"Primul pas către schimbare este conştientizarea (...)" - Nathaniel Branden
Blog

„Primul pas către schimbare este conştientizarea (…)” – Nathaniel Branden

5
(1)

Evoluția societății actuale, din punctul meu de vedere, la nivel individual, s-a transformat în involuție.

Tehnologia, ce ne uimește pe zi ce trece și, în același timp ne acaparează, ne adâncește tot mai mult într-un somn profund. Ne afundă într-un spațiu creator de ființe ce și-au renegat independența și liberul arbitru de a fi stăpânii propriilor vieți. De a face alegeri conștiente și de a simți pulsul vieții.

Cuprins

„Ești VIU, respiri, ești conștient; viața este mișcare, deci trebuie să existe un centru al roții vieții. Poate că nu ești conștient, dar el există. Fără el nu poți exista (…)

Exiști. Trebuie doar să mergi să constați acest lucru. Este o descoperire, nu o realizare. Ai purtat-o cu tine tot timpul. Dar te-ai atașat prea mult de margini și ești cu spatele la centru. Ai devenit prea obsedat de exterior ca să mai poți privi în interior. „ (Osho –„Destin, libertate și suflet. Care este semnificația vieții?”)

Ce înseamnă oare a fi conștient?

„A trăi în lume fără a deveni conștient de înțelesul ei este ca și când ai rătăci într-o mare bibliotecă fără a atinge nici o carte.” (Dan Brown), pentru că a fi conștient înseamnă să-ți dai seama de realitatea ce te înconjoară, să ai conștiință.

Înseamnă să trăiești în PREZENT, dând drumul la TRECUT și țesând VIITORUL.
Înseamnă să înveți din nou să privești minunile din jurul tău și să refuzi să mai fii antrenat în jocul oglinzilor.  
Înseamnă să înveți să dai drumul propriilor demoni, precum vechile deprinderi și automatisme și să te redescoperi. 
Să-ți dai voie să pătrunzi în adâncurile subconștientului și să faci din nou cunoștință cu TINE cel adevărat!
Să-ți redescoperi potențialul, limitele, să te înțelegi cu adevărat și să te accepți în sfârșit!

Înseamnă să te întorci la origini prin puterea CONȘTIENTIZĂRII!

Numai din această poziție vei deveni cu adevărat stăpân al gândurilor ce roiesc și nu-ți dau pace.
Stăpân al gândurilor ce creează o realitate fundamentată pe teamă, pe experiențe ce nu-ți aparțin și cu care nu rezonezi.
Învață să le domolești și să le controlezi!

Dar totuși… ce presupune procesul de conștientizare?

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, a conștientiza este „acțiunea de a deveni conștient de scopul, de necesitatea sau/și de utilitatea unei activități”.

De asemenea, există credința că acțiunea de conștientizare își are originile în perioada budistă, reprezentând însăși esența acestei meditații. Principalul scop al acesteia era deșteptarea conștiinței și trăirea existenței umane în armonie cu propriul EU și cu lumea exterioară.

Însuși cuvântul Buddha este tradus prin „cel care s-a trezit, ajungând să își cunoască adevărata natură interioară!”

Conștientizarea să reprezinte oare doar o acțiune?

Nu cumva este și o atitudine, un comportament ce apare în mod natural, de la sine, atunci când TU te găsești într-un mediu propice?

Nu cumva această acțiune este mai degrabă și un proces, proces ce luminează întunericul din tine și care îți oferă în sfârșit, libertatea și înțelepciunea?

Dar pentru a experimenta din plin conștientizarea și pentru a beneficia de avantajele acesteia, este nevoie să înțelegi UNDE TE AFLI ACUM?

„Asigură-te că scopurile pe care ți le-ai stabilit sunt realiste și posibile ție, bazându-te în acest sens pe conștientizarea punctului în care te afli la momentul prezent”. (Herbert Harris)

ASUPRA CĂROR ASPECTE/SECTOARE DIN VIAȚA TA ÎȚI DOREȘTI SĂ INTERVII?

Un loc liniștit, o muzică de relaxare, o foaie și un pix sunt instrumentele necesare pentru a afla răspunsul la întrebări!

Fii sincer(ă) cu TINE!

Amintește-ți că doar de TINE depinde SCHIMBAREA, iar TU vei fi unicul(a) beneficiar(ă) al acesteia!

TU ești regizorul vieții tale și chiar dacă pe moment nu conștientizezi capacitatea ta de creație, asta nu înseamnă că nu o deții!

„Prin conştientizarea propriului potențial și încrederea în propriile tale abilități, poți construi o lume mai bună”. (Dalai Lama)

Trebuie DOAR să CREZI și să fii sincer(ă) cu TINE, atât!

Pentru că…

Tu ești conștiință pură, care nu poate fi localizată în spațiu și timp.

Conștiința este fundamentală și fără cauză, este starea de bază a existenței.

Conștiința poate fi considerată câmpul tuturor câmpurilor și îți garantează accesul în orice colț al câmpului infinit.

Ca ființe conștiente, oamenii nu pot să perceapă, să măsoare sau să conceapă o realitate lipsită de conștiință (…)”(DEEPAK CHOPRA – „Despre conștientizarea iluminată”)

"Primul pas către schimbare este conştientizarea (...)" - Nathaniel Branden

Articol scris pentru Spre idealuri inalte – dezvoltare personala – (Ligia Palfi)

Surse:

http://www.picturequotes.com

https://ro.jarofquotes.com/

https://www.trezireainteligentei.ro/deepak-chopra-despre-constientizarea-iluminata/

http://noulpamant.ro

http://www.webdex.ro/online/dictionar/constientizare

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 1

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.