INTENȚIA -"Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin".(Carl Jung)
Blog

INTENȚIA -„Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin”.(Carl Jung)

3.7
(6)
Suntem oameni și suntem supuși… DORINȚELOR!
Se spune uneori că „viața este o țesătură de dorințe” (Marius Dobrin) și că, „niciodată nu ni se oferă o dorință și fără puterea de a o face să devină realitate.” (Richard David Bach)
Putem avea tot ce ne dorim, dacă ne dorim acest lucru suficient de mult astfel încât dorința noastră să se înalțe spre Univers și să se combine cu energia creatoare.

Dar oare este îndeajuns DOAR să emitem dorințele și mai apoi să ne așezăm într-o eternă așteptare?

NU, sigur că NU!

„Dacă nu este dublată de INTENȚIE, dorința este slabă, deoarece la majoritatea oamenilor ea înseamnă atenție și atașament.” (Deepak Chopra)

INTENȚIE?!

Da, INTENȚIE, acea „pornire interioară conștientă, însoțită de efortul volitiv, efortul de a înfăptui ceva”, așa cum este definit termenul în Dicționarul Explicativ al Limbii Române.

INTENȚIA – preocuparea de a lucra la îndeplinirea dorințelor prin depunerea unui efort constant!

INTENȚIA – parte integrantă a ființei noastre!

INTENȚIA – odată ce este setată dorința, vom avea la îndemână toate resursele necesare pentru a ne îndeplini visul. Mintea va lucra neîntrerupt și va găsi soluții în depășirea obstacolelor, deoarece realitatea este creată de noi înșine, de gândurile noastre. Suntem ceea ce gândim!

INTENȚIA -"Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin".(Carl Jung)

„Imaginați-vă că aruncați cu o piatră într-un lac liniștit.

Când valurile se liniștesc, aruncați cu o nouă piatră.

Exact același lucru se produce atunci când pătrundem în câmpul tăcerii pure și introducem în el intenția noastră.

În această tăcere, chiar și cea mai slabă intenție va produce valuri în lacul liniștit al conștiinței universale, care leagă între ele toate formele creației.” (Deepak Chopra)

Și totuși… ce trebuie făcut pentru a ne realiza INTENȚIILE?

Ca în orice proces este nevoie să urmăm câțiva pași, care nu numai că vor transforma intențiile noastre în realitate, dar ne vor ajuta să ne (re)descoperim:

  • modificarea felului în care gândim, fapt ce va produce o metamorfoză în toată ființa noastră ce se va armoniza cu noile perspective din care vom privi lucrurile;
  • renunțarea la tot ceea ce ne ține pe loc, la tot ce nu ne dă voie să privim dincolo de granițele impuse sau auto-impuse, precum prejudecățile, fricile etc.;
  • realizarea permanentă a propriei radiografii pentru a deveni conștienți de schimbări, pentru a putea ajusta noile comportamente și percepții din mers;
  • renunțarea de a ne compara permanent cu cei din jur: fiecare individ este UNIC, iar singurele persoane cu care putem să ne comparăm, suntem NOI ÎNȘINE! Putem deveni cea mai bună versiune a noastră și ne stă în putere de a ne îndeplini orice vis! Trebuie doar să înțelegem cum ne putem folosi de propriul potențial!;
  • să învățăm să vedem jumătatea plină a paharului deoarece creierul uman nu face distincția între imaginar și real, construind în jurul nostru un univers conform percepțiilor noastre. Așadar, să învățăm să avem așteptări pozitive de la noi și de la cei din jurul nostru;
  • orice situație prin care suntem nevoiți să trecem, are scopul de a ne învăța anumite lecții. La fel se întâmplă și cu oamenii ce trec prin viața noastră. Sunt acolo cu un scop: acela de a ne învăța o lecție, de a ne veni în ajutor sau de a ne pune în situații complicate pentru a ne determina să ne descoperim puterea ce stă în ființa noastră.

A venit timpul de a prelua inițiativa chiar AICI și chiar ACUM!

Este îndeajuns de a stabili o INTENȚIE pentru ca viața ta să se schimbe radical.

Nu uita că orice vis poate fi transformat în realitate:

stabilește-ți INTENȚIA,

schimbă-ți ATITUDINEA și

urmărește-ți INTUIȚIA pentru a putea schimba orice!

INTENȚIA -"Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin".(Carl Jung)

Pentru că „viața nu ne dăruiește vreo plăcere mai mare decât aceea de a trece peste dificultăți, a urca de pe o treaptă a succesului pe o alta, a ne crea noi dorințe și a le vedea împlinite”. (Samuel Johnson)
INTENȚIA -"Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin".(Carl Jung)
Așadar, „lasă-ți intențiile să-ți creeze metodele, și nu invers.” (Peter Alexander McWilliams), pentru „că orice este posibil atâta timp cât mintea se concentrează la asta, deoarece ea este cea care controlează totul! „ (Michael Phelps)

Articol scris pentru Spre idealuri inalte – dezvoltare personala – (Ligia Palfi)

Surse:

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 3.7 / 5. Număr voturi: 6

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.