fiecare pas ce îi aducea mai aproape de o altă viață.

Niculăiță, deoarece despre el este vorba, s-a adaptat vicisitudinilor suferind și muncind cot la cot cu consătenii lui, ce i-au devenit o adevărată familie.

Toate aceste amintiri îl însoțeau în drumul spre patrie, pe Nicola M., cum era acum cunoscut în lumea antreprenorilor.

Avionul ateriză lin pe aeroportul Otopeni, iar băiețelul din el simți o adâncă emoție la primul pas făcut pe teritoriul românesc.

Încerca cu greu să-și ascundă emoțiile. Învățase acest lucru cu mult timp în urmă, dar omul tot om rămâne!

– Bună ziua, sefu’! Ați călătorit bine? întrebă șoferul ce îl aștepta.

– Bună, Andrei! Da, zborul a fost ok, dar acum hai repede la birou!

– Imediat! răspunse tânărul, pornind în grabă motorul.

Nicola avea în minte deschiderea unei afaceri într-un nou sector, dar cu toată experiența lui nu știa de unde ar putea începe.

De aceea, chiar în acea zi, urma să aibă o întâlnire cu doi prieteni care să-l ajute cu sugestii.

După o oră, mașina se opri în fața unei clădiri de sticlă impunătoare iar șoferul se grăbi să deschidă ușa șefului său.

În birou, secretara sa, pregătise totul, iar cei doi amici îl așteptau deja.

S-au îmbrățișat, au savurat cafeaua caldă, iar mai apoi au trecut la afaceri.

– După cum vă spuneam și zilele trecute la telefon, începu Nicola, vreau să deschid un restaurant în stațiunea 2 Mai!

– De ce tocmai acolo și nu la Mamaia, unde găsești toată crema capitalei pe timp de vară? întrebă Marco, inginerul.

– Pentru că vreau să dau o șansă și acestei locații. Să fie un punct de referință pentru turismul românesc! Cu prețuri decente dar, în același timp, să fie ceva nou, elegant, civilizat, ceva altfel!

– La ce anume te-ai gândit? interveni și arhitectul Antonio.

– Un restaurant, dar nu unul oarecare! a surâs Nicola.

Inginerul și arhitectul îl priviră nedumeriți!

– Cred că știți deja cât de mult îmi place să zbor!

– Pentru mine aceste mașinării, care ne aduc mai aproape de Dumnezeu, îmi oferă de fiecare dată senzația de libertate. Este ca un fel de metamorfoză. Uit de trupul acesta și devin pasăre, călătorind printre spuma norilor, observând în bătaia vântului, întinsul apelor și zăpada munților. Exact aceeași senzație doresc să o ofer și clienților noștri!

– Vreau să mă ajutați să construim, într-un timp cât mai scurt și cu costuri nu foarte ridicate, un restaurant în interiorul unui avion, pe plaja din această stațiune!

La auzul acelor cuvinte, prietenii lui au rămas uimiți, ba chiar de-a dreptul șocați.

– Ce părere aveți? întrebă Nicola, entuziasmat.

– Numai tu puteai să te gândești la așa ceva! remarcă Antonio.

Iar voi, continuă Nicola, vă veți ocupa de acest proiect: obținere de autorizații, plan arhitectural, design etc.

– Și tu ce vei face?

– Eu mă voi ocupa să aduc avionul militar cumpărat și să învăț câte ceva despre ce înseamnă să fii un proprietar HoReCa. Să negociez contracte cu furnizorii, să găsesc personalul potrivit, promovare etc. Sunt o mulțime de lucruri de pus la punct. Este un domeniu nou și am nevoie de timp.

– Ok! aprobară cei doi. În cât timp ai nevoie de sugestii?

– Ne revedem mâine la aceeași oră și aștept soluțiile voastre: calitate, fiabilitate, inovație și protejarea mediului înconjurător!

Orele fugiră cu repeziciune parcă gonite de entuziasm, iar ziua stabilită sosi cu un soare de primăvară încântător!

Marco și Antonio erau deja prezenți în biroul tânărului antreprenor vizionar.

Masa cea lungă era plină de planșe și hârtii cu notițe.

– Bună ziua, prieteni! Se pare că noaptea a fost un sfetnic bun, având în vedere bogăția de idei din această încăpere! le spuse Nicola.

Cei doi zâmbiră.

– Așadar, să auzim la ce v-ați gândit!

– Pot începe eu? rosti Marco.

– Sigur, sparge tu gheața!

– Ei bine, așa cum ne-ai rugat ieri, credem că am găsit cea mai bună soluție pentru ceea ce ai tu în minte.

– În primul rând, atunci când începi o afacere nouă, este nevoie să ai alături o echipă inovatoare și de încredere pentru a-ți ușura activitatea și a nu prelungi timpii stabiliți inițial. Căutând pe internet, am descoperit ceva interesant. Nu numai că îți va aduce beneficii prin costuri reduse, dar protejează și mediul înconjurător și, mai ales, sunt din județul Buzău, locul tău natal.

– Serios? spuse încântat, Nicola. Continuă, mi-ai trezit interesul!

Vindem-Ieftin.ro este soluția noastră! anunță Marco vesel.

Viziune și inovație pe piața construcțiilor din România - https://www.facebook.com/vindemieftinro/photos/a.286741228153080/324660134361189
Vindem-Ieftin.ro – poză preluată de pe pagina de Facebook a sponsorului

– Și acum să-ți explic și motivele:

  • în primul rând, ei sunt primul market network din domeniul materialelor de construcții, un domeniu în care ei doresc să-și transforme clienții în prieteni prin serviciile pe care le oferă;
  • au o viziune modernă asupra modului cum trebuie să se desfășoare lucrurile în acest domeniu, astfel s-au gândit la un concept UNIC pe piața materialelor de construcții din România. O nouă alternativă la clasicul comerț cu depozite și hipermarketuri.

– Ghicești ce idee au avut? i se adresă inginerul.

Câteva secunde de tăcere, timp în care, Nicola încerca să-și dea seama care ar putea fi acest nou concept! La final se lăsă bătut și-i făcu semn lui Marco să continue.

– Conceptul de Depozit Virtual! Ai mai auzit despre așa ceva?

Viziune și inovație pe piața construcțiilor din România

– Nu! recunoscu Nicola.

– Îți explic imediat!

– Ideea acestui Depozit Virtual este aceea de a reduce lanțul de producție la client, dar și costurile cu până la 10-15%, oferind în același timp și materiale de calitate. Poate tu, ca mare antreprenor nu simți foarte mult mărirea prețurilor, dar pentru micii proprietari, aceasta contează, de aceea preferă să cumpere de la cel mai apropiat depozit de materiale de construcții. În schimb, cu ajutorul lor, putem elimina și noi costurile de distribuție, să câștigăm timp, pe care, așa cum deja ai plănuit, îl poți folosi pentru intrarea într-un nou sector de afaceri.

– Îmi place ideea asta! confirmă Nicola.

– Cum putem lua legătura cu ei?

– Relația dintre noi va fi mediată prin comenzi online și telefonice de către un consultant local cu expertiză în domeniul materialelor de construcții.

– Intrăm pe site-ul lor, alegem produsele de care avem nevoie precum: materiale pentru structură și fundație, instalații electrice, instalații termice, instalații sanitare etc.

– Care sunt procedurile de comandă și livrare?

– Vom înainta o cerere, în urma căreia vom fi contactați de către un francizat cu care putem negocia prețurile, având în vedere grandoarea proiectului nostru. Imediat vom primi o ofertă, dacă totul este ok pentru tine, plătești proforma, urmând să primim marfa acolo unde avem nevoie.

– De asemenea, acest Depozit Virtual are câte două unități în fiecare județ din țară, așadar le regăsim atât în București, cât și la Constanța. Dacă dorești, putem stabili și întâlnire cu francizații, mă rog, nu tu, mă refer la mine și la Antonio, ce vom urmări proiectul pas cu pas, încheie Marco.

Viziune și inovație pe piața construcțiilor din România
Viziune și inovație pe piața construcțiilor din România – Depozit Virtual

– M-ai convins! Ești extrem de persuasiv! remarcă Nicola.

– Marco, interveni Antonio, a uitat să menționeze că prin această metodă se reduce la jumătate numărul de camioane de pe șosele ce transportă materialele de construcții, vor scădea cheltuielile de logistică, stocuri sau depozitări și, nu în ultimul rând, toate acestea vor avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând poluarea. Ar mai fi și  avantajul că un consultant se va ocupa de toate detaliile de negociere și livrare, încheie Antonio pledoaria.

– Gata! M-ați convins! Aveți mână liberă să cereți o ofertă de preț! Lista cu ceea ce aveți nevoie cred că este deja finalizată, nu?

– Aici, am dori să îți prezentăm proiectul la care ne-am gândit!

– Ok, ascult cu interes!

– Noi ne-am gândit să unim cele trei elemente: apă, aer și pământ!

– Așadar, amplasarea avionului va fi pe mare, la câțiva metri de plajă. Vom construi o aleea din Jerusalem Stone din locul în care se intră pe plajă și până la intrarea în avionul-restaurant. Am luat acest detaliu în calcul, astfel încât, doamnele și domnișoarele să nu-și rupă tocurile elegante prin nisip!

La această afirmație cei trei prieteni au râs cu poftă! Fiecare dintre ei avea o domnișoară ce adora tocurile!

– Marginile podului vor fi împodobite cu făclii și lanțuri de flori.

– Ok, de acord! spuse Nicola.

– Urmează intrarea în avion! continuă Antonio. Pentru această parte ne-am gândit la două „stewardese”, ce se vor ocupa de preluarea rezervărilor, de garderobă și de primirea clienților.

– Cu ajutorul Vindem-Ieftin.ro ne vom ocupa atât de amenajările exterioare cât și de amenajările interioare.

– Mai apoi, am vrea să tăiem partea din spate a avionului și să creăm o splendidă terasă pe apă, pentru cei ce vor să respire mirosul Mării Negre și să vadă luna oglindindu-se în valuri.

– Oricum vom beneficia de consultanță din partea acestui furnizor, ceea ce ne va face munca mai ușoară, alegând materialele corecte, la calitate superioară și la preț avantajos, pentru a-ți realiza visul.

– Abia aștept să văd rezultatul!

– Acum, însă sunt nevoit să vă las, deoarece am multe întâlniri programate și mă tem că 24 de ore nu îmi vor fi îndeajuns!

Se ridică, îi mai privi o dată pe cei doi, fericit de oamenii ce îi formau echipa, le strânse mâinile și plecă în grabă. Dar nu spre acele numeroase întâlniri menționate, ci direct spre Buzău pentru a revedea satul său cel drag. La întoarcere plănuise să treacă și pe la sediul celor de la Vindem-Ieftin.ro pentru a-i felicita personal pentru ideea inovatoare aplicată pe piața românească din domeniu.

De ce ai cumpăra mai scump, mai complicat și mai stresat de la magazinele locale când poți să comanzi simplu și la preț optim de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro și Depozitul Virtual?! se întrebă antreprenorul din Nicola.

Articol scris, cu drag și dor de plaiurile natale, pentru proba 3 din competiția Superblog Spring ’22!

Legendă:

  • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele ce au plasate pe ele link-uri
  • cuvintele bolduite și/sau cu caracter italic – reprezintă numele sponsorului și/sau produselor pe care am decis să le scot în evidență în acest mod;

Surse:

Recomandate de către sponsorul Vindem-Ieftin.ro:

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4.4 / 5. Număr voturi: 7

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: