48415033 2266574300042342 8687039219832455168 o e1550266190194
Interviu

Georgiana Mihăilă – O poveste de succes

5
(9)

Ne apropiem cu pași rapizi de o nouă ediție a competiției Superblog – Ediția de primăvară 2019.

Un eveniment așteptat cu nerăbdare și emoție de către bloggeri, sponsori și cititorii de jurnale online.

Superblog – locul în care ai ocazia și șansa să îți demonstrezi talentul, să înveți ce înseamnă o competiție, să înveți să fii fair play. Locul în care cunoști oameni deosebiți cu care poți lega prietenii și de la care ai de învățat.

Apropierea datei de 1 Martie 2019, ce reprezintă startul concursului, m-a inspirat în scrierea acestui articol, pe care îl consider un preambul la ceea ce va urma.

Așadar, am plăcerea și onoarea de a vă prezenta, în cele ce urmează, un interviu cu câștigătoarea Superblog – Ediția finalului de an 2018, Georgiana Mihăilă.

Georgiana Mihăilă - Redactor, editor, blogger și freelance writer. Dar și frumusețe, sensibilitate, talent, pasiune, ambiție!
Georgiana Mihăilă – Redactor, editor, blogger și freelance writer. Dar și frumusețe, sensibilitate, talent, pasiune, ambiție!

Înainte de a începe interviul, doresc să te felicit, încă odată, pentru premiul obținut și să-ți mulțumesc că ai acceptat invitația mea.

Bună! Mulţumesc pentru propunere şi mă bucur că avem ocazia să povestim.

Redactor, editor, blogger și freelance writer, dar cine este, de fapt,  Georgiana Mihăilă?

Aşa cum am mai spus şi în alte rânduri, „Cine eşti?” este una dintre cele mai dificile întrebări. Pentru că, în realitate, suntem ceva mai mult decât cred ceilalţi că suntem, dar ceva mai puţin decât credem noi că suntem.

Am 31 de ani şi consider că scriu de când nu ştiam să scriu (aveam 3-4 ani când am copiat literele unui cuvânt din cartea de muncă a tatălui meu). Întotdeauna m-au atras activităţile ce implicau scrisul. De aceea, am dezvoltat şi o pasiune pentru tot ce înseamnă pixuri, stilouri sau tot felul de agende, carneţele etc.

Am terminat un liceu cu profil real (matematică-informatică), dar pentru facultate am optat pentru domenii ca psihologie şi, mai târziu, jurnalism. Am absolvit şi un master – „Mass-media şi comunicarea”. În prezent, activez în domeniul publicităţii.

Vorbind acum despre mine ca persoană, mă consider o sumă de contraste: sensibilitatea îmi este izvor de inspiraţie pentru trăirile expuse prin scris, dar la fel de bine pot fi caracterizată ca fiind o persoană cu un caracter puternic, un luptător din linia întâi.

Ce te-a determinat să intri în lumea blogosferei?

Motivul principal: nevoia de a scrie, de a mă exprima liber. Era 2006. Mi-am creat un blog ca să am un loc unde să-mi expun opiniile, dar mai ales refulările, răzvrătirile, zbuciumul interior, gândurile ce nu mai voiau să rămână între pereţii minţii. Vreo 5 ani mai târziu, în 2011, am considerat că este timpul să abordez şi alte subiecte pe blog, să fie un fel de „caiet de teme” pentru activităţile de la Facultatea de Jurnalism. Între timp, tot ce public pe opisicaneagra.ro sau georgianamihaila.ro reprezintă un puzzle imens al viziunii mele asupra a ceea ce trăiesc, gândesc sau simt.

De ce Superblog?

În 2015, martie, am trecut de pe WordPress pe domeniu propriu și am realizat că am nevoie de subiecte. Așa că mi-am îndreptat atenția către concursurile online dedicate bloggerilor. Spring SuperBlog abia își deschisese porțile. Tot ce a urmat a fost o aventură ce a culminat cu câștigarea trofeului SuperBlog 2018, ediția aniversară de 10 ani.

Ești o persoană extrem de ocupată. Cum ai reușit totuși să-ți faci timp și pentru acest concurs?

Concentrându-mi activitățile în jurul concursului și renunțând, practic, la „timpul liber”. 😀

Care ar fi cea mai potrivită atitudine de adoptat pentru a te regăsi printre câștigători?

Pe mine cred că m-a ajutat mult faptul că lucrez foarte bine în condiții de stres, ca o oală sub presiune. :)) Trebuie să perseverezi, să tratezi fiecare subiect ca și cum ar fi singurul din concurs, să încerci să dai tot ce ai mai bun de fiecare dată. După primele 7-8 probe, am urcat pe primul loc și acolo am rămas până la finalul concursului. Acest lucru nu m-a făcut decât să turez și mai tare motoarele de la probă la probă, m-am ambiționat să rămân cu picioarele pe pământ și să nu mă consider câștigătoare nici măcar atunci când îmi spuneau toți că nu mai pot pierde trofeul. 😀 A, da! Să faci abstracție de ceilalți concurenți, atât de cei ce te laudă, cât și de ceilalți. SuperBlog este, în primul rând, o luptă între tine și… tine!

Consideri că este nevoie de o pregătire specifică, de exemplu o facultate de profil umanist, pentru a câștiga un astfel de concurs?

Nu. Dacă știi să scrii corect gramatical (pentru obținerea punctajului aferent), ai ceva cunoștințe tehnice (pentru linkuri și cuvinte cheie), restul depinde numai de tine și de perspectiva în care tu privești un subiect. Nu zic că nu te ajută o Facultate de Litere, de exemplu, dar cu siguranță nu este o condiție sine-qua-non.

Ce a însemnat pentru tine Superblog?

A însemnat debutul meu în lumea blogosferei. Deși scriu de mai bine de 12 ani în online, nu mă consideram parte din această comunitate. Dar acest lucru s-a schimbat odată cu prima Gală SuperBlog la care am participat. De atunci, nu am mai lipsit de la nicio ediție – am fost ba participant, ba juriu, ba sponsor, ba blogger partener. Mi-am creat o lume a frumosului, a ambiției și perseverenței, a prieteniilor pe termen lung și a numeroaselor clipe memorabile trăite prin intermediul acestui concurs.

Poți oferi câteva sfaturi/îndrumări pentru concurenți?

Așa cum ziceam mai sus, trebuie să muncească, să se dedice 100%, iar la final este imposibil să nu iasă pe plus. Să fie ambițioși, dar nu încrâncenați, ura nu aduce nimic bun în mintea și sufletul unui om. Dacă te superi la fiecare notă, nu faci decât să pierzi timp prețios în care ai putea să te concentrezi să faci mai bine data viitoare. Citește și recitește enunțul probei până când ești sigur/ă că ai înțeles „ce a vrut să spună autorul”. Dincolo de faptul că SuperBlog este despre creativitate, ai grijă să nu bați câmpii. Sponsorul își dorește și reclamă, nu numai să-ți descopere aptitudinile tale într-ale jocurilor de cuvinte ori cele ale creării de personaje. E drept, e greu să găsești un mix bun.

Revenind acum la blog și blogosferă, se poate trăi din blogging și la ce nivel?

Eu nu m-am gândit să fac asta, dar știu câteva persoane care trăiesc din blogging. Nu știu dacă este îndeajuns, dacă asta chiar înseamnă să ai o carieră în adevăratul sens al cuvântului, dar știu că îl practic ca pe un hobby și nu pot trata blogul ca pe o sursă de venit.

Ce te atrage și te determină să accesezi un alt blog?

Nu prea citesc alte bloguri. În timpul petrecut pe laptop, lucrez ori mai scriu vreun articol pentru mine. Dar mai intru când stau pe telefon și am de așteptat pe undeva. Intru dacă mă atrage descrierea linkului, dacă, eventual, cunosc deja persoana și știu că scrie interesant (din punctul meu de vedere) și, bineînțeles, dacă mă atrage subiectul tratat.

3 cuvinte ce mă definesc: Ambiție, pisici, pasiune.
Georgiana Mihăilă alias O pisică neagră: 3 cuvinte ce mă definesc: Ambiție, pisici, pasiune.

3 cuvinte ce te definesc!

Ambiție, pisici, pasiune.

Proiecte viitoare: vorbește-ne puțin despre ele.

Am început în ianuarie o serie de evenimente Fabrica de poezie, întâlniri lunare ale iubitorilor de versuri, fie că le scriu sau doar le citesc cu nesaț pe ale altora. Îmi doresc să ajung la un număr cât mai mare de ediții, iar feedback-ul primit după primele două „volume” îmi dă speranța că mă aflu pe drumul cel bun. ^_^

În prezent, lucrez la un blog culinar, al treilea fiind, dar nu ultimul dintre blogurile mele. 😀

Intenționez să public un volum de poezii și am început să scriu proză (în afară de cea publicată deja pe blog). Mai multe detalii, la momentul oportun. 😀

Lelia, îți mulțumesc mult pentru acest interviu! Mult succes în tot ceea ce faci! Să ne citim cu bine!

Georgiana Mihăilă – O poveste de succes în blogosfera românească și nu numai  

Gânduri ce au creat și creează în fiecare zi articole fascinante, cuvinte ce se împletesc firesc și cu sinceritate… toate acestea le puteți regăsi pe blogurile Georgianei:

opisicaneagra.ro și

georgianamihaila.ro.

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 9

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.