Mercedes Benz EQC Auto Schunn 1024x433 e1551919959148
SuperBlog

Imaginația dă formă Viitorului, îmbunătățind Prezentul… E-mobility

5
(16)

Îmbrăcată într-un elegant costum office, a ieșit pe terasa vastului său apartament. A contemplat capitala, în tihna dimineții de iunie.

O vară plăcută se înfățișa ochilor ei și o liniște, pe care, în urmă cu 25 de ani, nu o regăsea în marele oraș.

A inspirat aerul curat, încercând să se concentreze pe discursul ce urma să-l susțină. Totuși, umbrele trecutului o năpădeau, cu încăpățânare.

În urmă cu 40 de ani…

Revedea din nou șoseaua ce șerpuia printre dealuri.

Era doar o copilă care se bucura de excursia în care plecase cu părinții.

Punea mereu întrebări, încercând să înțeleagă unde merg, când vor ajunge, ce vor vedea. Părinții îi răspundeau, răbdători și încântați de entuziasmul ei. 

La un moment dat, de nicăieri, cel mai frumos animal din câte văzuse, a apărut pe șosea… o fracțiune de secundă de neatenție a tatălui… scrâșnet de roți… mașina a început să se rostogolească precum o minge… și mai apoi s-a lăsat liniștea!

Daria a deschis ochii.

Simțea în trup dureri pe care nu le cunoaștea…

Alături, o asistentă îi administra un lichid incolor în venă, printr-o perfuzie.

– Unde sunt părinții mei?

– Cum te vei face bine, vei merge să-ți vezi părinții, bine? a liniștit-o tânăra femeie.

Zeci de anotimpuri au trecut de la acele cuvinte, însă, Daria nu i-a mai revăzut niciodată. Doar două cruci așezate simetric, în rând, cu altele…

A urmat o lungă călătorie prin orfelinate și credința că numai ea a fost cauza morții lor.

Dar când a crescut, a aflat că, accindentul de mașină a fost provocat de apariția acelui superb animal al pădurii carpatine, cerbul. Bietul animal a ajuns în șosea, din cauza numeroaselor defrișări de teren din zonă și a distrugerii habitatului său natural.

Atunci, Daria a hotărât că vrea să schimbe lumea!

Rafturile bibliotecilor au fost luate cu asalt și nici o carte nu a scăpat. În scurt timp, a devenit o elevă eminentă.

Scopurile ei erau două:

  • să inventeze o mașină care să asigure siguranța pasagerilor și a participanților la trafic;
  • redarea casei animalelor pădurii!

Stop poluării, stop emisiilor de carbon, Terra trebuie salvată! 

Revenind în prezent…

– Doamna directoare, mașina este gata! a anunțat-o glasul timid al asistentului ei.

– Ok, vin imediat! a răspuns Daria, dar cu gândul tot la primii pași făcuți în urmă cu patru decenii.

Ajunsă în parcarea subterană, a mai privit încă odată, cu drag, la mașinile ei!

Erau adevărate bijuterii, iar inteligența artificială cu care le înzestrase, le făcea perfecte!

Le-a mângâiat pe toate cu privirea dar a ales-o pe cea mai nouă dintre ele. Ultima ei creație, pe care o denumise Pantera sau Panteruța, așa cum îi plăcea s-o alinte.

Era o elegantă mașină electrică, cu o caroserie din fibră de carbon și dotată cu senzori de coliziune pentru creșterea gradului de siguranță. De asemenea, avea inclus un sistem radar în vederea menținerii distanței în trafic și un sistem de parcare asistată și încărcare automată. Nu-i lipsea nici dispozitivul LiDAR care, cu ajutorul undelor laser, măsura distanța față de diferite obiecte și crea hărți 3D ale mediului înconjurător din apropierea ei. În dotare, avea și o cameră infraroșu, ce putea fi folosită pe timp de noapte pentru detectarea termică a pietonilor sau a animalelor. Parbrizul fusese și el transformat într-un ecran ce conținea toate informațiile utile unui șofer. O simplă atingere, iar butoanele necesare apăreau ca prin minune.

Daria, reușise să depășească algoritmii clasici și folosind inteligența artificială, să facă mașinile să comunice.

Fiind atât de avansată tehnologia din anii 2044, a fost nevoită să găsească și soluții pentru eventualele atacuri cybernetice, acordând o atenție deosebită și cyber-securității.

Tot repetându-și discursul, nici nu a realizat că a ajuns la locația în care se desfășura Salonul Internațional de Automobile!

În trecut, aglomerația Bucureștiului era cumplită, acum însă, traficul se transformase radical.

Datorită noilor mașini electrice, infrastructura orașului a fost regândită de la zero, numărul accidentelor a scăzut în mod simțitor, emisiile dioxidului de carbon au fost eradicate. Implicarea Ministerului Mediului din acea perioadă, a avut un rol semnificativ. Prin programul „Rabla Plus” clienții au fost încurajați să cumpere o mașină ecologică.

În sfârșit, capitala României devenise o adevărată capitală europeană.

Cum o Trauma se transformă într-o Invenție

Investitori, iubitori de mașini, ecologiști și jurnaliști, așteptau, nerăbdători, apariția Dariei N.

Aceasta, ajunsă în culise, a mai privit odată spre Cer, aducând mulțumiri părinților ei pentru că au vegheat-o și i-au dat putere pe tot acest parcurs.

– Bine v-am găsit dragi iubitori de mașini și de Natură! Sunt bucuroasă de prezența voastră în număr atât de mare!

– Până în prezent, am reușit să atingem obiective la care nici nu visam în anii 2015-2020. Dar răbdarea, perseverența și pasiunea ne-au ajutat.

O infrastructură mai sigură, refacerea stratului de ozon prin eliminarea factorilor distrugători, mașini elecrice ce pot fi conduse de oricine și învingerea gravitației… sunt doar câteva dintre obiectivele atinse.

Pe tot parcursul acestor ani, nu am uitat că, unui șofer de mașină electrică, trebuie să-i fie asigurate trei lucruri: accesibilitatea, itineranța și interoperabilitatea.

Mulțimea aplăuda încântată.

A așteptat ca ropotul de aplauze să se stingă și și-a continuat discursul.

– Nu știu câți dintre voi cunosc cum a luat naștere pasiunea mea… s-a oprit, deoarece nodul din gât o strângea cu putere.

– Se spune că moartea este renaștere… iar prin moartea părinților mei, într-un accident de mașină, am renăscut eu, ceea ce sunt acum. Am renăscut, cu convingerea că dacă vrei ca lumea să se schimbe, TREBUIE să faci TU ceva în acest sens!

– A fost un drum plin de obstacole… a simțit cum glasul începe să-i tremure. A sorbit o picătură de apă din paharul așezat pe pupitru.

– Norocul și marea mea oportunitate, a continuat ea, a fost CEO-ul Auto Schunn din România, de la acea vreme. Un proiect futurist, la care am lucrat cu drag, mi-a dăruit primul job în această faimoasă companie, pe care astăzi, sunt onorată să o conduc.

În acea perioadă, Auto Schunn era dealer și partener autorizat Mercedes-Benz. Avea showroom-uri în orașe importante ale României, precum Arad, Sibiu, Deva, Suceava și Timișoara. Acum locațiile showroom-urilor noastre se găsesc în întreaga țară…

Îmi amintesc și acum emoția din urmă cu 50 de ani, din iunie 2019.

Atunci Mercedes-Benz a lansat noul său SUV electric Mercedes-Benz EQC, primul membru din familia EQ, noua clasă de autoturisme Mercedes-Benz propulsate în proporție de 100% electric.

În acel moment, modelul Mercedes-Benz EQC, a redefinit noțiunile de calitate, confort și siguranță.

Lansarea acestei mașini a marcat intrarea într-o nouă epocă a concepului de e-Mobility.

Această prezentare necesită JavaScript.

 Foto preluată de pe site-ul mercedes-benz.com

Iar astăzi, iunie 2044, sărbătorim din nou! De această dată, însă, o jumătate de secol de activitate pe piața auto din România a Auto Schunn, partener autorizat al acestui brand.

Cei de la Mercedes-Benz, au fost adevărați vizionari, fiind convinși că viitorul automobilelor va fi cel electric. Și DA, au avut dreptate!

Avantajele s-au dovedit a fi imense: emisii de carbon zero, oprirea poluării aerului, a poluării fonice. Dar, aceste mașini puteau exista doar dacă li se crea și ambientul necesar. Astfel, a fost nevoie de noi reglementări la nivel legislativ, de refacerea infrastructurilor… totuși, în opinia mea, cea mai mare provocare a constituit-o bateria electrică.

După cum deja știți, bateria electrică reprezintă inima unei mașini electrice. Provocarea a fost să fie proiectată în așa fel încât să poată avea o autonomie cât mai mare și o reîncărcarea cât mai rapidă. Aceasta a reprezentat, pentru cei din domeniu, „călcâiul lui Ahile”.

Implicarea celor de la Mercedes-Benz a fost salutară, reușindu-se astfel, punerea la punct a unei strategii prin care modelele lor să beneficieze de versiunea electrică începând din 2022.

Apoi a urmat bum-ul! 

Noile modele au înregistrat „vânzări auto” peste așteptări. A fost un real succes, în care obiectivele noastre nu doar că au fost atinse, dar au dat naștere și altor idei.

Aplauzele umpleau sala de conferințe! 

Daria, după ani de studii și cercetări, își vedea visul împlinit: orașe în care poluarea nu mai exista, reducerea accidentelor rutiere, oameni mai relaxați în drum spre locul de muncă, natura renăscută și un ecosistem ce începea să revină la ceea ce fusese cu sute de ani în urmă.

Într-un final, imaginația dăduse formă Viitorului, îmbunătățind Prezentul!

Articol scris pentru cea de-a doua probă din competiția Spring Superblog 2019

Surse:

  • mercedes-benz.com
  • pozele din galeria foto, au fost preluate de pe auto-schunn.ro, dar prelucrate de mine

www.auto-schunn.ro

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 16

Nu există voturi! Votează primul.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: