Si totusi... ce este pana la urma Prietenia?
Blog

Si totusi… ce este pana la urma Prietenia?

0
(0)

Prietenia… cuvant ce mi-a starnit de multe ori dorinta de analiza si aprofundare!

Prietenia… relatie omniprezenta de la inceputul lumii atat in natura cat si in societate!

Prietenia… legamant ce nu a avut niciodata nevoie de a fi recunoscut sau legiferat de nicio institutie a statului sau de catre Biserica!

Ea a existat, exista si va dainui atata timp cat loialitatea, sinceritatea, increderea si acceptarea celuilalt asa cum este, fara a-l judeca, vor fi respectate.

Si totusi… ce este pana la urma Prietenia?

La o simpla cautare a termenului apar pagini intregi ce se intrec in a o defini!

Dar cum o simt Eu, Tu si Ceilalti?

Nu trebuie sa omitem faptul ca evolutia societatii a schimbat conceptele si conceptiile de altadata. Traditiile au inceput sa-si piarda adevaratul inteles, fiind modificate in functie de cerintele si necesitatile actuale! Totul este intr-un „perpetuum mobile” continuu si atunci ma intreb si va intreb:

Conceptul de Prietenie sa fi ramas neatins?

In ce masura mai corespund definitiile de altadata cu realitatea actuala?

Cum poate fi recunoscuta o prietenie adevarata cand concurenta se intalneste la fiecare pas?

Cum poate fi cultivata o astfel de relatie cand oamenii sunt plini de neincredere in aproapele lor, cand exista frustrari si nemultumiri personale care sterg orice urma de empatie?

Zeci de intrebari ce se nasc atunci cand incerc sa dau o definitie proprie Prieteniei!

Si cu cat incerc sa patrund mai mult intelesul acestei notiuni, ma ratacesc si mai adanc…

Imi intreb inima, caut prin amintiri, dar nu intrezaresc decat crampeie, sentimente disipate ce nu-si pot gasi cuvintele pentru a fi exprimate!

Poate este doar un moment de criza ce apare in orice tip de relatie sau poate am nevoie de timp pentru a defini ce reprezinta cu adevarat aceasta notiune pentru mine!

Se spune ca o prietenie adevarata transcede timpul, spatiul, distanta, tacerea, diferenta de opinii. Si totusi… in acelasi timp se poate autodistruge atunci cand umbra neincrederii sau a limitarii celuilalt in a face propriile alegeri, isi arata coltii!

Sa fie oare adevarat?

Si totusi… ce este pana la urma Prietenia?

 

 

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 0 / 5. Număr voturi: 0

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.