Vibrația Eclipsei hibride de Soare și a Lunii Noi în Berbec : Călătorie între două lumi
Astrologia - știința sufletului

Vibrația Eclipsei hibride de Soare și a Lunii Noi în Berbec : Călătorie între două lumi

5
(2)

Ei bine, dragilor, tocmai am intrat în sezonul eclipselor.

Da, într-adevăr, momentul de vârf al acestei eclipse a trecut, însă, efectele ei le vom resimți până în data de 05/05/2023.

Așadar, vă invit să vă așezați comod și să parcurgeți cu atenție rândurile de mai jos! 😊

Înainte de toate, haideți să aflăm ce anume este o eclipsă?

Cuvântul eclipsă provine din greaca veche εκλειψης ékleipsis, având semnificația de dispariție, de abandon.

Trebuie menționat faptul că, denumirea de „eclipsă solară” este folosit necorespunzător. În realitate, acest eveniment astronomic este cel de ocultație (dispariția temporară a unui corp ceresc, datorită interpunerii între el și observator a unui alt corp ceresc).

Vibrația Eclipsei hibride de Soare și a Lunii Noi în Berbec : Călătorie între două lumi

Tipuri de eclipse

Eclipsele sunt de mai multe feluri:

  • Eclipsa totală – are loc atunci când Soarele este14 obturat complet de Lună. Imaginea strălucitoare a Soarelui este înlocuită timp de câteva minute de silueta întunecată a Lunii. Totuși, coroana Soarelui, mult mai strălucitoare decât Luna, rămâne vizibilă. Eclipsele totale sunt vizibile doar pe o fâșie îngustă de pe suprafața Pământului.
  • Eclipsa inelară – apare atunci când Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. Din Soare se mai vede doar marginea, în formă de inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată. Eclipsele de Soare inelare sunt un eveniment astronomic rar.
  • Eclipsa hibrid – este o eclipsă intermediară între o eclipsă de Soare totală și una inelară. În unele puncte de pe Terra poate fi văzută ca fiind totală, iar în altele apare ca fiind inelară. Și acesta este un tip de eclipsă rar întâlnit.
  • Eclipsa parțială – apare atunci când Soarele și Luna nu sunt aliniate exact și astfel Luna obturează Soarele doar parțial. Acest fenomen poate fi observat de obicei de pe o mare parte a Pământului.

Un eveniment astronomic rar - Eclipsa Hibridă de Soare: cadrul general

Dacă vă mai amintiți, menționam în articolul despre luna Aprilie 2023 faptul că, acest tip de eclipse hibride sunt foarte rare.

Eclipsa hibridă de Soare din 20/04/2023 va porni pe traiectoria ei precum o eclipsă inelară, apoi se va transforma în eclipsă totală, ca mai apoi să devină din nou inelară.

Spunem că, avem parte de o Eclipsă Inelară, atunci când Luna este departe de Pământ. Ea este mică și acoperă incomplet discul solar, iar Soarele rămâne precum un inel.

Eclipsa hibridă de Soare de Lună Nouă din 20 aprilie 2023 este prima eclipsă din Berbec după cea petrecută în 2015. Aceasta va da startul unui nou ciclu de eclipse care vor continua să se desfășoare până în martie 2025.

Însă, în ceea ce privește eclipsele, cea mai importantă perioadă din acest an este între 20/04 și 05/05 când va avea loc Eclipsa de Lună în Scorpion prin penumbră.

În acest interval, datorită fenomenului de Lună Nouă ne putem pune dorințe, manifesta intenții. Totuși, primii muguri vor începe să răsară începând cu 05/05 odată cu Eclipsa de Lună în Scorpion.

Tot în zilele ce urmează, posibil să avem parte de situații ce ne vor scoate din cotidian prin caracterul lor special, bizar, dar care nu vor apărea din greșeală. Acolo sus, astrele au planurile bine stabilite!

Atenția noastră trebuie să fie orientată către ceea ce se întâmplă în jurul nostru, persoanele pe care le putem întâlni sau reîntâlni, informațiile sau mesajele le putem primi. Să nu uităm că începând din 21/04 și până pe 15/05, Mercur va intra în marșarier, adică își va începe mișcarea retrogradă.

Important este un lucru: să folosim la maximum această perioadă! Să nu ratăm șansa de a modula măcar anumite obiceiuri, dacă nu le putem schimba sau elimina din viața noastră!

Bineînțeles, efectele Eclipsei hibride de Soare nu va fi la fel pentru toată lumea!

Depinde foarte mult de marcajele și aspectele ce se formează în hărțile voastre natale. Însă, la modul general, nativii care pot resimți efectele ei sunt cei care au planete în ultimele grade (27, 28, 29) în semne cardinale. Adică: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn.

De asemenea, se crede că Eclipsa hibridă de Soare a Lunii Noi în Berbec activează un portal către o nouă realitate. Ușile se vor deschide, aducând noi oportunități. Unele dintre aceste oportunități ne vor surprinde, dar altele pot fi lucruri la care lucrăm deja de ceva timp.

Energia supraalimentată din spatele acestei Eclipse ne va spori sensibilitatea, creativitatea și intuiția. Cu energia puternică a Berbecului, aceasta este ocazia noastră de a ne găsi curajul de a (re)deveni liderul sau ghidul spiritual al propriilor noastre vieți.

Pe măsură ce energiile Eclipsei curg, este indicat să le folosim, să profităm de ele pentru a ne stabili intențiile, a vizualiza rezultatele dorite, a privi lucrurile într-un mod nou și a rămâne deschiși la abundența Universului. Acesta este un timp plin de energie care ne va ghida către următorul capitol al călătoriei noastre sufletești.

Care vor fi efectele Eclipsei hibride de Soare, din punct de vedere astrologic?

Pentru România, eclipsa a avut deja loc în 20/04, dimineața.

Deoarece eclipsele hibride sunt incredibil de rare, acestea pot sugera și o tranziție sau poate o schimbare între două lumi. La fel cum eclipsa trece de la totală la inelară, poate că ceva din viața noastră se pregătește să se schimbe.

De asemenea, trebuie să ținem cont că această eclipsă hibridă are loc odată cu formarea celei de-a doua Luni Noi în semnul zodiacal al Berbecului. Și acest fenomen de Lună Nouă în aceeași zodie nu este foarte frecvent.

Fiind din nou în zodia Berbecului, acesta este al doilea ciclu lunar consecutiv care începe în acest semn de foc. Primul a avut loc pe 21/03/2023, moment în care am experimentat Luna Nouă în Berbec.

A avea două cicluri puternice ale lunii în Berbec indică o intensitate care se construiește în jurul temelor/arhetipului acestui semn zodiacal.

Vibrația Eclipsei hibride de Soare și a Lunii Noi în Berbec : Călătorie între două lumi

Cunoaștem deja că Berbecul este un semn de foc și elementul foc trăiește în noi toți. El este cel care ne dă putere, curaj, pasiune și determinare. Când arde prea tare, totuși, elementul foc poate duce la furie, atacuri, distrugere, impulsivitate sau ne predispune la a ne lăsa conduși de ego.

Echilibrarea focului nostru interior poate fi o temă în jurul acestei Eclipse.

Putem simți energia Berbecului care ne îndeamnă să ne apărăm, să ne aventurăm în situații noi și să ne găsim încrederea interioară pentru a deschide noi uși, pentru a descoperi noi drumuri. Dar s-ar putea să ne trezim, de asemenea, că trebuie să ne îmblânzim ego-urile, să ne asumăm responsabilitatea pentru orice distrugere și să ne reconsiderăm vocea inimilor noastre.

Totuși, indiferent dacă focul nostru interior trebuie să fie aprins sau îmblânzit, această Eclipsă poate fi ghidul nostru, ajutându-ne să trecem într-o nouă stare de a fi sau poate chiar într-o nouă realitate. Tranziția care are loc sub această eclipsă hibridă se va reflecta în interior, așa că aveți grijă cum sunteți ghidat să vă mișcați.

Vibrația Eclipsei hibride de Soare și a Lunii Noi în Berbec : Călătorie între două lumi
Harta momentului Eclipsei hibride de Soare si a Lunii Noi in Berbec

Ce observăm dacă ne uităm pe harta momentului?

Eclipsa hibridă de Soare din Berbec are loc la gradul 29, grad considerat și karmic.

Soarele se află la grad anaretic sau de urgență, adică 29 grade și 50 de minute, în câteva ore fiind deja ieșit din semnul Berbecului.

Trebuie să aveți în vedere că atunci când o planetă, mai ales personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) se află la ultimul sau primul grad dintr-un semn zodiacal, capătă o semnificație deosebită.

Gradul final al oricărui semn zodiacal, adică gradul 29, este considerat a fi un punct foarte încărcat și din punct de vedere karmic.

A avea o eclipsă atât de puternică pe acest punct extrem de încărcat indică un eveniment sau un destin karmic care se desfășoară. De asemenea, indică ceva care se apropie de un punct de închidere, făcând loc noului să apară.

Se cunoaște de multă vreme că eclipsele aduc evenimente fatidice sau karmice, dar această eclipsă din aprilie 2023 pare mai degrabă să aibă legătură cu tărâmurile divine sau cu șansa ce ni se acordă de a schimba vechi pattern-uri, obiceiuri în viața noastră.

Gradul 29 este, de asemenea, considerat un punct al conștiinței celei mai înalte, unde suntem capabili să integrăm toate lecțiile acelui semn zodiacal, Berbecul în cazul nostru, și să operăm cu expresia sa cea mai înaltă.

În expresia sa maximă, Berbecul invită la încredere, curaj, pasiune și echilibru.

Așadar, Soarele aflându-se la acest grad anaretic în semnul Berbecului, duduie încă de energia acestui semn zodiacal, puterea și influența lui fiind incontrolabile.

Luna Nouă se află la același grad 29, lângă Nodul Nord din Taur.

Paranteză:

După cum știți deja, Nodurile Lunare se vor afla pe axa Taur – Scorpion până în iulie acest an. Din iulie se vor muta, pentru alte câteva luni bune, pe axa Berbec – Balanță. Astfel, considerând această poziție a Lunii Noi ne putem gândi că aceasta dorește să anticipeze evenimente ce vor avea loc din iulie și până la finalul lui 2023.

Cu toate acestea, această eclipsă de soare nu va aduce întâmplări remarcabile.

Mai curând, acum este momentul de a exprima intenții, de a ne pune dorințe pentru că Luna Nouă vorbește despre un nou început. Paradoxul există totuși prin poziționarea ei la gradul 29, dar și prin faptul că ea, împreună cu Soarele, cu Jupiter, Mercur, Chiron și Vesta se află pe casa 12 – casă astrologică de finalizare și cu Saturn pe casa 11 în Pești.

Am putea privi mai mult ca un început al sfârșitului după cum sunt așezate aceste planete și asteroizi.

Am văzut ce influențe putem primi de la Lună și Soare.

Dar celelalte planete/asteroizi oare ce ne-au pregătit?

Vom începe cu asteroidul Vesta, aflat la 2 grade Taur.

Pentru a înțelege energia și arhetipul astrologic al Vestei, vom face apel la mitologie.

Astfel, în mitologie, Vesta era zeița vetrei și a focului sacru. Vestalele erau preotesele sale care mențineau aprins acest foc sacru.

Pentru grecii antici, Vesta simboliza puritatea (preotesele ei erau toate virgine), sacrificiul (preotesele erau dedicate zeiței de la vârste fragede), ritualurile, tradițiile, iubirea pură, atenție nu Iubirea Eros!

Îndeplinind însă toate aceste condiții de devotament, îți pierdeai însă sinele. Era greu să mai înțelegi cine ești tu de fapt, cine ești tu cu adevărat!

Ei bine, acest sentiment se reflectă și în acest aspect astrologic al momentului: Vesta alături de Luna Nouă din casa 12.

  • Oare obiceiurile, pattern-urile pe care le folosim, de cele mai multe ori inconștient, ne aparțin sau le-am preluat în mod automat de la cei care ne-au crescut?
  • Oare toate acestea ne mai sunt de folos și în ce măsură le putem transforma, modela, adapta felului nostru de a fi, personalității noastre?

Sunt întrebări la care avem posibilitatea să căutăm răspunsuri. În tot acest desiș de amintiri și obișnuințe să încercăm să ne identificăm pe noi!

Se pare că astrele ne oferă o temă pentru acasă nu doar interesantă, ci și foarte subtilă? Și cine știe ce revelații putem avea în următoarea perioadă…

De asemenea, eclipsa din 20/04 va activa vibrațiile ce pot fi resimțite fie în interiorul căminului nostru, fie ne poate ghida să ne gândim la cum putem proceda pentru a ne simți mai bine acasă, în spațiul nostru intim.

Urmează Eris, zeița discordiei și a luptei care este aliniată cu Jupiter în momentul eclipsei, aflându-se la 24 grade Berbec.

Prezența lui Eris și Jupiter împreună indică o oarecare volatilitate, dar pare să fie bine echilibrată cu celelalte forțe cosmice. Amintiți-vă, când Eris este provocată, aduce discordie și conflict. De fapt, ea vrea să schimbe status quo-ul, astfel încât să putem pune la îndoială lucrurile și, în cele din urmă, să găsim o nouă cale către o mai mare armonie.

Continuăm să ne uităm pe hartă, remarcând că și Stăpânul Infernului, Pluton, va fi activat de către această eclipsă.

