Saturn în Pești sau Dansând pe gheață!
Astrologia - știința sufletului

Saturn (ħ) în Pești sau Dansând pe gheață!

4.6
(9)

Saturn ħ – cea de-a șasea planetă a Sistemului Solar și ultima cunoscută în antichitate.

Privind spre cer, vom observa că Saturn este ultima planetă ce poate fi văzută cu ochiul liber. De aceea a fost considerată de către antici, granița dintre vizibil și invizibil sau chiar dintre căldura și lumina reprezentate de Soare și întunericul care venea dincolo de acesta. Această simbolistică este valabilă și astăzi deoarece planeta are legătură cu nașterea și moartea, dar nu se referă doar la cele ale planului fizic.

Saturn reprezintă autoritatea, disciplina, munca grea, efortul și angajamentul. Acesta vorbește, de asemenea, despre limite, granițe, vinovăție, rezistență și întârziere.

Saturn din harta noastră natală este locul în care ne simțim cel mai inadecvați. Îl putem considera călcâiul nostru ahilian. Este vocea care spune: „Nu vei fi niciodată bun(ă) la asta!” El este criticul nostru interior și cinic.

De obicei, cineva din copilăria noastră – un părinte sau un profesor – și-a asumat rolul lui Saturn ca figură de autoritate împotriva căreia am luptat.

Cu toate acestea, dacă îl identificăm și devenim conștienți de locul în care se află acesta în diagrama noastră natală, putem lucra cu el, mai degrabă decât împotriva lui.

Cheia este să înțelegem și să recunoaștem diferitele elemente pe care le reprezintă Saturn, deoarece acesta ne va testa și ne va împinge dincolo de limitele noastre.

Lecțiile saturniene sunt disciplina, practica și angajamentul.

Cu toate acestea, din punct de vedere astrologic, este singura dintre planete care poate oferi recompense importante și neașteptate. Ne-am aștepta la acestea din partea „Marelui Benefic” – Jupiter, dar în acest mod am subestima puterea saturniană.

Dar pentru a fi privilegiați de către „Marele Profesor” va fi nevoie să muncim și să fim consecvenți în tot ceea ce alegem să facem.

Energia saturniană poate fi considerată și o energie spirituală care ne cere să ne sondăm interiorul, să medităm, să încetinim, să ascultăm. Este aici pentru a ne ajuta să înțelegem că lecțiile de viață nu sunt menite ca o pedeapsă, ci ca o învățare.

Suntem dispuși să învățăm?

Acest pas înseamnă să ne conectăm cu profesorul și ghidul nostru interior, să devenim un Maestru al corpului, emoțiilor și minții noastre, astfel încât să putem deveni puternici și înțelepți.

Cu toate acestea, nu este atât de ușor pentru majoritatea dintre noi! Ego-ul – acea parte din noi care rezistă disciplinei și se răzvrătește – ne ține blocați.

Continuăm să repetăm ​​aceleași lecții zilnice – la fel ca Sisif în mitologie – până când într-o zi vom învăța un alt mod și vom fi, în sfârșit, eliberați și răsplătiți.

Să nu uităm că, tranzitele lui Saturn au întotdeauna un scop evolutiv chiar și atunci când par excesiv de dureroase.

Saturn în Pești: 07/03/2023 - 14/02/2024

Saturn se află deja în Pești de ceva timp și sunt tare curioasă dacă și în ce fel îi simțiți prezența?

Mărturisesc că eu, având un marcaj puternic de Pești în astrogramă și fiind ca zodie natală, semn fix, îl simt din creier până-n tălpi! Și încă nu s-a făcut foarte confortabil acolo! Dar are destul timp la dispoziție 😊)!

Ei bine, dacă mai există astrologi care încă afirmă că schimbarea zodiei pentru această planetă nu înseamnă mare lucru… bine pentru ei și no comment!

Cu toate acestea, ritmul melodiilor pe care am dansat în ultimii 3 ani a fost înlocuit! S-o fi plictisit și Saturn și a pus alt disc!

Oricum, dacă aveți senzația că nu aveți poftă de nimic, privirea, la modul figurat, vă este încețoșată și vi se învârte capul fără motiv…. bine ați venit în club! Saturn și celelalte planete ce se află în Pești (Soarele, Mercur, Neptun) au chef de muzică psihedelică.

Știți voi, notele acelea pline de efecte luminoase, culoare, atmosferă sonoră, care creează viziuni, halucinații, amețeli, vise… Exact ca un drog!

Toate aceste senzații duc la deconcentrare, uitare a micilor detalii, ca de exemplu, vă duceți până în bucătărie după un pahar, iar odată ajunși, vă întrebați mirați oare de ce vă aflați acolo?

Din senin, vă simțiți demobilizați, descurajați, demoralizați, iar lacrimile încep să brăzdeze obrajii!

De asemenea, dorința și nevoia de a dormi, dar un somn normal, nu ca cel de acum! Un somn odihnitor, fără zeci de vise care se perindă ca pe pelicula de la cinema. Ori și mai rău, Morfeu vine pe nepusă masă și în cele mai nepotrivite momente să vă legene în brațele sale! Fix atunci când trebuie urgent terminat un raport sau vă aflați în mijlocul unei ședințe importante! Chiar atunci vouă vi se închid ochii de somn și îi auziți pe ceilalți ca prin vis!

Și nu doar somnul ar fi problema! Ci și insomnia!

Ferice de cei care pot dormi ar afirma cei cu cearcăne adânci!

Cu siguranță, nu toți suntem la fel de „norocoși” încât să fim nevoiți, obligați să trecem prin astfel de stări!

Cei aflați în vizorul planetelor Saturn, Soare, Mercur, Neptun și… Marte… era posibil să nu își bage și el coada? Sunt cei care au zodia natală, ascendentul, planete personale, noduri sau unghiuri importante în Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, dar și în Berbec, Scorpion și Rac.

Oricum și pentru restul semnelor zodiacale sunt posibile aceste manifestări, deoarece plutim cu toții în apele mlăștinoase și cețoase ale Peștilor!

Dacă aveați cumva impresia că dețineți sau aveți controlul asupra unei situații… neah… acesta este momentul în care realitatea vă va lovi binișor peste ochi!

Cred că cel mai potrivit acum ar fi să stăm în mediile și lângă persoanele care ne cunosc pe toate părțile, care ne iubesc în pofida a ceea ce vom debita în această perioadă. A celor care ne cunosc sufletul, valoarea și pe umărul cărora putem împleti un șal din lacrimile noastre.

Vom avea nevoie de înțelegere și bunătate, de o vorbă bună spusă la momentul potrivit!

În schimb, dacă simțiți că nu aveți un astfel de loc în care să vă ascundeți, mai există o cale: biserica, duhovnicul și rugăciunea!

Peștii reprezintă și partea divină!

Ce ar fi s-o accesăm?

Iar pentru cei care au nevoie de răspunsuri/îndrumări concrete, o vizită la psiholog este chiar indicată!

Momentan, Saturn se află la 0 grade 41 minute.

Încă are nevoie de timp să se acomodeze cu energia duală a Peștilor, s-o înțeleagă și să înceapă să lucreze cu ea! De fapt, să se obișnuiască, lucru pe care vom fi nevoiți să îl facem și 

Saturn în Pești sau Dansând pe gheață!

Totuși, ca întotdeauna există și cealaltă parte a monedei!

Vor fi nativi care se vor simți „precum peștele în apă”, iar această energie le va aduce inspirație și motivație.

Vor simți această energie ca pe o binecuvântare. O energie purificatoare.

Mintea le va merge mână în mână cu imaginația, iar ceea ce vor crea va fi minunat!

Vedeți voi întotdeauna există două fețe, lumină și întuneric, bine și rău… Totul pentru a păstra echilibrul energiilor universale!

Iar pentru cei care resimt din plin, în mod nu tocmai pozitiv, aceste energii, astrele vă sfătuiesc să reflectați!  Să reflectați asupra tuturor aspectelor din viața voastră! Dacă se poate, cu calm și detașare pentru că nu este încă momentul de a schimba ceva!

Retrași în voi, în noi, în tăcere, poate vom reuși să găsim răspunsurile pe care le căutam de atâta vreme! Poate acum va fi sosi clipa marilor revelații și îndrumărilor divine! Iar când apele se vor liniști, putem trece la acțiune! Indiferent dacă acțiune înseamnă să ieșim din ceva (relație, job, proiect) sau de a ne asuma responsabilitățile în aceste domenii.

Indiferent care ar fi alegerea noastră, va fi exact ceea ce aveam nevoie, dar ne era teamă de a lua o decizie definitivă!

Pe parcursul celor 3 ani cât Saturn va sta în Pești, vom descoperi astfel de adevăruri!

Să nu vă speriați!

Învățați să fiți alunecoși, în sensul pozitiv, precum peștele!

Învățați să folosiți înotătoarele și să simțiți curenții!

Lăsați-vă purificați și dați-vă voie să fiți sinceri, în primul rând cu voi!

Între timp, stați în locurile și cu persoanele ce vă pot înțelege și care au dispoziția să vă asculte!

Veți vedea cum, ușor – ușor ceața se va ridica iar razele soarelui vor fi mai strălucitoare ca oricând!

Saturn în Pești sau Dansând pe gheață!

Înainte de a încheia, vreau să vă amintesc poate cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont până în februarie 2026: SĂNĂTATEA!

Dacă vă aflați printre cei care au obiceiul de a ignora semnalele corpului: RENUNȚAȚI la această indiferență!

Nu zic să faceți coadă în fața cabinetelor! Nici să dăm în ipohondrie! Dar o atitudine mai responsabilă, mai ales dacă vă știți cu boli cronice sau acute, merită să le acordați atenția necesară!

Mai bine să prevenim decât să tratăm, nu?

Iar Saturn în următorii ani, „va avea grijă” să scoată la suprafață probleme medicale la care nu ne-am fi așteptat!

Dar, ca întotdeauna, noi suntem singurii și unicii responsabili pentru cum ne comportăm cu corpul nostru!

Nu trebuie să cedăm tentațiilor, viciilor și imprudențelor chiar dacă Neptun ne va împinge, ne va ispiti spre aceste căi!

ECHILIBRU! Cuvântul de ordine pentru următoarea perioadă!

Notați-l bine în minte și în suflet, iar Saturn ne va răsplăti, la final pentru asta!

Până data viitoare, aveți grijă de voi și să ne citim cu bine! Și nu uitați: aștept, în comentarii, poveștile voastre referitoare la manifestarea saturniană în viețile voastre!

Semnat: Astrum Antares

Foto copertă și pozele din text: creator Alma Gheorghe

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4.6 / 5. Număr voturi: 9

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

2 comentarii

  • Laura Drența Niesen

    Sânteți minunată!Explicați așa de bine să poată și cei ce nu au cunoștințe în astrologie să priceapă! Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.