Tainele astrologiei cu astrolog Ada Cocoș
Astrologia - știința sufletului,  Blog

Tainele astrologiei cu astrolog Ada Cocoș

5
(7)

Cuprins

În sfârșit un vis ce pare că începe să prindă contur!

Cu astrologia am luat contact într-un mod mai serios undeva spre final de 2017, când m-am mutat în Italia.

Petreceam mult timp singură acasă, aveam nevoie de răspunsuri, așadar am început să caut pe YouTube diverse materiale informative.

Ușor ușor am devenit abonată cam la toate filmulețele de previziuni.

Am fost mereu conștientă că nu voi afla niciodată acolo ceea ce caut, însă tot ascultând, am început să pun bazele unor timide noțiuni de astrologie.

Am învățat, la modul general, caracteristicile zodiilor, perioadele lor, am făcut cunoștință cu planetele și cum sunt ele împărțite.

Mi-a fost ușor să le rețin pentru că toate au corespondent în mitologiile lumii, mai ales în cea elenistică, inclusiv cea mai mare parte dintre asteroizii importanți, precum: Ceres, Juno, Chiron, Punctul Norocului.

Am iubit dintotdeauna mitologia, iar absolvirea Facultății de Istorie și studiul Greciei Antice cu regretata profesoară Zoe Petre, m-a determinat să aprofundez aceste informații cu mulți ani în urmă.

Nu m-am limitat însă la acest lucru!

În joacă și cu o mare naivitate, am început să schițez astrogramele prietenilor.

În acest fel, am descoperit programul https://www.astro.com/ și am început să îl studiez.

A fost o adevărată revelație când, după aproape un an, mi-am dat singură seama ce anume însemnau tabelele redate pentru fiecare astrogramă. Ceața de pe ochi se ridica și începeam să văd relațiile dintre planete la momentul nașterii acelor persoane.

Încântată, am continuat să caut cărți despre bazele astrologiei, precum cea a lui Dan Ciupercă – Astrologia în noua eră.

În august 2018, am decis să-mi deschid un blog, La Porțile Atlantidei, nume sugestiv în mintea mea, tocmai pentru a avea ocazia să scriu materiale despre astrologie, ezoteric și ocult.

Însă, am scris puțin despre Arhangheli, despre seria de Eclipse din 2018 etc., iar mai apoi blogul a devenit generalist.

Mai apoi, când am trecut pe propriul domeniu, creând un nou blog, Atlantidei.eu, am scris despre Lilith, dar mai mult din punct de vedere istoric.

Împreună cu un alt bine-cunoscut blogger, Emil Călinescu, la fel de pasionat ca și mine de astrologie, a luat naștere articolul Guest-post cu Emil Călinescu – De ce românii bagatelizează astrologia?

O nevoie de a prezenta cititorilor ceea ce înseamnă astrologia cu adevărat!

A mai trecut ceva timp, iar în septembrie 2021, am decis să învăț cu adevărat această știință, într-o formă pedagogică de succes, structurată și accesibilă oricărui nivel de cunoștințe.

În acest fel, am ajuns la Școala de astrologie Fidelia, unde sub îndrumarea unor minunați profesori, precum domnul profesor Firicel Ciarnău și doamna profesoară Ada Cocoș, am reușit să „străbat” cele trei nivele.

Acum, sunt eligibilă pentru examenul de calificare, unde îmi voi putea obține  nu numai diploma, dar mă voi putea numi și astrolog :)!

Modul în care am urmat aceste cursuri, atenția ce ne-a fost dedicată, explicațiile primite și conexiunile umane ce s-au realizat, m-au determinat să mă atașez foarte mult de domnii profesori!

De aceea, astăzi, am deosebita onoare și plăcere de a o aduce în atenția celor ce mă citesc, pe doamna profesor astrolog – Ada Cocoș!

Cuvintele și sfaturile pline de înțelepciune al unui astrolog adevărat, sper că va aduce mai multă lumină și răspunsuri tuturor!

Așadar, vă invit să cunoașteți un om drag sufletului meu și un astrolog de excepție – doamna ADA COCOȘ!

Doamna profesoară, înainte de toate, doresc să vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația și pentru timpul dedicat mie și cititorilor mei!

Știm cu toții că timpul este cea mai prețioasă resursă ce nu poate fi răscumpărat cu nicio monedă pământeană!
 1. Astrolog, membru al Asociației Astrologilor din România (AAR), profesor de astrologie la prima școală de astrologie acreditată din țară, Școala Fidelia dar cine este cu adevărat Ada Cocoș (scurtă prezentare)?

Aș spune că sunt pornită conștient pe calea descoperirii de sine și trag nădejde, după progresele înregistrate în ultimii cinci, șase ani, că o să înțeleg în final cine sunt cu adevărat. Dar, ca să nu las cititorii tăi cu buza umflată, așa cum  îmi place mie să mă prezint de obicei, în mine există un mistic, un sceptic și un poet. Aceștia se provoacă unul pe altul de multe ori, dar se și hrănesc reciproc, se susțin și mă susțin în parcursul meu astrologic și nu numai.

Poetul, inspirat de mistic, s-a deșteptat de timpuriu, așa că am publicat poezii și proză scurtă în revista liceului teoretic pe care l-am absolvit, în orașul de baștină, Suceava, în 1994. Tot în timpul liceului, mi-am descoperit pasiunea pentru comunicare, muzică și știri și am avut oportunitatea de a începe să colaborez cu primele posturi de radio locale apărute imediat după revoluție. Am lucrat apoi, de-a lungul anilor în presa scrisă, dar și la radio și TV, dar numai în mediul local.

A fost cred cea mai bună școală pentru mine și cel mai bun contact cu realitatea de care avea nevoie scepticul din mine ca să răsară și să nu mă lase să mă pierd în vise.   

 

 1. Cum s-a născut pasiunea pentru această minunată știință?

Interesul pentru astrologie tot la începutul anilor ’90 s-a trezit.

Aveam o colegă de clasă care practica yoga și avea acces la noțiuni de astrologie chineză și ne-a trezit tuturor curiozitatea.

Apoi, pe la 16 ani, am primit Trilogia horoscopului personal semnată de Gabriel Mihailovici și așa am pășit pe calea învățării temeinice a astrologiei.

Din acele volume am învățat să calculez o hartă natală și am învățat primele noțiuni de astrologie natală. Apoi am vrut să descopăr mai mult, să găsesc mai multe informații și vânam orice carte de astrologie apărea pe piață. Era curiozitate amestecată cu nevoia de a descifra de ce mi se întâmplă anumite lucruri și spre ce aveau să mă poarte.

 De-a lungul anilor, am avut și perioade în care nu am practicat deloc astrologie, dar m-am întors mereu la ea ca la o metodă de lucru care mă ajuta mereu să-mi găsesc direcția, să-mi reglez busola.

Tainele astrologiei cu astrolog Ada Cocoș
Astrolog Ada Cocoș – arhiva personală

În vremurile cele mai dificile, am revenit mereu la masa de lucru, cu harta mea în față, dar și cu încredere în planul divin.

Mă întreb uneori dacă aș fi putut depăși tot ceea ce am avut de depășit și de învățat  până acum, dacă n-aș fi fost modelată de cunoașterea astrologică. Sunt convinsă că mi-ar fi fost mult mai greu. Cine știe, poate-aș fi clacat. Cercetarea astrologiei, practica ei m-au disciplinat din foarte multe puncte de vedere. Au făcut însă și ca misticul din mine să înflorească, să se conecteze cu Cerul și cu lumile subtile, nevăzute. M-au făcut să caut, să mă întreb, să cercetez, mi-au încurajat curiozitatea vizavi de psihologie și m-au ajutat să-mi formez propriul sistem de „profiling”, dacă vrei. Lucrând cu mine, cu ceilalți, ceea ce a fost doar interes, a devenit de-a lungul anilor pasiune, apoi, natural, meserie.

 

 1. Ce anume v-a determinat să urmați acest drum, în contextul în care, în România, decenii întregi astrologia a fost un tabu?

 Cred că la un moment dat am ajuns la concluzia că astrologia este ceea ce mă reprezintă cel mai bine, lucrul pe care îl fac cel mai bine. Și când am ajuns la concluzia aceasta, au început să apară propuneri de colaborare în acest domeniu. Munca în presă a mers mult timp în paralel cu proiectele astrologice. Apoi acestea din urmă au luat o tot mai mare amploare, așa că munca în presă a rămas în urmă. N-am fost niciodată o conformistă, tabuurile m-au provocat mereu să le încalc, să văd ce frici se ascund după ele, nu le-am lăsat să mă împiedice să fac ceea ce-mi place. Deci, n-aș zice că m-a determinat ceva, ci a fost un parcurs firesc, natural. Lucrurile au venit de la sine!

 

 1. După cum știm, în ultimii ani, astrologia a căpătat un avânt notabil și la noi în țară. Dar, din păcate, continuă să fie pusă la zid și privită ca o metodă de divertisment. Care considerați că ar fi cauza principală a acestui comportament? Poate fi învinovățită media pentru opinia formată sau/și astrologii ce tot apar, mulți dintre aceștia neavând nici măcar un curs de bază?

 Astrologia a avut mereu o variantă comercială, să-i spunem. Și anume horoscoapele apărute în media. Pentru unii este primul sau singurul contact cu astrologia. De aceea, contează mult cine scrie acele horoscoape. Dacă o face oricine de prin redacție, la inspirație, fără să aibă cunoștințe minime, atunci este clar că aceste horoscoape întocmite pe genunchi, ca să vândă, devin o problemă. Dacă ar fi scrise de astrologi cu experiență, ele pot trezi interesul publicului spre mai mult și nu ar mai fi privite ca o metodă de divertisment.

Un astrolog cu experiență știe să conceapă un horoscop, fie el și zilnic, astfel încât cei care citesc să fie atrași să descopere mai mult despre astrologie. Pentru că astrologia nu înseamnă doar horoscoapele periodice din presă.

Nu cred că are rost să împărțim vinovății.

Sunt anumite instituții de presă care pot face cancan din orice. Acesta le este profilul. De aceea, poate că e de datoria noastră, a astrologilor profesioniști, a celor care au studiat și au practicat, chiar fără să urmeze cursuri autorizate, să promovăm astrologia de calitate. Să explicăm așa cum putem ce este, cum funcționează, la ce folosește etc. E cumva datoria noastră să ne educăm publicul. Cel care vrea să fie educat. Nu e nevoie să intrăm în polemici cu cei care o resping sau o vulgarizează.

Cred că există suficient acces la informație pentru ca aceia care vor să cunoască mai mult, să o facă.

 

 1. 5 mituri false despre astrologie

 • Astrologia și astronomia sunt unul și același lucru.

Nu este adevărat. Prima operează cu simboluri, cealaltă cu date științifice.

 • Zodiile sunt același lucru cu constelațiile.
 •  Astrologia ghicește viitorul.
 •  Astrologia este o religie.
 •  Există hărți natale bune și hărți natale rele.
 1. Ce recomandări ați avea pentru cei care doresc să urmeze acest drum?

Să fie serioși, să studieze cât mai mult și bine organizat, să caute să facă practică alături de astrologi cu mai multă experiență. Să practice astrologia în paralel cu altă profesie sau meserie, până încep să aibă rezultate notabile cu astrologia și până găsesc o formulă care să fie viabilă financiar. Să își extindă cât de mult cunoștințele generale, mai ales, pentru că în practica astrologică pot apărea spre exemplu întrebări legate de sănătatea fizică și psihică.

A cunoaște cât mai mult despre cum funcționează omul la nivel fizic și psihic este un lucru important în practica astrologică.

Apoi fiecare astrolog poate lega astrologia de oricare domeniu îl pasionează și poate aprofunda astrologie financiară, medicală, mundană, poate căuta să o aplice în agricultură, previziuni meteo etc.

 

 1. Cât la % trebuie să fie chemare/har și cât la % studiu pentru un astrolog?

 Ca în orice alt domeniu: 99% transpirație. Adică studiu aprofundat, practică temeinică.

 

 1. Cum te poți face remarcat în lumea astrologilor de valoare în cazul în care nu ai posibilitatea să participi la conferințe și seminarii?

Cea mai simplă variantă este aceea de a pune bazele unui blog unde să îți pui în valoare cunoașterea prin intermediul unor articole despre astrologie. Merge și un canal de Youtube, o pagina pe Facebook, pe Instagram. Vei atrage oameni care rezonează cu tine, cu abordarea ta astrologică. Necesită efort, investiții, timp și de aceea revin la ceea ce spuneam mai sus și anume că e mai bine ca inițial să existe altă sursă de venit decât astrologia.

 

 1. Ne poate ajuta sau nu astrologia în viața de zi cu zi și în ce măsură?

Cu siguranță astrologia ne ajută în înțelegerea ritmurilor naturale, a unor cicluri după care se desfășoară viața noastră și ne ajută să ne sincronizăm cu energiile diverse care operează ca importante forțe în jurul nostru. Putem stabili mai ușor când să începem o acțiune sau un anume tip de activitate, când să insistăm într-o direcție, când să nu o facem, chiar în ciuda pornirilor interioare, spre exemplu. Toate acestea se pot decide mai ușor atunci când știi să descifrezi energia planetelor și să o pui în contextul tău de viață astfel încât să o folosești în favoarea ta.

 

 1. Astrologie vs religie: subiect sensibil, chiar dacă și Cărțile Sfinte sunt pline de simboluri astrologice. Care ar fi opinia Dvs.?

Cel mai puternic simbol este cel al stelei care apare la nașterea lui Hristos, călăuzindu-i pe cei trei magi care nu erau altceva decât astrologi și astronomi.

Poate că în acele vremuri îndepărtate aceste științe nu erau separate.  Oricum, acest tip de cunoaștere îngloba mult mai multe științe precum matematica, filosofia etc.

Deci, steaua care sus răsare, ca o taină mare, a vestit lumii nașterea Mântuitorului, sugerând astfel legătura care există între mișcarea astrelor și viața pământenilor.

Tainele astrologiei cu astrolog Ada Cocoș
Astrolog Ada Cocoș – arhiva personală

Faptul că sunt astrolog nu mă împiedică absolut deloc să cred în cele sfinte, să am un Dumnezeu, altfel spus. Dimpotrivă, cred că m-a apropiat mai mult de anumite lucruri cu substrat religios, să spunem, m-a ajutat să accept cu smerenie experiențe de viață dificile care, în final, m-au transformat într-un om mai bun. Și pe fiecare drum din această viață am pornit cu Dumnezeu înainte și cu inima curată.

Fiecare este liber însă să creadă ce vrea și cum vrea.

Vor exista mereu oameni care vor considera că astrologia și religia reprezintă tabere diferite, că sunt în conflict. De asemenea, vor exista mereu și oameni care vor înțelege că multe sunt drumurile spre aceleași adevăruri, spre cunoașterea de sine, spre înțelegerea ordinii universale și interioare, spre înțelegerea laturii noastre spirituale și a modului în care ar trebui să o manifestăm în această lume asemeni lui Hristos.

Astrologia și religia nu se exclud reciproc decât pentru unii. Dar, așa cum spuneam, fiecare cu credința sa, căci fiecare pasăre pe limba ei piere 😊.

 

 1. Cum să nu devenim „habotnici” ai acestei științe?

Plecând de la premisa că astrele predispun, iar omul dispune, în funcție de vibrația sa spirituală, de cunoașterea sa, de cinstea sau necinstea sa, de orbirea sau de claritatea sa.

 

 1. Pe ce canale online sau media vă putem citi sau asculta?

Cel mai rapid sunt de găsit pe:

 

Iar pe la începutul lunii martie spre să dau drumul unei serii de ateliere despre care însă nu vreau să fac dezvăluiri deocamdată. Vor fi anunțate la momentul potrivit pe site, pe pagina de Facebook, pentru cei care doresc să participe.

 Doamna profesoară, răspunsurile dumneavoastră au fost de-a dreptul revelatoare!

Vă mulțumesc încă o dată pentru accept și așteptăm să urmărim cât mai multe emisiuni, postări și proiecte semnate astrolog Ada Cocoș!

P.S.: pentru mai multe informații, puteți accesa canalul YouTube și pagina de Facebook a doamnei profesoare!

Surse:

 • program pentru calcularea hărților natale – https://www.astro.com/
 • Dan Cipuercă – Astrologia în noua eră, carte care poate fi găsită pe site-ul https://www.slideshare.net/internauthicus/ciuperca-dan-astrologia-in-noua-era
 • blog personal – https://laportileatlantidei.wordpress.com/
 • blog personal – https://atlantidei.eu
 • site Școala de Astrologie Fidelia – https://www.scoaladeastrologie.ro/
 • Trilogia horoscopului personal (Gabriel Mihailovici) carte care poate fi găsită pe site-ul https://www.printrecarti.ro/35058-gabriel-mihailovici-trilogia-horoscopului-personal-3-volume.html
 • site-ul doamnei astrolog Ada Cocoșhttps://astroland.ro/
 • canalul de YouTube al doamnei astrolog Ada Cocoșhttps://www.youtube.com/channel/UCxojsdMUOdhjcxjSApf3-Xg
 • poze: din arhiva personală a doamnei astrolog Ada Cocoș

 

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 7

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.