În timp ce Pluton conduce procesul de transformare de la moarte la renaștere, se pare că energia renașterii va fi evidențiată cel mai puternic acum. Prezența lui Pluton cuplată cu puternica eclipsă de soare poate ajuta la crearea unor oportunități și treziri greu de imaginat până în acest moment. Acestea ne vor ajuta să renaștem și să ne transformăm într-o versiune superioară a noastră.

De această dată, Pluton se pare că va fi bine dispus și ne va întinde o mână de ajutor. Însă, vă rog să rețineți că atunci când Pluton stabilește să ne treacă prin această metamorfoză, procesul nu este nicidecum ușor. Uneori, are o plăcere aproape sadică, ca na, este zeul Infernului, de a ne trece prin furci caudine, scoțând din noi și ultimele rămășițe ce ne pot dăuna. Priviți acest proces ca pe unul de detoxifiere. La final, efectele lui vor fi uimitoare!

Vibrația Eclipsei hibride de Soare și a Lunii Noi în Berbec : Călătorie între două lumi

Ce aspecte astrale ne mai indică harta eclipsei?

Ascendentul!

Ei bine, ascendentul acestei eclipse se va afla în Taur, unde îl avem și pe Mercur, încă staționar în 20/04!

De reținut!

Puterea unei planete este amplificată în momentele ei de staționare, indiferent că se pregătește să intre în mers aparent retrograd sau că se pregătește să revină la mersul ei direct pe orbită!

Un mic exemplu al unui Mercur staționar!

Deja știți că zeul înaripat, Hermes sau Mercur, gestionează tot ce ține de drumuri, comunicații, contracte, electronice și electrocasnice etc., întârzieri, amânări etc.

Eram de ceva timp programată la un control medical. Totuși, programarea a fost făcută după data de 03/04, deja când Mercur era intrat în Taur.

Ieri, când acest zeu ghiduș a decis să staționeze înainte de a face retrogradarea, am primit telefon că vizita este amânată, din varii motive! Nu se știe momentan data la care mă pot prezenta!

Bineînțeles, această amânare ține și de alte aspecte ce erau active ieri, în harta mea natală!

Dar am dorit să vă povestesc un caz real pentru a înțelege cum lucrează uneori planetele!

Întorcându-ne la diagrama astrală a momentului de eclipsă, acum!

Există posibilitatea să ne confruntăm cu chestiuni/persoane din trecut. Dar, având în vedere că, totuși, ele se regăsesc pe complexa și greu de descifrat, casa 12, avem posibilitatea să ne autodepășim. Ni se oferă șansa să mai tăiem din gândurile, credințele, ideile prin care ne autosabotăm! Prin acestea, nu facem altceva decât să ne punem singuri piedici, să ne ridicăm bariere imaginare și să le înălțăm atât de sus, pentru a ne convinge că nu vom reuși niciodată să sărim peste ele!

Dar avem lângă noi puterea Berbecului!

Cine spărgea porțile cetăților în vechime dacă nu acea armă-berbec inventată de oameni?

Să ne ajutăm de această energie!

El este semn cardinal, semn deschizător de drumuri!

Haideți să ne ținem pe urmele lui! S-o luăm de la început sau poate de acolo de unde ne simțim blocați, epuizați!

Vibrația Eclipsei hibride de Soare și a Lunii Noi în Berbec : Călătorie între două lumi

Concluzii

După cum am văzut, Eclipsa hibridă de Soare a Lunii Noi din Berbec pregătește scena pentru apariția unor noi căi. Avem parte de energie fertilă și creativă pe care o putem folosi pentru a modela următorul capitol al vieții noastre.

Suntem co-creatori ai Universului, așadar putem folosi această putere, lucrând cu Eclipsa, explorând munca de manifestare și stabilirea intențiilor. Ține-ți vibrația ridicată și amintiți-vă, oricât ar fi uneori de dificil, că totuși orice este posibil, mai ales când alegem să fim liderul propriei noastre vieți.

De asemenea, puteți reflecta la ceea ce s-a întâmplat în viața voastră în timpul ultimului ciclu de eclipsă Berbec-Balanță (octombrie 2013 până în septembrie 2015). Nu este ca și cum aceleași evenimente se vor repeta, totuși s-ar putea să descoperiți că explorați teme similare.

Partenerul acestei eclipse va fi eclipsa de Lună în Scorpion din data de 5/05.

Pe măsură ce călătorim prin aceste două eclipse, ne putem simți nepotriviți și împrăștiați emoțional, așa că fiți amabili cu voi și cu ceilalți.

Sub această eclipsă a Berbecului, lăsa-ți adevăratul sine autentic să strălucească și oportunitățile vor curge în calea voastră.

Surse:

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 2

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.