cocoon 591554 960 720
Blog

Metamorfoza inversă a Bucureștiului: de la fluture la larvă

5
(10)

București – „Le Petit Paris” a perioadei interbelice, locul în care poveștile de amor se nășteau în grădinile de vară sau în cârciumile de odinioară. Dragostea se împletea firesc cu firea oamenilor de atunci, iar fiecare pas era însoțit de glasul Zarazei și de către muzica patefonului.

 

Parfumul vieții avea alte arome… versurile cântecului de mai jos sunt dovada unei Epoci de Aur a ceea ce a fost odată Capitala țării.

https://www.youtube.com/watch?v=IdP8s3sC6jI

ALESIS – MI-E DOR DE BUCUREȘTIUL DE ALTĂDATĂ
https://www.youtube.com/watch?v=PS6PD7XL29s

Cristian Vasile – Zaraza

Dar timpul a trecut, iar viața de altădată a fost dată uitării prin fiecare nou zbor spre alte meleaguri, a fost sufocată de praful betoanelor și a gazelor de eșapement… și totuși… Bucureștiul încearcă să-și păstreze frumusețea și măreția în coloratura pestriță a societății de astăzi.

 

Mărturia a ceea ce este Bucureștiul actual o puteți regăsi în imaginile de mai jos. Caricaturi ale unei realități actuale ce oglindesc o imagine dureroasă a unui fost „mic Paris” de odinioară.

Surse:

  • poze (caricaturi) preluate de pe Facebook
  • poză copertă – pixabay.com

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 10

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.