“Viața sănătoasă este o abilitate de învățare.” -Claude Viens - https://citateimpresionante.ro/21-de-citate-motivationale-pentru-a-pierde-in-greutate/
Blog,  SuperBlog,  Superblog Spring '22

“Viața sănătoasă este o abilitate de învățare.” – Claude Viens

5
(9)

 

1. Introducere

Cuprins

Mathilde stătea în fața unei căni aburinde de ciocolată caldă, prinsă în mrejele gândurilor sale.

Cu toate că știa că iar se va simți rău după terminarea acelei „plăceri nevinovate”, continua să o consume în fiecare zi, ca mai apoi să amelioreze simptomele, cu pastile.

Însă, dintr-o dată, ceva i-a atras atenția.

Ochii, de un brun catifelat, s-au izbit cu forță de oglinda din fața ei. Mare, întinsă în toată plenitudinea pe un perete de un galben deschis, i-a dezvăluit adevărul, fără pudoare sau milă.

Mathilde a putut observa un chip obosit, cearcăne adânci și un trup deformat de kilogramele în exces ce-i periclitau și sănătatea.

A scuturat capul dezgustată. A închis ochii sperând că totul face parte doar din imaginația ei… dar atunci când i-a redeschis, s-a regăsit față în față cu realitatea.

Lacrimile au început să sape șanțuri adânci pe obrajii bucălați.

Fata a realizat că a atins fundul prăpastiei, iar acum plângea pentru că a permis ca acest lucru să se întâmple.

Chiar acum stătea față în față cu copilul ei interior.

Ar fi dorit să transforme acea sticlă ce-i reflecta imaginea, în portretul lui Dorian Gray, pentru ca pânza să preia tot ce era mai hidos și de nesuportat, dar era imposibil.

Efectul Dorian Gray - https://3.bp.blogspot.com/-HxkOo50VVMk/VRBCMlxFatI/AAAAAAAAQPA/ugXHQavXRa4/s1600/Efectul%2BDorian%2BGray.jpg
Efectul Dorian Gray – sursă foto 3.bp.blogspot.com

– La doar 30 de ani am mai multe afecțiuni decât un om bătrân! a șoptit ea.

– Mă simt mereu tot mai îmbătrânită, obosită, dărâmată de insomnie și de atacurile de panică ce vin în valuri seismice, cu diferite grade de intensitate. Și cu toate acestea, afișez mereu o veselie și un optimism de invidiat.

– Totuși, merg în secret, la terapie pentru a nu distruge imaginea persoanei care are mereu o vorbă bună sau un sfat înțelept.

În cabinetul psihologului, dezbrac însă această haină multicoloră, arătându-mi goliciunea sufletului.

Dar ședințele durează mult prea puțin! La finalul lor ies din nou pe strada vieții, zâmbind și glumind.

Și cu toate acestea, azi, o cană aburindă de ciocolată caldă mi-a demonstrat adevărul.

Suspinând, a încercat să se îmbrățișeze singură, iar în această strângere plină de compasiune a cuprins și trupul firav al copilului său interior.

“Viața sănătoasă este o abilitate de învățare.” - Claude Viens - https://pixabay.com/ro/vectors/b%c4%83iat-uman-siluet%c4%83-copil-oameni-2676567/
Umbra Copilului Interior – sursă pixabay.com

A dat la o parte cana și cu o furie oarbă, s-a repezit la dulapurile din bucătărie și la frigider.

După o oră, saci întregi, etichetați, stăteau rezemați de peretele de pe coridorul îngust.

A sunat la parohia de care aparținea, pentru a anunța că dorea să doneze o mare cantitate de mâncare oamenilor nevoiași.

Era doar primul pas spre schimbare!

Și-a luat jurnalul și a încercat să alcătuiască o schemă a noii sale vieți!

– De ce nevoia nestăvilită de a mânca?

Răspunsul nu a întârziat să apară:

– Golurile din sufletul tău îți cer să le dai ofrande! Sunt precum niște zei nemulțumiți și lacomi!

– În ce fel și cum anume aș putea să-mi schimb modul de alimentație, ținând cont de alergiile alimentare de care sufăr?

La această întrebare pixul s-a oprit, necunoscând răspunsul.

Mathilde, în verva ei, nu s-a lăsat descurajată de neștiința instrumentului de scris.

A luat laptopul și a început să caute pe internet varianta optimă pentru ea.

Orele se scurgeau pe ceas, alene, precum în faimosul tablou al pictorului Salvador Dali – Melting Watch.

Acest lucru nu a oprit-o!

“Viața sănătoasă este o abilitate de învățare.” - Claude Viens - Salvador Dali Soft Watch at the Moment of First Explosion aka Clock Explosion -https://www.catawiki.com/it/l/20861593-salvador-dali-after-montre-molle-the-melting-watch
Salvador Dali – Melting Watch – sursă foto www.catawiki.com

2. Cine este ORGRAN?

Derulând pagină după pagină, virtual, la un moment dat a găsit un logo: „ORGRAN – The taste you can trust!”

Intuiția a îndemnat-o să caute mai multe informații despre această marcă. Mare i-a fost bucuria că se găsea și în România.

https://www.facebook.com/orgranRomania/photos/a.568273480030547/785460388311854/
ORGRAN România – sursă foto Orgran

Entuziasmată, a început să citească povestea lor.

Astfel, a aflat că ORGRAN Health & Nutrition este un brand alimentar cunoscut și îndrăgit la nivel internațional încă din anul 1984.

Ideea fondării acestuia aparține fraților Buontempo, ce au înțeles încă din acele timpuri necesitățile persoanelor cu alergii alimentare. Astfel, au decis să aducă pe piață și alte alternative constând în alimente naturale, adică alimente fără gluten și alergeni. Produsele lor fiind dedicate inclusiv persoanelor ce suferă de boala celiacă. Dar nu numai acestora!

ORGRAN încorporează o multitudine de super alimente consacrate deja pentru proprietățile lor nutritive, opțiuni sănătoase pentru vegani, vegetarieni sau persoanele ce acordă atenție dietei.

Au disponibilitate în peste 55 de țări și o gamă variată de peste 80 de produse fără gluten, concepute să asigure totodată și aportul nutritiv necesar stilului de viață actual.

Fabrica ORGRAN se numără printre puținele fabrici din lume unde are loc producerea de alimente 100% fără gluten. De asemenea, în procesul de producție sunt evitați alergenii alimentari, așadar toate produsele sunt vegane, gluten free, lipsite de ouă, lactate, drojdie, nuci și soia. Produsele sunt certificate SQF, Cross Grain, FODMAP și Kosher.

 

3. Despre produsele ORGRAN

 

În România, Mathilde a descoperit că această gamă de produse minune este distribuită exclusiv prin intermediul companiei Next Step Investments S.R.L.

A căutat cu atenție deosebită care sunt cei mai comuni alergeni, aflând că sunt 8 la număr și cei mai comuni din lume, precum: laptele, ouăle, nucile, grâul, susanul, soia, crustaceele și peștele.

Citind această listă, mintea ei a corelat stările fizice pe care le resimțea de fiecare dată când mânca alimente ce îi conțineau.

– Am nevoie totuși și de un test legat de alergiile alimentare! s-a gândit ea și a trimis repede un mesaj doctorului de familie pentru a-i elibera o trimitere.

Acea dimineață a schimbat atitudinea Mathildei față de propriul său corp, față de propria-i viața.

Rezultatul la testul de alergii a ieșit pozitiv la produsele lactate, la nuci, susan și la scoici.

Cu foaia în  mână, s-a prezentat în cabinetul nutriționistului.

A rămas plăcut uimită când acesta i-a recomandat chiar produsele de la ORGRAN.

Nutriționistul i-a explicat că gama ORGRAN SuperGrains aduce în prezent calitățile nutritive din timpurile străvechi.

Supercereale precum quinoa, hrisca și mei-ul, cunoscute pentru proprietățile nutritive, sunt încorporate în această gamă. Aceste alternative au un aport nutritiv superior în comparație cu cerealele comune.

După aceste explicații, au decis cum să organizeze împreună o dietă corespunzătoare cu nevoile Mathildei.

Pentru micul dejun au hotărât că cele mai potrivite ar fi fursecurile sau crackers organic.

Deoarece în listă sunt mai multe variante din aceste produse, Mathilde a ales să înceapă cu fursecuri fără zahăr cu cacao .

Această prezentare necesită JavaScript.

Urma, ca prin rotație să-și alcătuiască micul dejun și din Crackers organic din in cu continut scazut de carbohidrati fara gluten/lactoza, dar și din alte variante din aceste două game.

Această prezentare necesită JavaScript.

Și pentru mesele de prânz, a fost încântată că putea să schimbe meniul de fiecare dată.

orgran macaroane de orez si porumb x g - https://www.orgran.ro/pentru-cuptor/orgran-macaroane-de-orez-si-porumb-x-250g.html
ORGRAN – macaroane de orez si porumb – sursă foto Orgran

A optat să înceapă cu pastele, alegând macaroane din orez și porumb fără gluten și alergeni.

– Domnule doctor știți cât de mult îmi plac macaroanele?

– Perfect! Poți continua să le păstrezi în meniu, trebuie doar să le înlocuiești cu cele din marca ORGRAN, deoarece sunt produse fără gluten și alergeni. Este un produs natural de calitate, care nu conține nimic ce ți-ar putea activa alergiile. În plus, sunt fabricate astfel încât să acopere nevoile nutriționale speciale și a celor ce suferă de boala celiacă, dar și pentru rețetele vegane.

– Cina, te sfătuiesc să o servești, maximum până în ora 18:30, iar în cazul în care ți se va face foame, poți completa cu 4/5 biscuiți din aceiași gamă. După câte vezi sunt felurite sortimente: cu ciocolată, cu caise, cu mere și scorțișoară etc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Mathilde i-a aruncat o privire ciudată doctorului.

– Stai liniștită, a răspuns acesta privirii fetei.

Toți biscuiții conțin cele mai bune ingrediente, sunt recomandați în dieta fără gluten, fiind preparați prin tehnici tradiționale europene de brutărie artizanală. Ingredientele sunt special combinate astfel încât să se obțină cei mai buni biscuiți copți fără gluten, adaosuri de lapte, ouă sau grăsimi animale.

– Oricum, continuă doctorul, cunoscând acum problemele pe care le ai, dar și posibilitatea de a nu renunța de la ceea ce îți place, fără însă a-ți mai fi rău, stă în voința ta dacă vrei să te vindeci și să slăbești! Opțiuni ai destule și făcu semn cu pixul spre site-ul cu produse ORGRAN!

– Da! a răspuns fata, hotărâtă.

– Dietă, mișcare, bună dispoziție și încredere în forțele tale! Doar în acest mod vei scăpa de probleme.

– Uite, îți propun ceva! a spus cadrul medical, zâmbind la ideea ce tocmai își făcuse loc în mintea lui.

– Ce anume? a întrebat Mathilda.

– Roagă pe cineva să-ți facă o poză cu întreg corpul! Fă din aceasta un poster mare pe care să îl poți vedea de fiecare dată când simți că vrei să renunți. Imaginează-ți că fotografia va prelua toate kilogramele tale, toate gândurile negative…

– Precum portretul lui Dorian Gray!

– Exact! confirmă bărbatul.

– Este același gând pe care l-am avut în ziua în care am realizat situația în care mă găseam!

– Atunci, ne vedem peste o lună la control! i-a zâmbit el.

– Vă mulțumesc! La revedere! a răspuns și ea, ieșind fericită din cabinet.

 

4. Încheiere

 

* Dacă și voi v-ați regăsit în povestea Mathildei, dar nu ați avut curajul de a face ceva pentru a vă schimba viața, puteți începe chiar de astăzi!

Produsele ORGRAN vă stau la dispoziție și așteaptă să le gustați, ca mai apoi să observați efectele uimitoare ce vor apărea! Veți recunoaște imediat beneficiile acestora, prin starea de bine pe care o veți avea după fiecare masă. Dacă mai adăugați și puțină activitate fizică, kilogramele se vor topi precum ceara unei lumânări.

“Viața sănătoasă este o abilitate de învățare.” - Claude Viens
“Viața sănătoasă este o abilitate de învățare.” – Claude Viens – sursă foto Orgran

* ATENȚIE!

Vă revine responsabilitatea, ca înainte de începerea unei diete, să efectuați analizele medicale și controalele necesare într-un cabinet de nutriție, pentru a ști ce produse sunt potrivite pentru dumneavoastră!

Articol scris pentru proba 5 din competiția Superblog Spring ’22!

Legendă:

  • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele ce au plasate pe ele link-uri
  • cuvintele bolduite și/sau cu caracter italic – reprezintă numele sponsorului și/sau produselor/cuvintelor-cheie solicitate pe care am decis să le scot în evidență în acest mod;

Surse:

Recomandate de către sponsorul ORGRAN:

  • o parte dintre imaginile din text, fotografia de copertă și pozele din materialele video au fost preluate de pe site-ul oficial și de pe pagina de Facebook ORGRAN ROMÂNIA
  • unele dintre filmulețe au fost prelucrate în Canva
  • imaginea cu Dorian Gray a fost preluată de pe site-ul 3.bp.blogspot.com
  • imaginea cu tabloul lui Salvador Dali – Melting Watch a fost preluată de pe site-ul  www.catawiki.com
  • poza cu copilul interior a fost preluată de pe site-ul pixabay.com
  • titlul articolului a fost preluat de pe site-ul citateimpresionante.ro/21-de-citate-motivationale-pentru-a-pierde-in-greutate/

 

 

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 9

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: