Recenzii Filme
-
Visul își alege visătorul (Laini Taylor) – Recenzie
1. Introducere Premii câștigate: Michael L. Printz Award Honnor Book (2018) Goodreads Choice Award Nominee for Young Adult Fantasy & Science Fiction (2017) 2. Laini Taylor – Făuritoarea de vise O carte din categoria High Fantasy ce depășește orice așteptări! Am găsit-o întâmplător! Mai mult din nevoia de a-mi satisface setea de a citi și altceva. Un subiect care să reușească să mă transpună în alte lumi, care să-mi invadeze mintea și să-mi incite imaginația. Și… s-a întâmplat acest lucru! Am descoperit lumea viselor! Titlul, frumos încadrat pe o copertă de un albastru sideral, un albastru ireal așa cum au fost și rândurile parcurse. „Albastră ca opalul, ca…
-
Nașterea unei povești – Editura Siono
Au trecut și Sărbătorile de iarnă ale anului 2021, dar Antologia Editurii Siono rămâne încă pe lista cărților ce trebuie citite. Legat de această antologie, am avut onoarea ca povestea mea, „Ascensiunea Scorpionului pe alb de decembrie”, să se regăsească printre cele alese spre publicare. O puteți găsi în primul volum al antologiei – Șotron pe zăpadă – Let it snow – la pagina 155. A fost o bucurie și o confirmare totodată ca debutantă în proza scurtă. Nu am găsit inspirația să vorbesc despre această poveste până acum! Sincer… nu știu de ce! Dar totul a început de la o poezie scrisă pe 06 iunie 2021 – Balada Scorpionului. Studiind…
-
Pânză de păianjen – Cella Serghi
Romanul Pânză de păianjen mi-l amintesc în biblioteca copilăriei mele. Până în urmă cu două zile am fost convinsă că l-am citit, dar acum nu mai sunt așa sigură de acest lucru. Memoria mi-l prezintă așezat undeva pe raft, între titlurile Hortensiei Papadat-Bengescu (Concert din muzică de Bach și Rădăcini) și fascinantele Iluzii pierdute ale lui Honoré de Balzac. Eram destul de mică pe vremea când citeam cu nesaț aceste capodopere ale literaturii românești și ale celei universale. Îmi era imposibil la 10-12 ani să înțeleg contextele sociale, trăirile umane ale acestor personaje, dar le urmăream întâmplările cu nesaț și curiozitatea vârstei. Și da, îmi pare încă straniu cum de…
-
Cruella (2021) – Răi ne naștem sau devenim?
Cruella – unul dintre cele mai vizionate filme pe marile ecrane la momentul actual, care se potrivește perfect actualei generații de adolescenți! The Walt Disney Company prin această peliculă a reușit să se autodepășească, punând în scenă, într-o manieră cu totul inedită, cunoscutul desen animat 101 Dalmațieni. Răi ne naștem sau devenim? – aceasta este întrebarea principală în jurul căruia se desfășoară subiectului noii producții Disney Întrebarea este, de asemenea, încadrată în Londra anilor 1970! Revoluția punk și ascensiunea industriei modei, toate acestea ducând la reconstruirea genezei uneia dintre cele mai fascinante icoane malefice din istoria animată! La acest rezultat remarcabil, din punctul meu de vedere, a contribuit foarte mult…
-
Cinci cuvinte ce îți pot schimba Viața – „ I am that, I am!”
În ultimii ani am fost atrasă din ce în ce mai mult de partea mistică și ezoterică din existența umană. Citind tot felul de cărți din domeniu și vizionând nenumărate documentare, am încercat să descopăr legăturile dintre religie, mituri și superstiții. Pentru că, dacă le studiem cu atenție, vom observa cum se întrepătrund și cât de strâns legate sunt între ele. Secretele acestora sunt multe, dar în aceeași măsură și interpretările ce li s-au oferit de-a lungul secolelor. Din păcate, numeroase dintre aceste interpretări sau concluzii finale, ce au fost lansate către populație, sunt eronate sau voit eronate pentru a ne distrage atenția de la adevărata esență a lucrurilor sau…
-
Second Act – „Unicul lucru care te poate opri, ești doar TU!”
Mi-a stârnit curiozitatea deoarece genul acestuia te poate inspira, încuraja și motiva să acționezi într-o manieră diferită atunci când simți că nu te mai regăsești fie din punct de vedere profesional, fie personal. În definitiv, unicul lucru ce te poate opri, ești doar TU!
-
The book thief – Cum Viața triumfă asupra Morții
The book thief - Inocența, imaginația și dragostea unei copile sau cum Viața triumfă asupra Morții - Liesel Merminger
-
„Alpha”- drumul inițiatic al unui erou
O altă diferență ce poate fi observată este accea că filmul nu abundă în dialoguri, atenția realizătorilor concentrându-se în primul rând pe comunicarea non-verbală a tribului solutrian dar și a celorlalte triburi ce apar de-a lungul scenelor. De asemenea, special pentru realizarea acestui film, a fost creată de către lingviști o nouă limbă, numită Cro-Magnon.
-
Aquaman – Atlantida revine din nou!
Ideea principală este identică cu cea din filmele cu super-eroi Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) and Justice League (2017), povestea conturându-se în jurul unui Erou, înzestrat cu tot felul de abilități, dar și cu conștiință și dorința de a ajuta pe cei din jurul său.
-
În culisele Epopeei fantastice Game of Thrones
De la o Idee la o adevărată Epopee Istoria continuă să fascineze și să fie o sursă inepuizabilă de inspirație. Dacă mai adaugi și puțină fantezie, cuvintele se vor așterne pe coala de hârtie, scriind chiar ele, povești magice, pline de mister și incitante.