Venus în Pești 27/01 – 20/02/2023: Inima vă îndeamnă s-o ascultați!
Astrologia - știința sufletului

Venus în Pești 27/01 – 20/02/2023: Inima vă îndeamnă s-o ascultați!

4.3
(6)

Introducere

Și iată-ne ajunși și în 27 ianuarie 2023, ziua în care Venus și-a făcut intrarea în semnul zodiacal al Peștilor.

Înainte însă de a trece la analiza perioadei cu Venus în acest semn zodiacal, vă invit la o scurtă incursiune în mitologie.

Ce legătură are astrologia cu mitologia mă veți întreba?

Haideți să descoperim împreună 😊!

The birth of Venus Botticelli - https://artasiartistivizuali.ro/arte-plastice/pictura/sandro-botticelli-nasterea-lui-venus-cca-1485/ Venus în Pești 27/01 – 20/02/2023: Inima vă îndeamnă s-o ascultați!
The birth of Venus Botticelli

Cine este Venus?

Zeița născută din înspumatele talazuri ale mării, acolo unde, conform legendelor mitologice, căzuse organul genital al lui Uranus, tăiat de către Cronos.

Anticii greci au numit-o Afrodita și era considerată zeiță a frumuseții, fertilității și a iubirii.

Mai târziu, această divinitate a fost preluată și de către romani, cu numele de Venus.

Soție a lui Vulcan (Hefaistos în mitologia greacă), și-a înșelat soțul cu Ares (Marte – zeul războiului la greci). Rodul iubirii înfocate dintre cei doi este Eros (Cupidon).

De aceea Venus, în astrologie, este asociată cu iubirea și frumusețea, având ca ajutor pe Cupidon, pregătit în orice moment să ne săgeteze inimile.

– Ce frumoase sunt aceste povești, nu?

– Și cât de sinuos s-au strecurat acestea către noi, încercând să ne transmită învățămintele lor!

Venus în Pești 27/01 – 20/02/2023: Inima vă îndeamnă s-o ascultați!

Un val de dulceață din 27/01 până în 20/02/2023

Ieri, Venus a intrat în dulcea zodie a Peștilor!

Ceea ce înseamnă că armonia și pacea vor deveni mai importante decât discuțiile controversate.

Și cine nu-și dorește puțină căldură în această iarnă mohorâtă și rece?

Ei bine, frumoasa zeiță Afrodita ne-a citit în inimi și a decis să părăsească semnul rece și logic al Vărsătorului, făcându-și intrarea pe tărâmul oniric al Peștișorilor!

Și va sta aici până pe 20 Februarie 2023.

Venus sau Afrodita, guvernatoare a iubirii, dar și a banilor, în Vărsător (semn guvernat de Saturn), a căutat concretețe, detașare, obiectivitate, însă acum intră într-un loc mult mai asemănător cu valorile sale.

Dacă în semnul Taurului și al Balanței spunem că Venus se află acasă, adică în domiciliu, în semnul Peștilor se află în exaltare. Ceea ce înseamnă că zeița iubirii se simte bine aici, se află acasă la cineva drag! Este un musafir binevenit! Iar ca semn de respect pentru gazde, Venus dăruiește blândețe, empatie pentru ceilalți, generozitate, deschidere, intimitate.

În perioada 27/01 – 20/02/2023, aceasta se va manifesta plenar și ne va invita și pe noi la o contopire universală, cu noi înșine, cu cei pe care îi iubim, dar și cu întreaga Creație în ansamblul său.

Ne va face să ne deschidem inimile, să simțim mai multă empatie, mai multă milă, să reușim să iertăm acolo unde este cazul.

Ne va ajuta și îndemna să ne transpunem simțămintele într-un mod diferit, artistic chiar.

Legat de semnul zodiacal al Peștilor, aceștia evită să clasifice oamenii, situațiile la extreme, alb sau negru, bun sau rău.

Peștișorii au capacitatea de a vedea în toate culorile curcubeului și chiar le văd pline de strălucire, nu șterse!

Așadar, fiecare mic gest este transformat în poezie și se creează imagini sugestive improbabile.

Acum, cu planeta afecțiunii și a plăcerii în acest semn veți putea găsi frumusețea în orice și puncte de întâlnire mai profunde cu ceilalți.  Sunteți seducători și vă lăsați seduși, împărtășiți un moment de plăcere împreună și vă acordați încrederea.

O temă fundamentală pentru această perioadă ce urmează este tocmai unirea, recunoașterea de sine în celălalt și dorința de a ajuta, de a rămâne aproape de ceilalți.

Aici, însă, vine cealaltă față a monedei: devotamentul și empatia extremă a lui Venus în Pești tinde uneori să acorde prioritate celorlalți, idealizând o legătură până la limită, sacrificându-se și lăsându-se deoparte pentru a favoriza cealaltă persoană.

Rămâneți cu picioarele pe pământ în aceste săptămâni deoarece va fi necesar!

Eveniment astrologic important: Venus din Pești conjunct cu Neptun aflat tot în semnul zodiacal al Peștilor

La ce poate predispune această conjuncție?

Neptun, în astrologie, este considerată planeta spiritualității și a iluziilor.

Venus, am văzut mai sus, cu ce este asociată în plan terestru.

Ei bine, apropierea celor 2 planete ne vor da sentimentul că trăim într-o frumoasă poveste animată, marca Pixar. Și uite cum vom fi predispuși la a visa cu ochii deschiși, mai ales atunci când este vorba despre viitorul relațiilor noastre de iubire!

La această visare va contribui și Sărbătoarea Sfântului Valentin!

Vor exista predispoziții de a ne îndrăgosti de imaginile create de mintea și inima noastră, năluci perfecte încărcate de vise, speranțe și iluzii… pierdute cum ar zice Balzac!

Bineînțeles, acest tranzit se va prezenta diferit în viețile noastre. Nu toți facem parte dintr-un cuplu stabil, nu toți suntem căsătoriți etc.

Dar ideea principală de care trebuie să ținem cont este de a ne ține cât mai departe de noi fantezia dacă nu dorim să fim dezamăgiți!

Acest tranzit mai vorbește și despre spiritualitate, de iubire necondiționată, milă, compasiune. Dar… să nu exagerați! Nu trebuie să uităm de noi!

  • Cum am putea face bine cuiva dacă nu suntem noi bine cu sinele nostru?
  • Ce putem oferi în aceste condiții?

Cel mai bine ar fi să extragem din acest aspect astrologic puterea creatoare!

Tot în data de 15/02/23, Soarele și Saturn vor face o conjuncție în Vărsător!

Aspectul acesta ne va ajuta să facem față conjuncției dintre Venus și Neptun din Pești.

Nu va fi ușor, dar vom găsi forța necesară de a reuși. Cu multă muncă, ambiție, determinare, răbdare, important este să reușim să ne atingem obiectivele!

Venus în Pești 27/01 – 20/02/2023: Inima vă îndeamnă s-o ascultați!

Scurt îndrumar pentru perioada cu Venus în Pești (27/01 – 20/02/2023)

În general, trecerea lui Venus prin semnul Peștilor poate fi un moment foarte bun pentru relații, pentru finanțe și pentru a ne bucura de micile plăceri ale vieții.

Cum putem să transformăm acest tranzit în momente de fericire?

  1. Să profităm la maximum de această perioadă creativă, să ne explorăm talentele, pentru că datorită lor vom putea recunoaște toată frumusețea pe care o oferă viața.
  2. Tranzitul lui Venus în Pești precedă intrarea lui Saturn în Pești, eveniment astrologic ce va avea loc în data de 07/03/2023.

Odată cu intrarea rigurosului Saturn aici, vom fi nevoiți/forțați de a deveni mult mai responsabili, maturi, rigizi… așa că acesta ar fi cam ultimul moment de a visa cu ochii deschiși, de a ne păstra vie imaginația, de a ne exprima afecțiunea cât mai deschis!

  1. Cu toate acestea, nu TREBUIE să ne pierdem capul!

Indicat este să ne oferim și momente cu noi înșine, de introspecție, să ne răspundem sincer la întrebarea ce ne dorim cu adevărat?

Și să nu ignorăm semnalele cu roșu din semaforul relațiilor!

  1. După cum am aflat, Venus este planeta iubirii, a plăcerilor, frumuseții și creativității!

Haideți să profităm de toate aceste trăsături ce i-au fost conferite!

Putem începe cu (re)decorarea spațiului nostru unde ne petrecem cel mai mult timp, indiferent că vorbim de casă sau birou.

De asemenea, este o perioadă propice de a ne ocupa și de corpul nostru, dar și de vestimentație!

Orice are legătură cu partea frumoasă este favorizat!

 

La final, vă doresc un tranzit venusian în Pești plin de dragoste și frumusețe!

Să vă fie de folos!

Semnat: Astrum Antares

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4.3 / 5. Număr voturi: 6

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.