Influența social media în astrologie
Astrologia - știința sufletului

Influența social media în astrologie

4
(4)

Cu siguranță, cu toții ați observat înmulțirea emisiunilor, discuțiilor și abordărilor din punct de vedere ezoteric, din ultimii ani!

Dar care să fie motivul?

Dacă analizăm, strict din punct de vedere astrologic, îi putem “învinui” pe Uranus, Jupiter și Mercur.

Uranus, considerat “octava superioară” a lui Mercur, împreună cu acesta și cu Jupiter, au fost asociate din cele mai vechi timpuri cu astrologia și cu rolul de astrologi.

Uranus

Dintre cele trei, Uranus este o planetă “exterioară”, “generațională” sau “transpersonală”, fiind asociat cu locul astrologului în societate.

Uranus este (alături de Jupiter, Saturn, Neptun și Pluton) una dintre planetele care ne influențează puternic atunci când trece dintr-o zodie în alta.

În astrologie, această planetă, simbolizează evoluţia şi revoluţia.

Jupiter

Jupiter, care în ultimii 4/5 ani a trecut pe rând prin Scorpion (moarte, transformare, renaștere, partea ascunsă a lucrurilor, secretele, investigațiile), prin Săgetător (spiritualitate, dorința de aventură și cunoaștere în general), prin Vărsător (semn zodiacal guvernat chiar de Uranus, care vorbește despre astrologie/divinație și răspândirea acesteia cu ajutorul tehnologiei, de aici apariția a numeroase canale și pagini din mediul online în domeniul ezoteric) și prin Pești (intuiție, divinitate etc.).

Mercur

Semn neutru sau hermafrodit, considerat mesagerul zeilor, având rol de intermediar între lumea spirituală și cea fizică. Acesta este asociat cu gândirea logică și tot ce ține de comunicare.

Dacă analizăm, însă, din punct de vedere laic, motivele sunt altele. Printre ele, am putea enumera:

  • Harul: este poate cel mai important!

Având veleități spre acest domeniu, lucrurile vin de la sine. În cazul în care nu este acceptat, ori va interveni destinul, forțându-l să iasă la suprafață ori va rămâne închis, iar purtătorii acestuia se vor simți diferiți toată viața.

  • domeniul ezoteric: un generator continuu de câștig financiar. Speculând problemele oamenilor și nevoia acestora de a găsi răspuns sau îndrumare.

Aici, din punct de vedere astrologic, putem forța puțin , corelându-l pe Uranus poziționat în Taur (2018-2026), semn zodiacal care cuprinde și sfera financiară.

  • un alt motiv, amintit prin analogie, mai sus: nevoia noastră de a afla răspunsuri, fără să ținem seama că totuși acestea se găsesc în noi.

Să nu uităm că avem liber arbitru, într-o oarecare măsură.

Dacă ne-am opri și ne-am asculta inima am găsi ceea ce căutăm, dar viteza cu care se mișcă totul în jurul nostru, de cele mai multe ori nu ne mai permite acest lux. Și atunci ce facem? Căutăm răspunsurile, îndrumările și uneori chiar soluțiile în altă parte! Fie ne îndreptăm spre Dumnezeu, ceea ce este minunat din punctul meu de vedere, atâta timp cât nu devenim habotnici, fie alegem științele ezoterice!

Dragii mei, ezoterismul trebuie consumat cu RESPONSABILITATE!

Reflectați puțin la acest lucru!

  • o altă cauză ar mai putea fi întâlnirea accidentală cu aceste științe ce se soldează cu “coup de foudre”

Acestea ar fi motivele principale, din punctul meu de vedere, ce au dus la “înflorirea” astrologiei, tarotului, numerologiei etc. în ultimii ani.

Influența social media în astrologie

Dar, ceea ce doresc eu să explic în aceste rânduri este modul în care alegem să le abordăm, tratăm și folosim!

De exemplu, în toată perioada Evului Mediu, astrologia a fost aspru pedepsită, fiind asociată cu vrăjitoria!

Distrugerea a numeroase documente și studii astrologice provenite de la sumerieni, egipteni, greci etc.

Nenumărate arderi pe rug, mutilări atât a celor care îndrăzneau să recunoască că o practică, a celor care erau învinovățiți pe degeaba cât și a anumitor animale asociate cu aceste practici. Avem exemplul pisicuțelor negre, care nu au nicio vină sau legătură. Dar cum la baza construirii umanității stau și superstițiile, uitați care este rezultatul!

Mai rău, mi se pare însă, că nici azi, după trecerea a multe secole, unii nu reușesc să șteargă aceste false credințe din minte.

Făcând o paranteză!

Știți care a fost pedeapsa orașelor care au omorât pisicile negre sau închise la culoare, în Evul Mediu?

În acele locuri ciuma i-a omorât fără milă!

Explicația: bacteria/virusul răspunzător apariției  ciumei a fost răspândit de către șobolani. Bineînțeles și a lipsei unei infrastructuri ce ținea de igienă. Astfel, acești șobolani s-au înmulțit foarte repede deoarece nu mai erau pisici care să-i vâneze și în acest fel să păstreze echilibrul.

Vedeți cum ne răspunde Universul atunci când acționăm necugetat?

Închid paranteza și vă invit să ne întoarcem la astrologie!

Influența social media în astrologie

Poate ca mulți alții și eu am ales astrologia pentru a găsi răspunsuri!

Aveam senzația că viața mea era o ghicitoare (Cimilitură) și orice răspuns ofeream era greșit!

Am început prin a asculta previziunile. Nu cunoșteam pe nimeni care să mă îndrume, să-mi recomande materiale și, de fapt, nici nu mă gândeam la asta!

Tot ascultând, am realizat că sunt pe cale să comit o mare eroare!

Ceea ce ascultam eu nu era astrologie în adevăratul sens al cuvântului ci o metodă de divertisment care, în același timp, se erija în oracolul din Delphi, oferind răspunsuri cazuale ascultătorilor!

Din acel moment, a început studiul real și propriu-zis pentru acest domeniu!

Am învățat să respect această știință, am descoperit că nu este nicio vrăjitorie la mijloc, dimpotrivă, milenii întregi de studiat bolta cerească! I-am descoperit corelațiile cu religia! Da da! Exact așa! Și poate, la un moment dat, o să scriu un articol și pe acest subiect!

După toată această serie de conștientizări, cumulate cu cursuri de profil și studiu individual, m-am îndrăgostit de această știință! Pentru mine reprezintă și o metodă de dezvoltare personală.

Și am decis! Am decis că pot împărtăși și cu alte persoane ceea ce am aflat.

Și cum aș fi putut să fac acest lucru dacă nu prin online (Uranus și evoluția galopantă a tehnologiei)?

În acest fel, a luat naștere pagina de Facebook, Astrum Antares și contul de Instagram, escrisinstele_astrolog.

Am decis ca în abordarea subiectelor astrologice/ezoterice să îmbin partea astrologică distractivă (comercială) cu cea adevărată!

Procesul de învățare este unul continuu pentru că și astrologia, la fel ca și alte domenii, evoluează. Interpretarea mesajelor planetare trebuie adoptată zilelor noastre, se descoperă alte lucruri noi și/sau corpuri cerești… totul evoluează!

Din culisele astrologiei sauCum pregătesc eu articolele pe acest subiect?

Fiecare astrolog are propriile metode atunci când decide să transmită informația mai departe!

Cum procedez eu, în schimb?

Pregătirea materialelor documentate, studiate cu atenție presupune un anumit timp.

Se pleacă de la o cercetare atentă a temei alese și, mai apoi, la aprofundarea acesteia.

Și Slavă Domnului, acum sunt sute, mii de locuri ce îți oferă acces la studiu și informație!

Trebuie doar să deții cunoștințele de bază pentru a face distincția între cele superficiale și cele cu adevărat documentate și între cele scrise corect și cele incomplete sau eronate!

Urmează o perioadă în care îmi dau voie să asimilez, să întorc aceste informații pe toate părțile.

Cu cât se citește mai mult, cu atât apar mai multe întrebări și dorința de a afla cât mai multe. Și, bineînțeles, nevoia de timp pentru a le înțelege, pentru a le corela/compara/confirma/infirma/cerceta cu ceea ce știam înainte etc.

La final, urmează punerea lor în scenă! Scrisul propriu-zis.

Foarte importantă este formularea și modul de livrare al acestor informații.

Astrologia, precum alte domenii, are propriul ei limbaj și chiar dacă se face abuz de acesta oriunde, puțini sunt cei care doresc să îl explice cu adevărat!

Dar chiar și cu toate informațiile adunate și clasificate, nici scrisul nu este ușor!

De cele mai multe ori scriu noaptea deoarece este liniște și mă pot concentra! Totuși, nu întotdeauna cuvintele nu vor să iasă, propozițiile să se lege și povestea scrisă să aibă sens!

Atunci mă opresc!

Am mulți prieteni în listă care scriu, de la articole de blog și până la cărți! Ei cunosc cel mai bine ce înseamnă procesul creației, nevoia de a te detașa pentru o perioadă de scris și de subiect. Toate acestea se întâmplă  atunci când vrei să fie totul cât mai bine pentru că perfect nu există :)!

Între timp, pentru a fi prezentă constant în online, a ține pasul cu algoritmii din social media și, nu în ultimul rând a vă însenina zilele, apelez la postări, să le numim comerciale.

Acestea au rolul de a crește pagina/contul în social media.

Cunoaștem faptul că acești algoritmi nu sunt întotdeauna prietenoși cu noi, iar dacă nu ai un număr consistent de postări, acestea nu vor ajunge niciodată la cei interesați. Așadar, fără să fie neapărat voința mea pentru „cantitatea” postărilor, vă dați seama că nu aș putea scrie două articole de astrologie, bine documentate, pe zi, recurg la postări ușoare cu conținut funny, creație proprie.

Ca peste tot este nevoie de a apela la un compromis, astfel încât să câștig un răgaz pentru a scrie despre astrologia adevărată și, în același timp, de a fi în pas cu tehnologia din mediul online.

Din punctul meu de vedere, acesta este RESPECT pentru domeniul ales, indiferent care ar fi acesta! Și RESPECT pentru cei care te urmăresc/citesc!

După cum ați putut vedea astrologia este minunată! Iar dacă nu ai har (nu toți ne naștem cu superputeri), presupune iubire, pasiune și studiu! Studiu continuu din toate domeniile pentru că astrologia vorbește despre viață, vorbește despre noi!

Sper că aceste mărturisiri să vă fie de folos și că au reușit să dezvăluie, măcar puțin, ce înseamnă cu adevărat Astrologia și de ce aceasta merită respectată și împărtășită!

Semnat: Astrum Antares

Surse foto: Piece by Arial Jade (@Android _Jones)

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4 / 5. Număr voturi: 4

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.