SuperBlog

Un show TV de excepție: Zakynthos și Lefkada – o dezbatere în direct!

5
(5)

Emoțiile organizatorilor sunt mari, dar direct proporționale cu entuziasmul spectatorilor.

Urmează emisiunea „Vacanță cu Christian Tour”!

Inițiativa organizării unui astfel de eveniment TV, în premieră, aparține celui mai mare tour operator de vacanțe charter din România, Christian Tour.

În cei 22 de ani de experiență, acesta a devenit lider în domeniu, datorită efortului depus constant, dar și al înțelegerii dorințelor clienților, în materie de destinații turistice.

Sub sloganul „Câte un drum spre fiecare vis”, peste un milion și jumătate de turiști au descoperit experiențe și aventuri unice.

Acum, prin acest show, doresc să prezinte publicului „cea mai frumoasă destinație pentru vacanța de vară!”

Formatul l-au gândit sub formă de dezbatere a locațiilor înscrise în Catalogul “Sejur 2019”.

Structura dezbaterii este simplă, oferind oportunitatea fiecărei provincii sau țări de a se prezenta. Ineditul, însă se regăsește în faptul că, locațiile urmează a fi prezentate chiar de către reprezentanții lor legali, iar publicul trebuie să voteze la final.

Pentru primul episod, invitați sunt primarii insulelor grecești, Zakynthos și Lefkada.

**

Un tânăr cu trup de semizeu și o piele de culoarea cafelei cu lapte și un bâtrânel simpatic, și-au făcut apariția pe scenă.

Tânărul Alexis T., primarul din Zakynthos și simpaticul Theodorus L., primarul Lefkadei, s-au așezat la pupitre, pregătiți pentru start.

**

– Faima insulei Zakynthos se remarcă chiar din denumirile „Floarea Orientului”, „Paradisul secret al Greciei” sau „Insula-țestoasă”! a deschis primarul Alexis, dezbaterea.

– Și insula Lefkada este la fel de faimoasă! Faima îi provine de la frumusețea paradisiacă, fiind denumită și „Colțul de rai din inima Mării Ionice”! a afirmat și primarul Theodorus.

– Zakynthos este cea de-a treia insulă ca mărime între Insulele Ionice, după Kefalonia și Corfu! 

– Lefkada este singura insulă legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Traversarea acestora oferă un peisaj de vis! În plus, este singura insulă la care poți ajunge fără să călătorești cu feribotul.

**

– Conform operei homerice „Iliada și Odiseea”, primii locuitori ai insulei au fost fiul regelui Dardanos și Arcadia, pe nume Zakynthos, și însoțitorii alaiului său! a punctat tânărul primar.

– Dragul meu, te rog să nu-ți fie cu supărare! l-a rugat simpaticul bătrânel lefkadian pe mândrul său vecin, dar Homer, în Odiseea, afirmă că Lefkada ar fi fost chiar Insula Ithaca. Tot aici se crede că ar fi trăit Odiseu și că, însăși Afrodita a trecut pe aici.

– Povești de pescari! i-a aruncat în nas Alexis și a trecut la următorul punct.

– Stimate omolog, Zakynthos a reprezentat o adevărată dispută între popoarele grecești. Fiecare dorea să o stăpânească, dar la final, a ajuns să fie cucerită de romani, în anul 191 î.Hr. După aceea, a cunoscut tot felul de dominații, începând de la puternicul Imperiu Bizantin și până la dominația britanică.

Ohooo! i-a râs în nas, primarul lefkadian.

– Crezi că voi ați fost singurii cuceriți și trăiți sub dominație? i s-a adresat acesta.

– Și istoria noastră a fost la fel de tumultuoasă. Și noi am trăit sub dominații, dar anul 1864 a reprezentat întoarcerea Lefkadei la noi, la greci.

Monitoarele arătau un rating incredibil după doar 20 de minute de transmisie. Totuși, aceste prime minute erau mereu înșelătoare la un format nou de emisiune.

Un show TV de excepție: Zakynthos și Lefkada - o dezbatere în direct!
Plaja Navagio – Zakynthos

– Insula noastră atrage prin misterioasa poveste a Plajei Navagio, unde, în 1983 o navă a naufragiat în micul golf. Se presupune că, naufragiul a fost provocat chiar de echipaj… dar vă las pe voi să o descoperiți în fața unui caffe frape tradițional delicios! a făcut cu ochiul publicului, Alexis.

– Și eu vă prezint una dintre bijuteriile Lefkadei! nu s-a lăsat mai prejos, Theodorus.

– Este vorba despre Plaja Porto Katsiki, devastată de cutremurul din 2015.

Un show TV de excepție: Zakynthos și Lefkada - o dezbatere în direct!
Plaja Porto Katsiki – Lefkada

– Acum, plaja a renăscut din propria cenușă, iar nisipul alb, stâncile abrupte ce o străjuiesc, apele cristaline și vegetația luxuriantă așteaptă să fie explorate. Cele 80 de trepte vă vor conduce pașii către aceasta!

– În Zakynthos puteți descoperi istoria și religia strămoșilor în Muzeul Bizantin, printre ruinele fortăreței Kastro, la Biserica Sfântului Dionysios, protectorul insulei noastre. De asemenea, aici veți întâlni și pe cei mai longevivi locuitori de pe Terra – broscuțele țestoase Caretta. Și să nu uit de Muzeul lui Solomos, poetul nostru. După aceea, mai sunt și alte obiective care așteaptă să fie descoperite…

– Și Lefkada are vestigiile sale! l-a oprit bătrânelul, zâmbind cu înțeles.

– Dragii mei, s-a adresat el publicului, la noi, puteți vizita Muzeul Arheologic cu piese ce datează din paleolitic. Mai apoi, Fortăreața Agia Mavra, construită împotriva atacurilor piraților și care păstrează încă imaginea orașului de acum 800 de ani. Dacă doriți să vă rugați, o puteți face în Mânăstirea Faneromenis, dedicată Maicii Domnului. Tot aici puteți capta în obiectiv superba panoramă a lagunei, dar și să vizitați mica grădină zoologică din curtea bisericii.

– Nu trebuie să ratați nici Cascada Dimossari, al cărui drum se aseamănă cu o călătorie inițiatică, plină de descoperiri.

– Pe listă, a continuat el, puteți adăuga Nidri, spectaculosul golf plin de yachturi și multe alte locuri precum Agios Ioannis. Când veți ajunge aici, vă veți întreba dacă nu ați ajuns oare în Paradis! și-a încheiat prelegerea Theodorus.

**

– Dacă sunteți amatori de poze, a preluat imediat cuvântul celălalt, puteți închiria o barcă și să plutiți direct spre Bohali, locul ideal pentru o vedere panoramică a ținutului. Bonus: un misterios castel venețian!

– Noi, vă așteptăm și cu delicioase preparate culinare ale bucătăriei mediteraneene! a adăugat imediat reprezentantul lefkadian. Specialități precum burdeto sau plăcinte Maridi, vă vor încânta papilele gustative.

– Iar cine dorește suveniruri, taverne și cafenele, vă invit în Mela Street! a adăugat el.

Nici Alexis nu s-a lăsat mai prejos în privința domeniului culinar.

– Noi, cei din Zakynthos vă vom încânta cu souvlaki și gyros, cu supă de midii și porții de măsline pane, dolmades sau delicioasa musaca. Iar la desert, vă vom oferi dulcea baklava.

– Și aici, a continuat el, veți găsi restaurante, taverne, baruri, magazine…

**

Alarma ceasului uriaș a anunțat finalul dezbaterii!

Fiecare dintre cei doi primari au pregătit și un filmuleț de prezentare, fiind ultimul as din mânecă în câștigarea turiștilor.

Zakynthos

Lefkada

Votul publicului este cel care va decide locația pentru “vacanța vară 2019” din țara Iliadei și Odiseei!

Articol scris pentru cea de-a 17-a probă din competiția Spring Superblog 2019!

Legendă:

  • cuvintele scrise cu roșu reprezintă cuvintele obligatorii de introdus în text: “vacanța vară 2019”;
  • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele ce au plasate pe ele link-urile solicitate: „Vacanță cu Christian Tour”, “Sejur 2019;
  • cuvintele scrise cu negru, bolduite și cu caracter italic – reprezintă denumiri de locații, numele sponsorului etc., pe care am decis să le scot în evidență în acest mod;
  • dialogul scris în culoarea verde – reprezintă insula Zakynthos;
  • dialogul scris în culoarea roșu-rubiniu – reprezintă insula Lefkada.

Surse:

A. Recomandate de către sponsorul Christian Tour:

B. Alte surse consultate în realizarea prezentului articol:

  • Articol „Grecia, o destinație cu zeci de posibilități. Toate obiectivele care merită atenția ta” – concediu.com
  • Articol „Grecia” – wikipedia.org
  • alte materiale cu informații despre cele două insule

christiantour x

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 5

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

14 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: