Hotel Miorița - renașterea unei locații de vis
SuperBlog

Hotel Miorița – renașterea unei locații de vis

5
(6)

În această vară se vor împlini 15 ani de când am început să călătoresc fără părinți.

Mi-am început călătoria în spațiul danubiano-pontic, mai apoi mi-am făcut curaj și am urcat în „păsări de fier” ce m-au purtat departe de meleagurile natale.

Mi-am lăsat urmele pașilor în orașe la care nici nu visam, am admirat căderea și reînvierea soarelui, străbătând mări al căror nume îl cunoșteam doar din cărțile de geografie.

Și totuși… până în acest moment, nu m-am gândit niciodată ce fel de călător sunt!

Dar cea de-a 15-a probă din cadrul competiției Superblog m-a îndemnat să aprofundez subiectul.

**

Am fost surprinsă de abundența articolelor pe această temă, dar și de vechimea abordării acestui studiu. Pentru că, în definitiv, este un studiu!

De la „călătorul înțelept sau atotcunoscător” până la „călătorul euforic” sau „călătorul amator de mâncăruri bune”, fiecare dintre noi ne regăsim într-o anumită categorie sau poate suntem câte puțin din fiecare.

Ce tip de călător sunt Eu?

În primul rând, sunt „călătorul euforic” pentru care planul excursiei nu contează. Mă opresc în locurile cu care inima mea rezonează, ascultându-le povestea.

În cazul în care, sunt mulțumită de aspectul meu fizic, mă transform în „călătorul iubitor de modă”. Micul meu Narcis interior își face simțită prezența uneori.

Pentru că sunt o gurmandă și categoria „călătorului amator de mâncăruri bune” mi se potrivește.

Îmi plac restaurantele a căror poziție îmi permite să admir împrejurimile, iar gândurile să-mi rătăcească prin culorile peisajelor și papilele gustative să-mi fie alintate de preparatele pregătite cu atenție și dăruire.

Într-un procent redus sunt și „călătorul chefliu”, dar trebuie să am alături o companie antrenantă sau eu să mă simt perfect pentru a lăsa muzica și dansul să pună stăpânire pe mine.

Eu și El sau când tipologiile trebuie să conlucreze

Pe cât de visătoare și boemă sunt eu, pe atât de pragmatic și organizat este iubitul meu.

Când stabilim escapadele în locații noi, el se transformă în „călătorul înțelept sau atotcunoscător”, organizând vacanța în cele mai mici detalii.

Acum, însă, această sarcină îmi revine mie pentru că am decis să facem un sejur la mare. Și nu oricare mare ci la Marea Neagră.

Sunt cinci ani de când nu am mai pășit pe plajele românești!

Acesta a fost și motivul pentru care am hotărât să ne întoarcem în țară câteva zile, imediat cum vara se va instala.

**

Mi-am dorit un loc cu o plajă al cărui nisip fin să ne mângâie pașii. Mi-am dorit un loc în care apa să fie cristalină și nu foarte adâncă.

Așadar, de această dată am fost nevoită să mă transform într-un „călător încrezător în social media” pentru a face cea mai bună alegere și să organizez o vacanță DIY („do-it-yourself” – totul este pe cont propriu).

După câteva zile de căutări și de eliminat de pe listă diverse locații, am ajuns la stațiunea Neptun.

Neptun – nostalgie și romantism 

Hotel Miorița - renașterea unei locații de vis
Stațiunea Neptun în epoca de aur

Fosta „perlă a litoralului românesc”, Neptun a fost stațiunea exclusivistă a epocii de aur.

Turiștii străini, discotecile cele mai frumoase, băuturile fine din import, au transformat-o în mondenul Neptun-Olimp, ce devine în 1972 cea mai luxoasă destinație de vacanță din România.

În prezent, renumita stațiune a fost detronată de nebunatica Mamaia, dar încă oferă nostalgii și romantism, datorită amintirilor și poziției sale.

Înconjurată de verdele dăruit din belșug de Pădurea Comorova și de salba de lacuri din vecinătate, păstrează în continuare magia unui loc special și de neuitat. Însă, punctul forte al acesteia sunt plajele. Acestea sunt considerate cele mai bine amenajate plaje de pe litoralul românesc, regina acestora fiind plaja denumită „La steaguri”.

Organizarea sejurului la Neptun

Cunoscând exigențele iubitului meu, am considerat că acesta este locul cel mai potrivit pentru a schimba puțin soarele din sudul Italiei cu cel românesc.

Cu locația aleasă, pe listă a rămas un ultim punct, dar la fel de important: cazarea la Neptun!

Nu suntem persoane pretențioase, dar căutăm mereu locuri care excelează prin curățenie și confort.

Așadar, am apelat din nou la părerile turiștilor și ale bloggerilor călători.

Atenția mi-a fost atrasă de recenziile pozitive referitoare la Hotelul  Miorița Neptun.

Povestea Hotelului Miorița din Neptun

Hotel Miorița - renașterea unei locații de vis
Hotel Miorița – renașterea unei locații de vis

Localizat la 150 m față de centrul stațiunii, la 300 m distanță față de gara Neptun și la 700 m de plajă, hotelul a cunoscut transformări majore în ultimii 7 ani.

Lucrările de renovare au început în 2012, iar în 2018 ușile acestuia au fost redeschise turiștilor, sub conducerea unui nou management.

Noua echipă, în fruntea căreia se află doamna Ana Maria Nedelcu, cunoscând exigențele clienților prin prisma vastei experiențe acumulate în acest domeniu, a transformat hotelul într-o ideală locație de vacanță.

Investițiile majore în modernizarea acestuia, îi conferă acum o poziție de top în lista locațiilor din stațiunea Neptun.

Pasiunea cu care s-au implementat toate aceste schimbări, face diferența!

De asemenea, ospitalitatea care se regăsește în acest cadru și serviciile ireproșabile, trezesc admirația clienților și dorința de a reveni în acest loc încărcat de amintirile unor timpuri de mult apuse.

Gândit pentru a satisface un număr cât mai mare de cerințe, hotelul dispune în acest moment de loc de joacă pentru copiii, de două săli de conferință cu 50, respectiv 100 de locuri ce au dotări audio, video și flipchart.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ocupând și un spațios generos, hotelul cuprinde:

  • 93 camere superioare, modernizate integral (inclusiv mobilierul și televizoarele – acum, cu ecran LED), aceste camere având băi mai mari
  • 233 camere – categoria 3* standard, cu băile renovate și mobilierul recondiționat
  • 20 de camere la parter – renovate, fără balcon

Această prezentare necesită JavaScript.

**

Hotel Miorița - renașterea unei locații de visEntuziasmată de facilitățile puse la dispoziție de Hotelul Miorița, am ales o cameră dublă cu pat matrimonial din categoria 3* superior, situată la etaj, acolo unde acestea au prevăzute și balcoane.

Dotările din cameră îndeplinesc pe deplin dorințele noastre: aer condiționat, tv cu cablu, minibar, baie cu duș, prosoape și cosmetice, acces la wifi.

De asemenea, fiind oaspeți, beneficiem de acces gratuit la piscina hotelului, iar dacă într-o zi ne vom simți prea obosiți să mergem pe plajă, ne putem relaxa în zona cu șezlonguri și foișor a hotelului sau pur și simplu putem lenevi la terasa acestuia.

Această prezentare necesită JavaScript.

Nici în privința meselor nu trebuie să ne facem prea multe griji. Tot în cadrul hotelului, putem servi micul dejun, prânzul și cina, tip bufet suedez.

Conform recenziilor turiștilor, preparatele sunt delicioase cu un mix de mâncare ideal pentru orice moment al zilei.

**

Încă puțin și vara va poposi și la malul Mării Negre!

Deja simt entuziasmul călătoriei și zilele de relaxare ce se prefigurează la orizont.

Organizarea excursiei este finalizată, totul este confirmat și plătit.

În curând, vom ajunge în hotelul care ne va „proteja” de agitația urbană. Mai apoi, ne va răsfăța cu verdele și răcoarea împrejurimilor sale, iar melodia valurilor mării ne va purta în pași de vals prin frumoasa stațiune Neptun!

Articol scris pentru cea de-a 15-a probă din competiția Spring Superblog 2019

Legendă:

  • cuvintele scrise cu roșu reprezintă cuvintele ce trebuie să fie inserate în text: sejur la mare, cazarea la Neptun
  • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele în care se regăsesc linkurile solicitate: sejurului la Neptun, Hotelul  Miorița Neptun
  • cuvintele scrise cu negru, bolduite și cu caracter italic, sunt repetarea cuvintelor solicitate, pe care am preferat să le scot în evidență pe parcursul întregului articol

Surse:

A. Surse recomandate de către sponsorul Hotel Miorița:

https://hotelmiorita.ro/

https://www.facebook.com/mioritahotel/

B. Alte surse:

  • poza cu stațiunea Neptun în trecut – preluată de pe site-ul mangalianews.ro

logo MioritaNeptun x

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 6

Nu există voturi! Votează primul.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: