Jupiter în Taur sau Chemarea Pământului (16/05/2023 - 26/05/2023)
Astrologia - știința sufletului,  Blog

Jupiter în Taur sau Chemarea Pământului

5
(5)

Arhetipul jupiterian sau cine este Jupiter?

Jupiter sau Zeus este marele zeu al Olimpului, Eliberatorul rudelor sale din burta lui Saturn.

Jupiter (Zeus) este cel de-al doilea zeu din mitologie care se întoarce împotriva unui tată tiran (Saturn) ce trăia cu frica de a nu fi detronat. Saturn, blestemat fiind chiar de tatăl său (Uranus) pentru că s-a întors împotriva lui. Și uitați cum blestemul își face efectul, iar Saturn este pedepsit la rândul său de către fiul pe care a crezut, cu naivitate, ca l-a mâncat imediat cum s-a născut, Zeus!

Cine mai este Jupiter sau Zeus?

Zeul tunetelor și al fulgerelor, făuritorul de legi, dar pe care le încălca cu o plăcere și inconștiență aproape copilărească! Cât au avut de suferit de pe urma poftelor lui zei, nimfe, oceanide, alte creaturi mitologice și oamenii din aceste povești!

Image by Freepik https://www.freepik.com/free-vector/hand-drawn-greek-mythology-illustration_25225348.htm#query=zeus%20god&position=0&from_view=search&track=ais
Imagine Freepick - Free vector hand drawn greek mythology illustration

Jupiter in astrologie

Cu toate acestea, din punct de vedere astrologic, Jupiter a fost și este considerat Marele Benefic, aducătorul de daruri! Dar cum astrologia evoluează și ea, în urma statisticilor efectuate, s-a observat că, totuși, Jupiter nu vine și ne umple sacul în timpul tranzitelor sale!

Este adevărat, el mărește tot ceea ce găsește, dar cum nu găsește mereu doar bucurie, bogăție și sănătate, atunci accentuează și mărește și părțile mai puțin bune ale vieților noastre! Ceea ce, ne demonstrează din nou, că orice tranzit/aspect poate avea și conotații pozitive, dar și negative. Depinde numai și numai de noi ce determinăm astrele să ne ofere!

Semnul zodiacal al Taurului

Cel de-al doilea semn din zodiac, guvernat de prea frumoasa Afrodita (Venus), fiica cui? A lui Jupiter (Zeus), bineînțeles 😊!

Am mai afirmat că anticii greci aveau umor și ironie 😊!

Arhetipului Taurului, plasat pe cea de-a doua casă astrologică, îi sunt atribuite mai multe semnificații:

  • În primul rând, pământul, fiind semn de pământ și de aici, automat, tot ce are legătură cu agricultura, natura, resursele pe care ni le dă Mama Natura, dar prin multă muncă
  • Partea financiară, dar nu ca la Scorpion, semnul său opus care așteaptă ca banii să-i pice din cer. Se referă la resursele materiale obținute prin muncă proprie, grea, precum taurul se chinuie să tragă la jug
  • Dar, fiind guvernat de către Venus este asociat și cu confortul, frumosul, lenea, senzualitatea, plăcerile culinare
Jupiter în Taur sau Chemarea Pământului (16/05/2023 - 26/05/2023) - aplicație Happy Color

Jupiter in Taur (16/05/2023 – 26/05/2024)

După ceva mișcări nehotărâte când prin Pești, când prin Berbec, întoarcerea din nou în aceste zodii, Jupiter decide, în sfârșit, să se stabilizeze în semnul Taurului!

În mod normal, Jupiter stă circa un an în fiecare semn zodiacal, iar acum intră în Taur după aproximativ 12 ani!

A fost nehotărât într-adevăr în ultimii 2 ani, dar parcă a încercat să ne pregătească pentru ceea ce va urma.

Mai întâi, din punct de vedere spiritual (Pești), după care încercând să ne încurajeze să renaștem (Berbec), iar acum ne anunță că a venit timpul să plantăm semințele (Taur).

După cum vedeți și în astrologie totul este ciclic și funcționează conform legilor Naturii!

În această călătorie, care va dura până pe 26 mai 2024, ne vom uita la fundațiile care au fost refăcute în timpul ultimului ciclu al Eclipsei, care a avut loc sub semnul Taurului, pentru a înțelege dacă s-a creat un context care să ne permită să prosperăm, evoluăm sau dacă, în schimb, scopul a fost doar acela de a supraviețui. Jupiter în Taur vrea să crească și să îmbunătățească teme precum finanțele, plăcerea, bunăstarea și nu mai acceptă calea de mijloc.

Jupiter este cea mai mare planetă din sistemul solar și semnificația ei astrologică este importantă: abundența, darurile, onorurile, dreptatea, morala, libertatea sunt toate concepte care i-au fost asociate de-a lungul timpului. Prin urmare, având în vedere că este o planetă în mod tendențial benefică, este important să-i observăm schimbările de semn pentru a înțelege ce aspecte vor fi în centrul atenției în acea perioadă.

Jupiter petrece aproximativ un an în fiecare zodie și noi oportunități și posibilități pot fi dezvoltate. În același timp, însă, comportamentele indulgente și de sabotare sunt și ele amplificate de acesta, mai ales atunci când nu refuzăm să acceptăm consecințele deciziilor, alegerilor noastre.

Așadar, cum afirmam mai sus, Jupiter în Taur nu echivalează automat cu o ploaie de aur și onoruri, dar prezența sa în semnul resurselor și al fertilității pare să fie foarte apropiată de ideea canonică de „noroc”.

De fapt, dacă în ultimii ani vi se pare că nu ați observat, ca să spunem așa, beneficiile lui Jupiter, este pentru că acestea au fost mai subtile.

Între 2021 și 2022, de exemplu, a fost în Pești: această zodie este una dintre preferatele lui Jupiter, pentru că aici are ocazia să-și extindă viziunile și compasiunea, să-și aprofundeze spiritualitatea și să se elibereze de vechile credințe, dar acestea nu sunt beneficii vizibile și tangibile pentru toți.

În ultimele luni ale anului 2023 a fost în Berbec, unde a creat o mișcare mai mare, îndemnându-ne la a fi pro-activi și ocupați în câmpul muncii, punându-se în acțiune și ajutându-ne să demarăm proiecte pline de optimism. De asemenea, nici în acest caz nu observăm neapărat imediat influența sa pozitivă. Totuși, având în vedere că Taurul este un semn legat de sfera materială, în acest caz s-ar putea observa rezultate mai concrete: dorința sau oportunitatea de a ne crește resursele, de a obține beneficii materiale, de a ne bucura de ceea ce avem.

Jupiter ajunge în Taur chiar la sfârșitul ciclului de Eclipse, cea din 05 mai.

S-au schimbat multe lucruri în ultimul an pentru toată lumea și vor continua să se schimbe.

Dar acum vom vedea beneficiile schimbărilor făcute după multe îndoieli și teamă că era mai bine înainte, datorită atașamentului nostru față de vechea zonă de confort. Aici, mă refer bineînțeles, la cei care au avut curaj să iasă din zona de confort, indiferent de domeniul de viață vizat. Se va crea o nouă zonă de confort, sau se va crește și se va reconstrui acolo unde vechile certitudini au fost dărâmate. Mediul care este reconstruit trebuie să fie capabil să susțină nu numai visele și obiectivele noastre, ci și bunăstarea fizică și mentală completă.

Scopul pentru următoarea perioadă ar trebui să fie ca toată lumea să creeze un mediu pozitiv în care să culeagă cu adevărat beneficiile lui Jupiter în Taur. Dacă sunteți nemulțumiți de locuință, de locul de muncă sau de relațiile voastre, este timpul să cereți mai mult.

Cu toate acestea, Jupiter are și o altă față a monedei: din moment ce Taurul este un semn intrinsec senzual, acest tranzit s-ar putea traduce prin răsfăț, tendința de a se lăsa pe lauri, fără a putea vedea câte lucruri mai pot fi realizate.

Taurul reprezintă și resursele, din acest motiv trecerea lui Jupiter se poate transforma în lăcomie: acea dorință de a avea din ce în ce mai mult ne face veșnic nemulțumiți atât la nivel micro cât și la nivel macro. Mai ales în ceea ce privește dinamica globală, tendința de a stoarce și mai mult resursele Pământului.

Jupiter aici poate stârni și invidie, gelozie pe bunurile altora, dar și zgârcenie!

Într-adevăr, timp de un an, Jupiter ne sfătuiește să fim înțelepți și economi în ceea ce privește resursele noastre materiale. Dar cum există o linie foarte subțire între chibzuință economică și zgârcenie, mulți vor cădea pradă sindromului „Hagi Tudose”!

În plus, Jupiter îl va întâlni pe Uranus în drumul său în Taur, ceea ce ar putea indica o prezență din ce în ce mai mare a criptomonedelor sau alegeri impulsive ale guvernelor în ceea ce privește gestionarea resurselor.

Însă, „lovitura finală” o vom vedea pe 21/04/2024 când Jupiter va face conjuncție exactă cu Uranus (bunicul său). Poate fi un moment extraordinar, de geniu sau un mare faliment! Vom vedea ce anume vor decide să ne ofere!

În orice caz, pentru noi, cei de rând, care nu trebuie să ne ocupăm de echilibrele politice, acest tranzit poate deveni un bun prilej de a ne pune ordine în finanțe: nu doar economisirea și rezolvarea datoriilor, ci și investirea sau diversificarea veniturilor.

Atenție: cu înțelepciune!

Fără a cădea pradă podcasturi-lor iluzorii care ne promit îmbogățirea peste noapte! Să nu devenim Pinocchio, ajungând să ne îngropăm monedele la rădăcina unui copac, crezând și așteptând ca acestea să facă roade fără ca noi să depunem niciun efort!

În altă ordine de idei, Jupiter în Taur, poate fi, de asemenea, momentul potrivit pentru a ne întoarce la natură și la pământ, pentru a învăța să consumăm mai conștient, pentru a lua în serios lupta pentru climă. Dar este foarte bine susținută și activitatea agricolă, fie chiar și cea la nivel micro. Ne putem transforma în mici agricultori de weekend, ca în toamnă să mâncăm din propria noastră grădină/livadă.

Alte mențiuni și atenționări

  • Zodiile cele mai favorizate sunt cele din semnele fixe, adică Taurul, Scorpionul, Vărsătorul, Leul
  • Atenție la nativii care au Soarele, Luna, planete personale, unghiuri, noduri în semnul Taurului pentru că sunt predispuși la a lua în greutate. Știți voi, Jupiter și tendința lui de a mări tot ce întâlnește în cale
  • De asemenea, lenea s-ar putea să ne cuprindă pe unii dintre noi și e păcat să lăsăm să treacă această perioadă a însămânțatului. De ce? Pentru că din mai 2024, Jupiter se va muta în Gemeni și dori să facă investiții. Ce anume vom investi dacă noi nu am strâns nimic?! Mai ales, că lui Jupiter îi place să strângă, să aibă mereu ceva pus acolo în cuferele lui
  • Atenție la problemele de sănătate existente: o mică durere cronică poate căpăta o conotație neplăcută dacă veți trăi cu impresia că va trece cu o bulină!

Concluzii

Atitudinea pe care trebuie s-o avem în următorul an jupiterian prin Taur trebuie să fie una echilibrată, deschisă noilor posibilități, dar de evitat naivitatea!

Este momentul prielnic să aveți curaj să cereți mai mult de la viață, de la angajatori, de la parteneri. Măcar mici beneficii care să vă gratifice munca depusă! Nu vă minimalizați reușitele și/sau rezultatele! Însă, în același timp evitați să adoptați o atitudine rigidă!

Nu uitați: cu cât avem mai multe opțiuni cu atât avem parte de mai multe posibilități!

La final, vă urez ca acest tranzit să se transforme într-un corn al abundenței, precum cornul caprei Almateea ce l-a hrănit pe Jupiter (Zeus) cât a fost copil!

Să vă fie de folos!

Semnat: Astrum Antares

Surse foto:

  • Freepick
  • aplicație de divertisment: Happy Color

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 5

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.