Luna Plină în Leu – 05/02/2023 – Ah iubirea, bat-o vina!
Astrologia - știința sufletului

Luna Plină în Leu – 05/02/2023 – Ah iubirea, bat-o vina!

5
(4)

Dragii mei dragi,

Repejor, repejor ne apropiem și de momentul cel mai important al lunii februarie: Luna Plină ce va avea loc în semnul Leului.

Dar, înainte de a trece la analiza propriu-zisă a acestui eveniment astrologic, știați că această Lună Plină mai este cunoscută și sub alte denumiri?

„Luna de Zăpadă”, „Luna flămândă” sau „Stormy Moon”

Aceste denominații provin tocmai de la perioada în care aceasta se manifestă.

Este considerată ultima Lună Plină a iernii!

În trecut, acest interval era asociat cu apogeul anotimpului alb, ninsorile fiind cernute de sita norilor din abundență.

Indienii americani, conectați foarte puternic cu Mama Natură, observând acest fenomen, au asociat Luna cu zăpada cerurilor, iar ultima Lună Plină a iernii a fost botezată  „Luna de Zăpadă”.

– Dar denumirea de „Luna flămândă” oare de unde provine?

Nu, nu trebuie să ne ducă gândul cumva că preafrumoasa Selena devora oameni și animale!

Legat de numele acesta atât de ciudat, poveștile vorbesc despre aceleași condiții meteorologice nefavorabile.

Din această cauză, cei care trăiau din vânat pe atunci, erau nevoiți ca în acest răstimp să diminueze sau să renunțe la această activitate. Vânătoarea fiind prima cale de supraviețuire, pe timpul iernii erau nevoiți să găsească alte soluții pentru a supraviețui. De atunci au asociat ultima Lună Plină a iernii cu „Luna flămândă”.

Și mai avem și o a treia denumire pentru acest eveniment!

„Stormy Moon” sau „Luna Furtunoasă”, nume ce i s-a alocat din cauza vânturilor puternice ce străbăteau pământul în vechime.

Luna de Zăpadă 3D snowy landscape with moon and snowflakes snowfield with full moon night - Luna Plină în Leu – 05/02/2023 – Ah iubirea, bat-o vina!
Stormy Moon - sursă foto : freepik.com

Când are loc momentul de Lună Plină în Februarie 2023?

În primul rând, acest fenomen reprezintă culminația ciclului Selenei!

Luna Plină înseamnă, din punct de vedere astrologic, opoziția dintre Soare și Lună, aceasta primind lumina solară din belșug.

Energia unei Luni Pline, indiferent de zodia în care se va regăsi aceasta, este cea mai puternică.

Intensitatea ei începe să se facă resimțită cu 2/3 zile de la formarea opoziției dintre Soare și Lună și cu 2/3 zile după!

Cunoaștem faptul că, Luna are un potențial energetic fenomenal. Un potențial ostentativ, agresiv, alteori lasciv care răscolește în adâncurile noastre. Vom simți dintr-o dată cât de ascuțite ne devin simțurile, intuiția, partea onirică (visele) și percepția noastră în general față de toți și toate. De asemenea, insomniile pot apărea și predomina în aceste zile.

– Dar, până la urmă, când are loc acest aspect astrologic despre care tot ameninț că vă spun? 😊

Ei bine, ultima Lună Plină a iernii va avea loc duminică 05/02/2023.

Și pentru a fi cât mai precisă în detalii, opoziția perfectă dintre cele două Luminarii se întâmplă la ora 20:28 (ora României), la 16 grade și 40 de minute Leu.

– Care este diferența dintre Luna Nouă și Luna Plină?

Nu vreau să încep analiza astrologică propriu-zisă până nu clarific și acest punct.

Luna Nouă vorbește despre începuturi.

Este momentul prielnic de a ne stabili intenții, de a planta pur și simplu în pământul Universului dorințele noastre cele mai arzătoare.

În schimb, Luna Plină reprezintă închiderea unui ciclu.

Putem s-o interpretăm ca pe o perioadă a recoltelor pentru că în acest moment avem posibilitatea să culegem roadele muncii noastre. Bineînțeles, nu este îndeajuns doar să ne punem dorințele și mai apoi să așteptăm ca totul să ne pice de sus. Dacă vrem să avem o recoltă bogată va fi nevoie să muncim de la Luna Nouă până la Luna Plină!

 Putem calcula intervalul „agricol lunar” în două moduri:

  • Ori calculăm de la ultima Lună Nouă, care pentru anul 2023 a fost pe 21/01 în Vărsător și până duminică 05/02 când va fi Luna Plină
  • Ori calculăm de la ultima Lună Nouă din Leu, care a avut loc pe 28/07/2022 și până duminică 05/02 când se va forma Luna Plină de această dată, în același semn zodiacal, finalizând acest ciclu

Aceste calcule le voi lăsa la alegerea voastră pentru că sunt vise, dorințe, planuri ce au nevoie de timpi diferiți pentru a se materializa.

Luna Plină în Leu – 05/02/2023 – Ah iubirea, bat-o vina!

Aspecte astrologice pentru data de 05/02/2023

La fel cum Soarele o luminează pe Selena, la rândul ei, regina nopții își va aprinde felinarul și ne va lumina conștiința, interiorul nostru.

Dintr-o dată, vom simți cum legătura ce ne-a acoperit ochii, alunecă pur și simplu, iar acum putem vedea cum stau lucrurile în realitate. Vă spuneam mai sus că vom avea intuiția mult mai ascuțită.

Iar Luna Plină în Leu ne va ajuta să vedem ce anume ne face plăcere și ce nu.

La momentul de grad perfect, Soarele se va afla în Vărsător, iar Luna în semnul fix și de foc al Leului.

Axa pe care se formează maximul acestui aspect este axa caselor 5-11.

Acum, referindu-ne la arhetipurile celor două semne zodiacale și la axa caselor astrologice pe care le ocupă în hartă, avem:

  • Arhetipul semnului zodiacal al Leului (ATENȚIE! NU ZODIA!) este definit prin charismă, ambiție, narcisism, orgoliu, egocentrism. Se referă la IUBIRE. La Iubirea pentru noi înșine, o iubire care nu empatizează, la ego, pentru că acesta are o imagine de protejat și de menținut! Tot acest arhetip, asociat și cu Casa 5, vorbește însă și despre curaj, copii, creativitate, generozitate, romantism, speculații, investiții etc.
  • În schimb, arhetipul Vărsătorului (ATENȚIE! NU ZODIA!) ne vorbește despre libertate, dar acea libertate care nu implică responsabilitate, legi sau alte reguli constrângătoare. Legat de iubire, Vărsătorul ezită sau se preface. Cu toate acestea, el are o anumită toleranță față de iubirea narcisică a Leului. Dar, în același timp, asociat cu casa astrologică în care este poziționat (Casa 11) face referire și la mediul social, la prieteni, protectori, la viitor, progres, umanitarism, speranțe, scopuri personale etc.

Ce înseamnă toate acestea?

Că a sosit clipa să fim curajoși precum este Leul – regele junglei!

Că a sosit timpul să schimbăm traiectoria/strategia în domeniile nesatisfăcătoare ale vieții noastre!

Trebuie să profităm de această axă a caselor 5-11 și a dualității Leu-Vărsător!

Acum putem ieși din întuneric, având ocazia să ne punem în valoare, să strălucim, să preluăm controlul existenței noastre.

Însă, atenție a nu cădea în cealaltă extremă, fiind imprudenți sau impulsivi!

Dacă reușim să înțelegem și să integrăm această dualitate, am putea înlocui egocentrismul cu o viziune mult mai amplă care să ne conducă comportamentul și deciziile spre binele tuturor (colectiv, comunitate, grupuri).

Ce alte aspecte astrologice ne mai dezvăluie harta zilei de 05/02/2023?

Observăm că, atât Luna cât și Soarele fac careu în T cu Uranus (Taur).

Mai multe informații despre ce înseamnă un careu și alte aspecte ce se formează duminică 05/02, puteți găsi în articolul Februarie 2023 – puntea către noi energii.

Cum se va răsfrânge acest careu asupra noastră?

În primul rând, ne vom trezi într-o dinamică diferită, caracterizată de o energie tensionată, nestatornică și cam dificil de ținut în frâu, de controlat.

Să nu ne mirăm dacă ne vom afla, dintr-o dată, în situații/contexte la care nu ne-am fi gândit sau așteptat.

Vom simți acest aspect ca pe o dezmeticire, realizând că încăpățânarea noastră de a rămâne într-un loc/relație nepotrivit(ă) ne face rău. Vom fi forțați, într-un fel sau altul să alegem. Dacă nu vom decide acum, vom continua să ne lovim mereu de pragul de sus până îl vom vedea pe cel de jos.

Imprevizibilul va fi cuvântul de ordine pentru zilele ce urmează!

Singura modalitate pentru a-l depăși este de a ne adapta, de a nu intra în panică. De a fi lucizi, încercând să găsim soluții. Și cel mai important: să nu ne ambiționăm să rămânem pe acele nivele joase. Rezistența la schimbare trebuie evitată!

Mai apoi, Luna vorbește despre căutarea siguranței, a stabilității, despre atașamentele emoționale.

Uranus preferă exact contrariul. Va alege mereu calea nebătătorită.

Luna îl va activa pe Uranus, planeta trezirii și a schimbării. Această activare a Zeului Cerului ne va da un sentiment de incertitudine sau de volatilitate.

Uranus zdruncină tot ce întâlnește în drumul său cu scopul de a ne trezi, de a ne determina să conștientizăm realitatea. El dorește să vedem lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

Cu o nouă perspectivă, poate vom realiza că dorim să abordăm viața diferit și pentru a face asta va fi nevoie să aducem modificări. Fie că va fi vorba despre decizii luate pe loc sau de decizii la care ne gândim de ceva vreme, dar pe care nu am avut curajul de a le pune în practică.

Universul, într-un fel sau altul, ne va trimite mesajul său clar, concret despre ceea ce nu mai este stabil în existența noastră.

Odată ce auziți apelul Universului, să nu vă fie teamă să luați măsuri sub această Lună Plină, deoarece încrederea pe care o primim de la Leu și faptul că nu avem planete retrograde vor fi un impuls, ajutându-ne să ne simțim sprijiniți.

Permiteți volatilității lui Uranus să vă arate ceea ce nu mai este stabil, apoi luați măsuri pentru a elibera sau schimba focul ce vă arde pe interior.

Luna Plină în Leu – 05/02/2023 – Ah iubirea, bat-o vina!

Deși există această energie îndrăzneață care înconjoară această Lună Plină, ar putea merita, de asemenea, să țineți cont de unul dintre principiile cele mai profunde ale energiei Leului – SIMPLITATEA!

În timp ce, Leul poate fi măreț și strălucitor la suprafață, una dintre notele mai profunde ale acestui arhetip este acela să simplifice lucrurile.

Uneori, cele mai simple răspunsuri și cele mai simple acțiuni pot fi cele mai profunde.

Așadar, acest careu ne anunță că vom fi actorii principali sau martorii (depinde de harta natală a fiecăruia) la schimbări bruște, la care nici nu visam. Schimbări care ne vor da peste cap, într-un fel sau altul, rutina și viața. Ne vor scoate pur și simplu din zona noastră de confort!

Aceste schimbări vor viza cel mai mult relațiile: cele de iubire, parteneriatele de afaceri și cele de prietenie/amiciție.

Iar zodiile care se vor resimți cel mai mult sunt cele care au marcaj fix: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, fie zodie natala fie ascendent sau planete aflate în aceste semne la gradele 16-17.

Luna Plină în Leu și Iubirea

Indiferent că suntem în luna Iubirii, aspectele astrologice de pe cer ne îndeamnă mai curând să găsim un echilibru între iubire și prietenie, între Noi (grupul, comunitatea) și Eu.

Este dualitatea exprimată de axa Leu-Vărsător.

Dacă Leul vorbește despre inimă, despre focul nostru interior, fiind asociat cu iubirea, creativitatea, copiii, modul în care ne manifestăm în relații, egou-ul nostru etc., Vărsătorul, ocupat acum de Soare se referă la binele tuturor, al comunității.

Și chiar dacă  nu pare tocmai prietenos acest careu dintre Luminători și Uranus (Taur), la final, ne va ajuta să ne redobândim libertatea, mai ales libertatea emoțională din relațiile sau parteneriatele toxice.

Dacă suntem deschiși cu noi, acum ni se oferă ocazia astrală de a ne realiza greșelile făcute atunci când am ales.

Da, ok, cu siguranță am ales cu inima, dar a venit momentul să ne trezim! Nu numai să conștientizăm acest lucru, dar să facem și ceva pentru a ne rupe, pentru a ne redobândi autenticitatea pe plan emoțional.

În afară de careul mai sus menționat, se va mai forma unul, cel dintre Venus și Marte.

Acesta poate da tonul dezbaterilor în contradictoriu sau chiar discuțiilor mai aprinse, mai ales în cuplu. Motivele acestora pot fi variate, iar dacă nu vom da dovadă de înțelegere și îngăduință, rezultatul este unul singur – despărțirea!

Așadar, chiar dacă această Lună Plină vorbește despre IUBIRE, nu este deloc indicat să intrăm în noi relații/parteneriate (Neptun se află pe descendent și pe cuspida Casei 7 (casa parteneriatelor de orice fel). Mai curând, să ieșim din relațiile/parteneriatele pe care le considerăm toxice sau care nu ne fac fericiți!

Așadar, cum vom simți această Lună Plină?

Depinde foarte mult de starea noastră de spirit interioară și de capacitatea noastră de a ne controla.

Dacă nu suntem bine din acest punct de vedere, vom simți dorința de a zgudui/schimba, chiar din temelii, lucrurile/situațiile.

Din punct de vedere personal, evenimentele pot căpăta o nuanță incitantă, emoțiile vor depăși limitele, iar sentimentele se vor intensifica. Toată această cascadă de stări poate conduce la discuții/certuri. De aceea trebuie să nu ne pierdem autocontrolul pentru că atunci când totul va reveni la normal, vom observa daunele: relații deteriorate și dificil de restabilit.

Optimismul nejustificat, nervozitatea, trăsături ale Lunii pline de Zăpadă în zodia Leului, pot interfera cu o evaluare sobră a situației. Orgoliul, mândria, frivolitatea pot complica atât de mult viața, încât consecințele vor fi resimțite pe termen lung.

Să ne amintim că Leul aparține elementului Foc, iar guvernatorul lui este Soarele. Astfel, putem afirma că energia conținută de către acest semn zodiacal fierbe și împinge la acțiune.

La rândul său, Luna determină modul în care planurile și angajamentele vor fi implementate. Trebuie doar să vă structurați ideile, dar să nu începeți nimic nou în acest momente.

NU UITAȚI! Luna Nouă = închiderea unui ciclu

Dacă aveți posibilitatea, ar fi indicat să petreceți puțin timp cu voi înșivă! Este o modalitatea bună de a vă pune ordine în gânduri, sentimente, idei.

Legat de dorința de schimbare, aceasta se explică prin faptul că, Soarele străbate încă semnul zodiacal al Vărsătorului. Ceea ce înseamnă că, în această perioadă, interesul pentru tot ce este nou crește. Eliberarea Vărsătorului, semn de Aer, poate fi interpretată precum o personificare a luminii și a impermanenței. Prin urmare, influența acestui semn se reflectă în multe domenii ale vieții.

Luna Plină în Leu – 05/02/2023 – Ah iubirea, bat-o vina!

Luna Plină din punct de vedere medical

După cum ați aflat din articolul legat de părțile anatomice guvernate de semnele zodiacale – Astro-health: sănătatea dictată astral, Leul guvernează inima, aorta, circulația sângelui, presiunea, ritmul cardiac.

Așadar, cei care se știu cu probleme de sănătate în aceste zone, vor trebui să acorde puțin mai multă atenție decât în mod normal în zilele ce urmează!

Vă reamintesc că puterea Lunii Pline începe să se resimtă cu 2/3 zile înainte și 2/3 zile după. După cea de-a treia zi, odată cu scăderea Lunii Pline și puterea ei se diminuează, dar efectele acesteia vor pluti în aer până la următoarea Lună Nouă (20/02/2023).

De asemenea, operațiile chirurgicale  și/sau intervențiile stomatologice, care nu reprezintă URGENȚE MEDICALE, nu sunt recomandate în timpul fazei de Lună Plină!

Cred că vă amintiți că am mai menționat acest lucru într-o postare scurtă de pe paginile de Facebook și Instagram.

Luna Plină are, de asemenea, o influență negativă asupra organismului uman.

Contribuie la îmbolnăvire, infectarea rănilor/operațiilor, întârzie vindecarea acestora, care este semnificativ mai lentă în această perioadă.

Dar, este o perioadă favorabilă pentru medicina homeopatică.

Această fază a Lunii are capacitatea de a încuraja procesul de contemplare și meditație, astfel, ajută la a ne explora interiorul și, în esență, să găsim metoda potrivită de a educa propriile comportamente negative.

Concluzii

De ce este importantă această Lună Plină?

În primul rând, este o Lună specială ale cărei influențe le vom simți cel mai mult la nivel emoțional.

Mai apoi, prin Luna Plină, ne este amintit faptul că iarna este la apogeu și deci este foarte rece. Cu toate acestea, avem căldură interioară, Focul divin care ne hrănește viața și conștiința, Lumina interioară care ne dă putere să trecem prin cele mai grele momente.

Careurile ce se formează cu Uranus (Taur) vor crește nevoia de a face schimbări majore în viață.

În același timp, va fi nevoie să învățăm să ne iubim mai întâi pe noi!

Doar în acest fel vom fi capabili să acordăm iubirea noastră și celorlalți și de a ne vedea și corecta greșelile.

Lecția iubirii de sine o primim chiar de la maiestuosul Leu. Va trebui însă să avem grijă să ne vindecăm mai întâi rana interioară, numai în acest fel putând să ajungem să strălucim.

Și nu uitați!

Chiar dacă e Luna Iubirii, se apropie zilele îndrăgostiților (San Valentine și Dragobetele), Venus se află în Pești (exaltare), NU ESTE deloc momentul de a începe o nouă relație, fie ea de iubire fie profesională! Certați-vă cu Neptunul de pe Descendent 😊!

De fapt, aspectul vizează relațiile!

Nu vor resimți, însă, toate aceste trăiri și nevoi cei care se află în relații/parteneriate sănătoase, clădite pe încredere, iubire și respect reciproc!

Vă doresc tuturor să treceți cu bine peste acest răstimp!

Să îi înțelegeți darurile și să vă folosiți de acestea pentru a lua decizii înțelepte!

Să vă fie de folos!

Semnat: Astrum Antares

Surse foto: freepik.com, Canva, arhiva personală

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 4

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.