Blog,  SuperBlog,  Superblog Spring '22

Poartă-mă în piscina visurilor mele!

5
(4)

Cuprins - Poartă-mă în piscina visurilor mele!

Cuprins

1. Introducere

Sa ai marea... Ioana Voicila Dobre - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă – citatepedia.ro și editare în Canva
Aceste versuri le scria Ioana, așezată în scaunul ei cu rotile.

Vara venise și se simțea în fiecare bucată de pământ, în aerul nemișcat și în acele raze dogoritoare de chihlimbar.

Duse ușor la ureche scoica de mare, ce păstra în sine murmurul mării, lăsându-se pătrunsă de dulci amintiri.

Vlad o privea de la fereastra bucătăriei, încercând să găsească o soluție pentru a o ajuta.

Se afla încă în terapia de recuperare după acel accident stupid, dar nimeni nu îi putea garanta dacă va mai putea merge.

– Fizioterapie, vară, soare dogoritor, apă EGAL firmă cu experiență în constructii piscine! își spuse el, dintr-odată.

Cu aceste gânduri în minte, Vlad, privea bucata de teren aridă din fața casei. Uneori avea impresia că Fata Morgana dansa lasciv pe pământul însetat. Această senzație îl convingea tot mai mult că soluția salvatoare era construcția unei piscine.

În definitiv, își spuse el, o piscină rezidențială nu mai este de mult un lux. Odată cu trecerea timpului, piscinele au devenit mult mai accesibile. În plus am putea înfrumuseța tot acest spațiu gol de care dispunem, l-am putea înfrumuseța, creând o adevărată oază de relaxare, își continua bărbatul firul gândurilor.

 

piscina termoizolata isoblok - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă foto – ElcoraPiscine.ro

Luă repede o foaie și un pix pentru a nota avantajele și dezavantajele acestei investiții:

 

Avantaje vs Dezavantaje - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă informații – ElcoraPiscine.ro și editare în Canva

 

 

Văzând cât de lungă era lista de avantaje, zâmbi mulțumit.

– Care ar fi următorul pas? se întrebă Vlad, în timp ce își aprindea o țigară.

Dorea să-i facă Ioanei o surpriză, dar ar fi avut mare nevoie de sfaturile ei. Ea era creierul familiei, dar, de această dată, era nevoit să se descurce singur.

Trebuie să mă documentez, cercetând piața! În acest mod, voi putea afla costurile de amenajare ale piscinei, a instalațiilor de pompare a apei, de încălzire și filtrare.

Totuși, din ce bănuia el, de fapt, costurile mai mari erau exact cele referitoare la instalație, filtrare și încălzire, însă își propuse să facă un research în online pentru a fi sigur.

Era imperios necesar să acorde atenție și să fie precaut având în vedere valoarea acestei plasări de capital. Era vorba despre o decizie ce trebuia gândită pe termen lung, la fel cum au făcut și când au cumpărat această casă cu teren inclus. Și cât se încăpățânase el înainte de a o cumpăra! Ioana nu era însă genul de femeie care să renunțe la ceva, parcă ar fi presimțit ce avea să se întâmple…

Scutură capul pentru a goni imaginile dureroase!

Stinse țigara, strivind-o puternic de pereții scrumierei, de parcă prin acest gest putea pedepsi soarta pentru cele întâmplate.

Ieși afară să verifice dacă soția lui avea nevoie de ceva și după ce se asigură că totul este în ordine cu ea, urcă nerăbdător scările spre biroul lui pentru a începe marea căutare.

 

2. Piscina – piesa lipsă din puzzle-ul curții 

 

Vlad știa de mult timp că Ioana visa la o astfel de piscină, dar niciodată nu avusese curajul să-i mărturisească deschis.

Ea asocia piscina cu propriul ei colț de rai, cu momentele romantice, dar și cu cele de relaxare. Cu locul din poveștile ei, mai aproape de natură, un alt fel de concediu fără stresul bagajelor, zborurilor și al hotelurilor. Putea avea la ea acasă măsuța plină de gustări și băuturi delicioase, o carte bună și o muzică lounge relax, trecând peste căldura verii cu o altfel de atitudine.

 

Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă foto – ElcoraPiscine.ro

Însă, acum, piscina devenise inclusiv o necesitate pentru că bărbatul era convins că o astfel de investiție o va determina și o va ajuta pe Ioana să se ridice din acel scaun cu rotile și să redevină femeia independentă, aventuroasă și plină de viață.

 

2.1. Ce trebuie să știi înainte de a alege și de a instala o piscină

 

Vlad se afundă în paginile internetului pentru a găsi răspunsuri sau un îndreptar legat de construcția piscinelor.

După ceva timp, a înțeles că avea nevoie să contacteze o firmă cu experiență în construcții piscine.

Nu trecu mult, iar numele ElcoraPiscine.ro ieși în evidență încă din primele pagini de căutare.

logo Elcora x - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă foto ElcoraPiscine.ro

 

Pe site-ul acestora găsi toate demersurile ce trebuiau făcute pentru realizarea visului Ioanei.

Etapa 1 – Alocarea bugetului necesar pentru o astfel de investiție

Primul pas era stabilirea unui buget pentru tipul de piscină pe care îl dorea.

Bucuria i-a luminat chipul atunci când a descoperit multitudinea de modele și dimensiuni disponibile oferite de către compania Elcora Piscine. Era însă normal ca această firmă să aibă un portofoliu atât de bogat. Pe lângă faptul că erau specializați în construcția piscinelor publice și rezidențiale, a centrelor spa și a parcurilor acvatice, aveau și aproximativ 15 ani de experiență în domeniu și produse deosebite, îndeplinind astfel visul a peste 500 de clienți.

Vlad a intrat pe pagina unde se regăseau costurile de achiziție ale unei piscine sub formă de kit complet. Așadar, a văzut că prețurile piscinelor erau foarte variate, începând de la 20 de euro până la 10.000 de euro sau chiar mai mult, acestea fiind influențate de factori, precum:

 

Factori ce influenteaza pretul piscinelor - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă informații – ElcoraPiscine.ro și editare în Canva

 

După atâtea informații noi, pentru un necunoscător în domeniu, deja era mult prea mult, dar continuă să citească.

2.2. Tipuri de piscine

 

Vlad analiză fiecare tip de piscină pentru a vedea care model ar fi cel mai potrivit nu numai din punct de vedere financiar, dar și pentru a înțelege care dintre acestea s-ar potrivi spațiului pe care ei îl aveau la dispoziție. Află că erau divizate pe categorii: piscine îngropate sau semi-îngropate, stil jacuzzi, pe sol (adică supraterane), cu hidromasaj etc.

 

2.3. Materialele din care pot fi construite tipurile de piscine

Vlad dori să afle și ce fel de materiale se utilizează în construirea acestora, deoarece și prin materialele utilizate, costul lor se modifica substanțial.

3. Etapa 3 – Decizia finală în alegerea piscinei

 

Cunoscând acum unele dintre cele mai importante detalii despre tipul de piscine și materialele din care acestea pot fi făcute, urma pasul în care bărbatul trebuia să se decidă asupra unui model. Și-ar fi dorit mult o piscină Infinity, dar prețul era peste 25.000 de euro, așa că era nevoit să revină cu picioarele pe pământ și să aleagă un model pe care și-l puteau permite.

Înainte însă de a lua o hotărâre, verifică mai întâi conturile bancare. Situația financiară îl mulțumi, știind că își putea permite să cheltuie maximum 20.000 euro pentru o asemenea investiție.

Aprinzând încă o țigară, se ridică de la birou pentru a face o pauză. Privi pe geam, dar Ioana nu mai era în curte. Se pare că finalul lunii aprilie era deja mult prea călduros și fără niciun copac care să aducă puțină umbră, soției lui îi era greu să mai rămână afară.

Puțin stretching îl ajută să se relaxeze, ca mai apoi să aleagă un model fiabil de piscină.

Revenind la computer, știa deja ce urma să cumpere: Piscina Metalică Ovală cu structură din oțel – 15 x 5 x 1,5 m – Hobby Pool Toscana.

 

piscina metalica ovala - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă foto ElcoraPiscine.ro – Piscina Metalică Ovală cu structură din oțel – 15 x 5 x 1,5 m – Hobby Pool Toscana

Setul complet pentru această piscină metalică – îngropată, conținea:

 

Kit complet pentru piscina metalica ingropata - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă informații – ElcoraPiscine.ro și editare în Canva

Acest model creștea și valoarea proprietății imobiliare.

Faptul că era produsă în Germania îi oferea și garanția calității.

Ca și formă, Vlad preferă să îl aleagă pe cel oval. Îi plăcea mai mult decât cel rotund, părea mai spațios și mult mai relaxant sau poate aceasta era doar senzația lui.

În privința adâncimii, optă pentru cea de 1,50 m, iar pentru tipul de scară, cea exterioară era cea mai potrivită pentru Ioana.

Știa că atunci când își va reveni, ea va aprecia acest lucru, pentru că îi plăcea la nebunie să facă scufundări și să se bălăcească mai rău ca un copil. Nu degeaba era născută în semnul peștilor. Era făcută pentru apă. Și pentru a-i oferi și ceva în plus, mai ales pentru nopțile târzii de vară/toamnă, a mai adăugat și câteva accesorii, precum: un sistem de iluminat subacvatic, jeturi de hidromasaj, un echipament pentru încălzirea apei și boxe subacvatice. Nopțile avea să devină adevărate simfonii de vară, iar Ioanei îi va fi stimulată imaginația pentru a putea finaliza romanul la care lucra.

Vlad salvă toate aceste date într-un nou document Word.

Însă, partea care îi plăcea cel mai mult era că tipul de piscină ales, pe lângă faptul că avea un preț redus, beneficia și de montaj și transport gratuit, oriunde pe teritoriul României, așadar puteau ajunge și în acel loc virgin unde se afla casa lor.

 

Transport gratuit - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă foto ElcoraPiscine.ro – Piscina Metalică Ovală cu structură din oțel – 15 x 5 x 1,5 m – Hobby Pool Toscana

4. Etapa 2 – Cum stabilim amplasamentul piscinei?

 

Vlad încheiase cu succes prima și a treia etapă din acel îndreptar pentru viitorii clienți de piscine. Era mulțumit de ceea ce alesese și de ceea ce îi oferea compania ElcoraPiscine.

Conform ghidului, urma cel de-al doilea pas și anume: stabilirea amplasamentului piscinei – criteriu foarte important, deoarece trebuia să țină cont și să verifice:

 • să nu existe foarte multă vegetație în jur;
 • terenul ales pentru amplasarea piscinei să nu fie umbrit de casă sau alte construcții din apropiere;
 • să nu existe conducte în zona respectivă.

Clar avea nevoie atât de un inginer, cât și de un arhitect pentru a respecta punctele menționate, dar și pentru a crea un ambient așa cum îl visa atât el, cât și Ioana: șezlonguri, umbreluțe colorate ce vor zâmbi razelor solare și… o vegetație luxuriantă cu mulți copăcei și flori multicolore care să atragă păsările cerului și fluturașii. Dorea ceva de vis și știa că va face orice pentru a-l realiza.

 

5. Etapele 4 și 5 – Solicitarea ofertei de preț, selectarea ofertei și alegerea unui constructor de piscine plus alte detalii comerciale și tehnice

 

Ajuns la aceste etape atât de importante, bărbatului îi veni în minte proverbul lui Red Adair:

„Dacă crezi că este scump să angajezi un profesionist, stai să vezi ce se întâmplă când angajezi un amator.”

 

constructie piscina - Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă foto ElcoraPiscine.ro

Vlad, încă de când începuse documentarea, observase o ofertă generoasă pe internet, cu diferențe de costuri semnificative. Dar cum nu era persoana care să cadă în plasa „super-ofertelor”, începu să verifice diferența de echipare.

Observă cu stupoare că unii constructori, pentru a putea oferi un preț mai mic, subdimensionau echipamentele, tertipuri la care compania Elcora Piscine nu apela.

Termenul de finalizare al piscinei era de asemenea important, însă din recenziile clienților care vorbeau despre discounturi atragătoare oferite de mulți constructori, Vlad înțelesese că lucrările nu erau terminate la timp. Mulți clienți se plângeau că vara a trecut, iar ei nu au făcut decât să se învârtă în jurul construcției neterminate.

De evitat erau și firmele fără referințe, dar care lucrau cu prețuri sub media pieței. La final, rămâneau și cu avansul plătit și fără pisicină.

Vlad a ocolit, din instinct, firmele care „fac de toate”. Știa bine ce înseamnă acest lucru. Fiecare trebuie să fie cu meseria lui. Un doctor stomatolog nu poate lua locul unui doctor dermatolog, de exemplu.

Atent trebuia să fie și la garanțiile materialelor. Oriunde scria că se oferă garanții liner de 50 de ani sau la structura de beton o garanție de 100 de ani, Vlad evita aceste pagini online.

La finalul acestui studiu, nu numai că a rămas la prima alegere, adică să apeleze direct la Elcora Piscine, dar a realizat că mai ieftin înseamnă de fapt mai scump, sau cum ar spune englezul „Sunt prea sărac pentru a cumpăra lucruri ieftine!”

Elcora Piscine pe lângă faptul că era o firmă transparentă, cu un portofoliu și o experiență bogată, asigura și partea de proiectare, adică proiectul de structură de rezistență și proiectul de instalații. Acest lucru însemna că Vlad mai scăpa, la propriu, de o grijă și o cheltuială în plus.

Bărbatul și-a notat și elementele necesare pentru obținerea autorizației de construcție a piscinei, conform Legii 50/1991.

Cu proiectul gata, urma să depună restul actelor solicitate, precum:

 

Acte necesare pentru obtinerea autorizatiei de constructie
Sursă informații – ElcoraPiscine.ro și editare în Canva

Imediat după obținerea Autorizației de Construire, valabilă 12 luni și eliberată în cel mult 30 de zile, Vlad alături de Elcora Piscine putea stabili data concretă de începere a lucrărilor.

 

6. O minciună nevinovată pentru o surpriză minunată

 

Satisfăcut de rezultatele obținute, sună direct la Elcora Piscine în vederea stabilirii unei întâlniri în care să poată discuta toate detaliile și la final, spera el, să semneze și contractul cu aceștia, plătind și primul avans.

Mai rămânea o singură problemă: Ioana.

Unde ar fi putut s-o trimită și cu ce motiv pe toată perioada construcției piscinei și amenajării curții.

Într-un final sună la fratele acesteia. Îi povesti ceea ce dorea să facă și amândoi au găsit o motivație pentru a o determina pe soția și respectiv sora  să plece de acasă.

Nu trecură 10 minute de când terminase de vorbit cu Radu, fratele Ioanei, că și auzi glasul vesel al acesteia. Radu își făcuse bine temele, iar acum soția îl striga pe Vlad să-i dea vestea.

Coborî cu o mină neștiutoare și mirată.

– Vlad, am fost invitată de Radu să petrec câteva luni cu ei și cu copiii lor. Mi-a spus că au o surpriză pentru mine, dar despre ce este vorba nu am reușit să scot de la el nici măcar un cuvințel.

– Foarte bine, draga mea! O perioadă alături de cei dragi îți va prinde bine. Între timp, eu voi încerca să finalizez lucrările la casă, mai sunt câteva camere neamenajate. Și aici chiar nu mințea.

– Mâine dimineață va veni Radu să mă ia! spuse Ioana. Mă ajuți cu bagajele?

– Desigur! răspunse Vlad pe un ton serios.

 

7. Pentru ce este nevoie de întreținerea piscinei și cum se poate realiza acest lucru

 

Rămas singur acasă, Vlad demară imediat tot ceea ce planificase. Urma să aibă întâlnirea cu Elcora Piscine și dacă totul mergea conform planului, putea să înceapă în maximum o lună, lucrările. Până la începutul lunii iulie dorea să fie totul gata.

Între timp, pe lângă finalizarea lucrărilor din casă, se mai documenta și despre cum trebuie să fie întreținută o piscină. Acest punct era indispensabil, dacă dorea ca apa să fie mereu curată. Dar nu era important doar motivul estetic, ci și sănătatea lor.

Cunoștea că mediile umede sunt locuri potrivite de formare a bacteriilor sau a ciupercilor, acestea înmulțindu-se la temperaturi mari. Acestea i-ar fi putut îmbolnăvi, mai ales pe parte dermatologică și gastrointestinală.

Așadar, pentru curățarea apei din piscină, avea nevoie de:

 

Cum si cu ce cureti piscina
Sursă informații – ElcoraPiscine.ro și editare în Canva

Vlad citi și despre semnele ce te avertizează că este nevoie să schimbi apa piscinei:

 • apa are o culoare verzuie, depunerea sedimentelor pe fundul acesteia (asta înseamnă ciuperci, bacterii, alge care pot cauza diverse boli și afecțiuni);
 • apă tulbure (din cauza ploilor, circulației proaste a apei sau a filtrării insuficiente);
 • miros puternic de clor (clorul se simte mai puternic atunci când în apă s-au acumulat bacterii sau substanțe ce provin de la transpirație, urină);
 • apă cu spumă sau bule (din cauza substanțelor contaminante: creme de soare, săpun)

O piscină bine întreținută necesită doar completări ocazionale cu apă, totuși experții recomandă schimbarea completă a apei o dată la 5 sau 7 ani.

 

8. De ce să cumperi o piscină de la compania Elcora Piscine?

 

Motivele sunt nenumărate, iar Vlad, persoană organizată, le notă minuțios:

 

Poartă-mă în piscina visurilor mele!
Sursă informații – ElcoraPiscine.ro

 

întâlnirea stabilită a decurs impecabil, clientul primind răspuns la fiecare întrebare ceea ce l-a determinat să semneze contractul;

√ raportul calitate-preț: calitatea produselor este Made in Germany, ceea ce înseamnă atenția acordată fiecărui detaliu;

durata: De aproximativ 15 ani, punem în practică visul a peste 600 de clienți, grație experienței și a produselor noastre deosebite

√ flexibilitate: gamă de produse extrem de variată din care clientul poate alege ceea ce îi place

√ time means money: absolut toate produsele sunt vândute din stocul propriu, clientul netrebuind să aștepte o lună materialele așa cum se întâmplă la alte companii din domeniu;

√ respectă clientul așa cum ți-ar plăcea ție să fii respectat, de aceea Elcora Piscine @probează@ fiecare produs înainte de a face o ofertă;

√ onestitate: la fiecare produs vei regăsi pe site prețul, atât cel întreg, cât și cel cu reducere și reducerea ce a fost aplicată;

√ reduceri: că tot au fost menționate mai sus, clienții vor găsi numeroase discounturi ceea ce îi va convinge că a sosit momentul să investească în produse de o înaltă calitate și durabilitate în timp;

√ „Sunt prea sărac pentru a cumpăra lucruri ieftine!” – alegerea unei piscine de calitate, construită cu materiale rezistente și, bineînțeles, întreținută cu grijă de către client, înseamnă o viață lungă a acesteia;

√ transport și montaj oferite gratuit indiferent de locul în care se află clientul sau de tipul de piscină ales;

√ testimonialele clienților vorbesc singure despre calitatea serviciilor companiei Elcora Piscine;

 

9. Încheiere

 

Exact cum plănuise Vlad, aproape de primele zile ale lunii iulie, piscina lor era gata.

O aștepta pe Ioana să ajungă acasă spre seară, motiv numai bun pentru a folosi sistemul de iluminare subacvatic și o melodie lounge ce va fi emisă de către boxele subacvatice.

 

piscina termoizolata isoblok
Sursă foto ElcoraPiscine.ro

 

Noaptea era feerică, romantismul și dorul pluteau în aer, atunci când mașina lui Radu opri în fața porții.

Surpriză avu nu numai Ioana, ci și Vlad, când o văzu pe aceasta coborând din mașina doar cu ajutorul unor cârje.

Se îmbrățișară strâns, cu lacrimi de fericire în ochi!

Invitară toată familia să se așeze pe șezlongurile comode. Nepoții se aruncară direct în piscină, muzica de fundal fiind acoperită de râsetele și buna dispoziție a tuturor!

 

Urma o vară magică și asta datorită companiei Elcora Piscine ce îndeplinise un vis!

 

De ce motive mai ai nevoie pentru a-ți achiziționa propria piscină și a-ți aduce marea în grădina/curtea casei tale?

 

Având-o vei simți ce înseamnă cu adevărat relaxarea și distracția la superlativ într-un spațiu intim și care îți oferă siguranță, adică ACASĂ!

Elcora Piscine – Noi vă aducem marea acasă!

 

Articol scris pentru proba 12 din competiția Superblog Spring ’22!

Legendă:

 • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele ce au plasate pe ele link-uri;
 • cuvintele bolduite și/sau cu caracter italic – reprezintă numele sponsorului, alte denumiri importante și/sau cuvintele-cheie solicitate pe care am decis să le scot în evidență în acest mod;

Surse:

Recomandate de către sponsorul ElcoraPiscine.ro

Alte surse:

 • pozele din text și fotografia de copertă aparțin sponsorului ElcoraPiscine.ro;
 • imaginile din materialele video au fost preluate de pe site-ul ElcoraPiscine.ro, iar textele au fost editate în Canva, cu informațiile preluate de site-ul sponsorului ElcoraPiscine.ro;
 • poezia de la începutul textului a fost preluată de pe site-ul citatepedia.ro și prelucrată în Canva

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 4

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.