SuperBlog

Utopie sau Distopie? O istorie imaginară a Umanității

5
(18)

Regresul considerat Evoluție

Mai marii națiunilor au decis, la un moment dat, să reconstruiască, din temelii, societatea.

Motivele?

Tehnologia mult prea avansată, accesul, fără filtru, la informații, libertatea canalelor prin care aceste știri parveneau mulțimii…

Toate acestea, din punctul lor de vedere, reprezentau factorii responsabili în degenerarea umanității.

Populația a uitat cum să funcționeze într-un mod arhaic, a uitat cum să își exercite liberul arbitru conform intuiției și a experienței de viață, a uitat să gândească singură, au declarat șefii statelor. Este o măsură justă și firească, și-au continuat, aceștia, pledoaria.

Iar primul pas spre îndreptarea situației este verificarea canalelor prin care pătrund informațiile. Se vor cerceta sursele acestora, modul în care sunt transmise, eventualele mesaje care se află dincolo de cuvintele scrise.

În zilele următoare, vom institui o nouă putere în Stat, ce va purta numele de Garda Reînnoirii. Ea va fi cea care se va ocupa, în detaliu, de respectarea noii legi. 

Garda Reînnoirii și consecințele acțiunilor ei

Cetățenii erau nedumeriți!

Așteptau, cu înfrigurare, să vadă consecințele acestei legi, abrogate la repezeală, prin câteva paragrafe. Toți aveau o sumbră presimțire.

Iar consecințele nu au întârziat să apară.

Mai întâi, tipografiile au început să simtă efectul legii. Tot ceea ce reprezenta ziar sau revistă cu anunțuri, era verificat la sânge.

A urmat Internetul, aici represaliile fiind mult mai dure.

Dar Garda Reînnoirii nu s-a mulțumit cu atât.

Utopie sau Distopie? O istorie imaginară a Umanității
Simbolul noii puteri a Statului: Garda Reînnoirii

Pe zi ce trecea, lacătul inscripționat cu acronimul G.R., era văzut din ce în ce mai des, fie în viața reală, fie în online.

În acest ritm, industriile aferente domeniilor vizate, au început să se prăbușească, puțin câte puțin. Oamenii au început să-și piardă locurile de muncă: nimeni nu mai vindea, nimeni nu mai cumpăra, nimeni nu mai accesa categoriile de matrimoniale sau alte rubrici.

Domeniul imobilialelor fusese unul dintre cele mai puternic afectat.

Șantiere întregi erau acum, aproape pustii, pentru că forța de muncă nu mai era îndeajuns.

Lipsa anunțurilor cu job-uri diminuase extrem de mult oferta. Angajările, se făceau, doar din vorbă în vorbă, iar sistemul pilelor și al relațiilor atinsese cote inimaginabile.

Același lucru se întâmpla și în cazul închirierii de imobile.

Dacă aveai ghinionul să fii nou în oraș, fără prieteni sau rude, șansele de a găsi ceva, erau minime. Exista însă, riscul să se profite de tine, fără nici o rușine.

În definitiv, în fiecare nou sistem sau regim instaurat, există persoane care au darul de a fructifica și cel mai mare rău sau neajuns.

Următorul pe lista Gărzii Reînnoirii, a fost sectorul matrimonial, atât cel tipărit, cât și cel online.

Site-urile de specialitate, au început să fie desființate, unul câte unul.

Conducerea statelor, îndemna la întâlniri reale, prin recomandări. Erau siguri că prin această modalitate, nu numai că vor scădea rata pericolului, dar și copiii urmau a fi protejați, nemaiavând acces la astfel de ispite.

Utopie sau Distopie? O istorie imaginară a Umanității
Monopolizarea Internetului

Astfel, Internetul a început să fie „curățat”!

În timp, au început să dispară și articolele bloggerilor, filmulețele vloggerilor, care se ocupau de promovarea produselor. Nici pozele influencer-ilor, care trăiau din asta, nu au scăpat.

Inclusiv acest tip de reclamă era considerat „anunț mascat”.

 

Timpul trecea iar lucrurile mergeau din ce în ce mai rău.

Populația, obișnuită să acceseze astfel de anunțuri, chiar și pentru motive mai puțin importante, de genul „Vând pui de pisică siameză”, era ajunsă la capătul răbdării.

Au început, să apară atunci, tot felul de grupări ce doreau adoptarea unei căi de mijloc.

Inițial, au încercat să poarte discuții, pe cale amiabilă, cu șefii de stat. Din păcate, acestea nu au dus la niciun rezultat. Era un drum fără de întoarcere, iar îndoctrinarea începuse să fie făcută în masă, indiferent de vârstă sau de statut.

Dar și grupările anti Garda Reînnoirii, se măreau de la o zi la alta.

Nevoia i-a determinat să găsească tot felul de soluții pentru a înlesni comunicarea între ei și desfășurarea lucrurilor. Și totuși, oricâte ar fi făcut, dictatura în care erau nevoiți să trăiască, era prea puternică.

Zilele s-au preschimbat în săptămâni, săptămânile în luni, iar lunile în ani.

Mulți din prima generație a acestei dictaturi, au părăsit această lume.

Cei care au urmat, erau deja educați în spiritul acesta și au rămas puțini idealiști care să creadă și să lupte pentru schimbare.

Curiozitatea unui copil duce la descoperiri…

Până într-o zi, când, băiețelul unuia dintre liderii Statelor, a găsit, ascuns bine, un ziar vechi! Literele încă puteau fi descifrate, cerneala încăpățându-se să se lupte cu timpul.

A despăturit bucata de ziar silabisind titlul de acolo:

„Wall-Street: Randamente din chirii: București vs. alte capitale din regiune.”

Articolul purta data de 18 iulie 2018.

Copil fiind, a început să scotocească și mai adânc în lada din podul casei.

Căutarea, determinată de curiozitate, i-a dezvăluit un alt teanc de ziare. Ziare a căror vechime era mai mare decât numărul până la care știa el să înnumere.

A luat în mânuțe teancul și a fugit să i-l arate mamei.

[…]

Prima Doamnă a Statului, a început să tremure la vederea conținutului din mâinile fiului său, dar el o tot îndemna să se uite prin ele. Le considera adevărate comori.

Doamna le-a luat, promițându-i că le va citi.

Mulțumit de răspuns, copilul a plecat în căutarea altei distracții.

Decizia unei femei

Soția Înaltului Demnitar a început să răsfoiască bucățile de hârtie.

Cunoaștea acele vremuri doar din poveștile bunicii, iar acum, când le ținea în mână, oscila între teamă și curiozitate.

Totuși, s-a hotărât să nu fie ea cea care trădează Statul și a plecat direct spre cabinetul Președintelui.

[…]

– Tot acest teanc l-a găsit Albert, în pod! i s-a adresat ea soțului, în timp ce îi înmâna pachețelul.

Președintele a ridicat ochii, obosiți, din hârtiile lui și și-a privit soția cu reproș.

– Ți-am spus că nu vreau să fiu deranjat în următoarele ore! Am de lucru!

– Îmi cer scuze, a răspuns ea, dar trebuie să vezi neapărat! și printr-un gest scurt al mâinii, i-a arătat din nou ziarele.

Unde aflăm că Totul are un sfârșit!

Bărbatul a început să se uite. La un moment dat, privirea i-a zăbovit pe unul din titluri:

„Săptămâna Financiară – Vânzări/închirieri – imobiliare de prestigiu”

– Ce mi-ai adus este o adevărată comoară! a exclamat el. Lucrez de câteva luni la o lege care să restabilească situația imobiliară, iar tu, mi-ai dat o idee genială.

– Ce anume? a întrebat soția, surprinsă.

– Schimbarea acestei legi.

– Care lege? a insistat ea.

– Legea prin care au fost desființate anunțurile publicitare.

– Vorbești serios? Și cum o să faci tu să schimbi o mentalitate atât de bine înrădăcinată în mintea oamenilor? l-a interogat femeia, din nou.

– Simplu! Așa cum alții au impus-o, eu o voi desființa!  i-a răspuns bărbatul, plin de încredere.

– Știi, a continuat el, când eram mic, am descoperit întâmplător, pe internet, un vechi anunț publicitar. Se afla pe veche platformă a ziarului  Anunțul Telefonic.

– Am auzit de el! a confirmat ea. Străbunicii mei prin intermediul anunțurilor de matrimoniale de acolo, s-au cunoscut.

– Oricum,  acest ziar era foarte vechi la noi în țară, din 1990, în momentul în care s-a dat actuala lege. Și exista, nu numai în format tipărit, ci și în format online, din 1996, și-a reamintit femeia.

– Chiar acum voi convoca Adunarea Generală, a decis el, hotărât. Voi face tot posibilul pentru a schimba legea, iar cea nouă, nu numai că va readuce la viață domenii moarte de mult, dar vreau de această dată, s-o îmbunătățesc.

– Trebuie să găsesc neapărat unul dintre modelele de pe Anunțul Telefonic. Acolo se află toate răspunsurile. Acesta este oglinda fidelă a societății de atunci, dar poate deveni oglinda societății actuale, etalând dorințe, vise, interese în și prin rubrici cât mai variate!

– Te voi ajuta atunci! Este nevoie de schimbare! a spus ea, hotărâtă.

Articol scris pentru cea de-a treia probă din competiția Spring Superblog 2019

Surse:

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 18

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

7 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.