large second actposter
Recenzii Filme

Second Act – „Unicul lucru care te poate opri, ești doar TU!”

5
(5)

Trailer-ul filmului Second Act (A doua șansă) l-am văzut în urmă cu aproape două luni pe unul dintre canalele tv din Italia.

Mi-a stârnit curiozitatea deoarece genul acestuia te poate inspira, încuraja și motiva să acționezi într-o manieră diferită atunci când simți că nu te mai regăsești fie din punct de vedere profesional, fie personal.

În definitiv, unicul lucru ce te poate opri, ești doar TU!

Dar, prinsă în cotidian și rutina zilnică, am uitat, totuși, de el. Până în momentul în care am descoperit recenzia acestuia pe blogul Oanei, Oanahrp.com, un blog pe care vi-l recomand cu căldură, mai ales atunci când sunteți în căutare de sfaturi corecte și actuale din domeniul resurselor umane.

Neavând posibilitatea să merg în cinematograf, dar fiind curioasă să îl vizionez, am preferat să îl urmăresc în limba italiană, pe site-ul cb01.group.

Pentru cei care înțeleg această limbă sau pentru cei ca mine, ce nu mai au răbdare să apară anumite filme pe site-urile online românești, puteți accesa acest site, cb01.group. Este mult mai repede actualizat decât multe dintre site-urile noastre, iar calitatea înregistrării filmelor este acceptabilă.

Din culisele filmului Second Act (A doua șansă)

În regia lui Peter Segal, cu un scenariu scris de către Justin Zackham și Elaine Goldsmith-Thomas, în rolul principal având-o pe Jennifer Lopez, filmul, cu o durată de 98 de minute, a apărut în data de 21 decembrie 2018, în Statele Unite, fiind un succes în box office și înregistrând încasări, la nivel internațional, de peste 63 milioane de dolari.

Încadrat la categoriile Comedie, Romantic, Dragoste, în România a avut premiera la finalul anului trecut, în data de 14 decembrie.

În rolurile principale joacă Jennifer Lopez (Maya), Milo Ventimiglia (Trey), Vanessa Hudgens (Zoe), Leah Remini (Joan).

Sinopsis

Ce mi-a atras atenția în primul rând, este traducerea titlului atât în limba română cât și în limba italiană.

Second Act a devenit în română A doua șansă, iar în italiană, Ricomincio da me, această situație nefiind una singulară. O traducere diferită regăsim și în titlul fimului The Book Thief.

Vă las pe voi să trageți singuri concluziile în această privință.

În ceea ce privește subiectului abordat, sinceră să fiu, văzând coperta, m-am gândit că va fi în genul filmelor Diavolul se îmbracă de la Prada și Internul, filme ce m-au motivat, profesional, de-a lungul timpului.

Mai jos puteți regăsi trailer-ul fiecăruia. Chiar dacă sunt mai vechi, anii 2006 și respectiv 2015, sunt pelicule ce nu pot fi ratate, ce au și o distribuție de excepție, precum Anne Hathaway, Meryl Streep, Robert De Niro:

                The Devil Wears Prada (1/5) Movie CLIP – Gird Your Loins! (2006) HD

                                       The Intern – Official Trailer 2 – Warner Bros. UK

Cu toate că cele trei producții par să se asemene, ele tratează o tematică similară, dar din poziții sociale diferite ale personajelor.

Filmul Second Act, de fapt, are o acțiune ce se desfășoară pe mai multe planuri, nefiind doar un film despre cum să pătrunzi într-o companie de top sau cum să obții un job de succes. 

Aici, regăsim abordate următoarelor subiecte:

  • sublinierea dificultății în găsirea unui loc de muncă pentru persoanele cu vârste de 40+;
  • consecințele lipsei studiilor universitare care, indiferent cât ai fi de bun din punct de vedere profesional sau inteligent, nu-ți oferă șansa de avansare. Așadar, din această perspectivă, filmul poate fi considerat un îndemn, prin puterea exemplului Mayei, pe care, mai ales tinerii, trebuie să îl aibă în vedere;
  • repercursiunile faptelor și deciziilor noastre din trecut pot reveni în prezent, schimbându-ne uneori traiectoria profesională sau cea personală;
  • crearea de false identități ce pot fi regăsite deseori în cv-urile candidaților, dar și un semnal de alarmă pentru aceștia. Trăim într-o eră tehnologizată, putem fi descoperiți oricând, deci ATENȚIE!: „Minciuna are picioare scurte!”;
  • viața profesională vs viața personală: o provocare și un îndemn în a găsi echilibrul între cele două lumi.

Prin toate aceste situații va trece Jennifer Lopez, ce o întruchipează pe Maya, femeia de 40 ani ce dorește să-și depășească condiția actuală, un loc de muncă ce nu îi mai oferă posibilitatea de avansare și-i reduce munca și experiența celor 15 ani, deoarece nu are o diplomă universitară.

Vă invit să urmăriți filmul, să priviți dincolo de imagini și să descoperiți ceea ce ascund cuvintele!

Nu doar o Lecție de viață, nu doar un Îndemn ci și un Îndrumar ale cărui sfaturi trebuie să le respectăm dacă ne dorim să obținem un job bun.

Ținuta vestimentară, atitudinea, pregătirea înaintea interviului, modul în care trebuie să răspundem provocărilor după ce obținem postul mult visat, toate acestea sunt incluse în filmul Second Act.

                                      Second Act | Official Trailer [HD] | Now In Theaters

 

Și nu uitați: după vizionare, aștept și părerile voastre!

Surse:

https://www.cinemagia.ro/filme/second-act-2028229/

https://oanahrp.com

https://www.cb01.group/ricomincio-da-me-2019/

https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Act_(film)

https://oanahrp.com/2019/01/21/10-motive-sa-te-uiti-la-second-act/

 

 

 

 

 

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 5

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: