Februarie 2023 – Puntea către Noi Energii!
Astrologia - știința sufletului

Februarie 2023 – Puntea către Noi Energii!

4.5
(8)

Previziuni Generale

Cum va fi Februarie din punct de vedere astrologic?

Vă invit să vedem împreună ce ne rezervă astrele pentru următoarele 28 de zile.

Dar, înainte de a trece la analiza astrologică propriu-zisă, doresc să specific că indiferent de ceea ce se întâmplă pe cer, manifestările se vor simți diferit pentru fiecare dintre noi!

Articolul actual este doar o prezentare a cadrului general al bolții cerești, fiecare dintre noi fiind stăpân pe deciziile și acțiunile sale!

Acum să revenim la FEBRUARIE 2023 😊!

Din punctul meu de vedere, cea de-a doua lună a anului pregătește terenul pentru ceea ce va urma din martie încolo (Saturn va părăsi Vărsătorul, intrând în Pești, iar Pluton va tatona terenul Vărsătorului pentru câteva luni în acest an).

La o privire generală, Făurar nu pare foarte bogată în aspecte astrologice. Totuși, dacă ne uităm cu atenție, vom observa câteva lucruri interesante.

În primul rând, avem toate planetele în mers direct 😊!

Ce avantaje putem avea?

În primul rând, vom simți un efect eliberator, dispariția constrângerilor.

 Într-un fel sau altul, vom găsi metodele potrivite pentru a lăsa în urmă trecutul.

Vom reuși să finalizăm ceea ce am început cu câteva luni în urmă.

Vom avea curajul să fim mai deschiși în ceea ce privește viitorul și chiar să ne aventurăm în noi proiecte.

Cu Marte în mers direct, sentimentele de frustrare, confuzie, neîncredere, nesiguranță și apatie încep să se evapore. Energiile noastre cele mai bune vor găsi, în sfârșit, canalele potrivite pentru a se manifesta și exprima.

Cu toate acestea, trebuie să avem grijă și la cum vom reacționa sau cum vom fi influențați și de aspectele, mai puțin plăcute, ce se vor forma în această perioadă.

De asemenea, tot în Februarie, 3 planete își vor schimba semnul:

  • 11/02 Mercur va părăsi semnul Capricornului, intrând în Vărsător
  • 19/02 Soarele va părăsi semnul Vărsătorului, intrând în cel al Peștilor
  • 20/02 Venus va părăsi semnul Peștilor, intrând în cel al Berbecului
Februarie 2023 - Puntea către Noi Energii!

Cadru general

Următoarele 28 de zile vor aduce vivacitate și creativitate.

 Este un moment bun pentru a experimenta noi moduri și comportamente, pentru a explora granițele personale și pentru a le redefini dacă este necesar.

Pe 1 ale lunii, Soarele (Vărsător), încă în trigon cu Marte (Gemeni), formează un sextil cu Chiron (Berbec).

Acest aspect vorbește despre lucrurile care vă îngrijorează. Totuși, chiar dacă este dificil, fiți dispuși să ascultați, chiar dacă unele povești pot fi neplăcute. Doar în acest fel  unele răni vechi se pot vindeca. Trebuie doar să le permitem să devină vizibile.

De asemenea, există oportunități ample și adesea neașteptate de a schimba tiparele de comportament înrădăcinate în aceste zile, în special pe 4 februarie, când Soarele va face careu cu Uranus (Taur).

E adevărat, au trecut sărbătorile, optimismul noilor începuturi și ne-am trezit la realitate. La acestea contribuie și fluctuațiile din punct de vedere economic și social (războiul, criza), ce trezesc în noi diverse preocupări.

Să nu uităm că, din punct de vedere al astrologiei tradiționale, careul sau cuadratura este privit și interpretat precum un aspect malefic.

Cel mai indicat ar fi însă să privim acest aspect ca pe unul dinamic, un aspect ce ne dă curaj de a acționa. Trebuie să privim careul/cuadratura ca pe un aspect benefic, constructiv și să ne străduim să înțelegem cum ne poate ajuta în propria evoluție a vieții și a împlinirii sufletești.

Este adevărat, careul ne scoate în cale tot felul de provocări, dar, de fapt acestea provin din interiorul nostru.

Este adevărat, careul ne va forța să trecem printr-o perioadă caracterizată de stres. Dar cum am putea obține altfel rezultate? Categoric, va fi nevoie să depunem eforturi, să ne mobilizăm, să găsim resursele necesare pentru a rezista, ah, dar și ce dulce va fi gustul reușitei, al succesului!

Și că tot vorbeam despre aceste careuri, nici bine nu o integrăm pe cea din 04/02 pentru că imediat, adică pe 05/02 se va forma un alt careu, dar de această dată între Venus (Pești) și Marte (Gemeni).

De reținut că, atunci când avem careuri pe semne fixe, influența lor va dura mai mult și vom avea nevoie de mai multă răbdare pentru a depăși provocările la care vom fi supuși.

De asemenea, semnele zodiacale cele mai impactate vor fi cele fixe: Taur, Leu, Vărsător, Scorpion, dar și cei care au ascendentul sau Luna, planetele personale sau nodurile în aceste semne.

În schimb, când un careu se petrece pe semne mobile, cum îl avem pe cel din 05/02, se poate traduce că în provocările/problemele ivite vor avea un rol important și alte persoane. Găsirea soluției nu va depinde doar de noi.

Acest careu va fi resimțit mai puternic de către semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești sau de cei care au Ascendentul, Luna, planetele personale sau nodurile în aceste semne zodiacale.

Februarie 2023 - Puntea către Noi Energii!

Tot pe 05/02 vom avea și opoziția dintre Soare și Lună, adică Luna plină, de această formându-se tot într-un semn fix, acela al Leului.

Acum, dacă ne gândim la ce vor să ne transmită astrele prin aceste întâlniri pe care și le dau, să vedem puțin.

Soarele se află în Vărsător – semn fix, de aer care vorbește despre libertate, dar și despre mulțime, comunitate.

Soarele este energia noastră masculină.

Venus se află în exaltare în Pești – semn al idealurilor.

Uranus în Taur – semn fix, de pământ.

Marte în Gemeni – semn mobil, de aer care vorbește despre comunicare, comerț, călătorii scurte, studii etc.

Iar Luna se va afla în Leu – semn fix, de foc.

Putem spune ca va urma o perioadă agitată care se va răspândi să zicem și în online (Uranus), dar va avea legătură mai mult cu grupurile, comunitățile (Vărsătorul).

Este o energie activă, care ne va frământa, ne va dărui un somn agitat sau poate chiar insomnii, pentru că, nu trebuie să uităm că și energia Lunii Pline se răsfrânge asupra noastră cu 2/3 zile înainte și 2/3 zile după.

Toate aceste stări prin care vom trece, mai mult sau mai puțin, ne vor determina, forța să privim lucrurile/situațiile și din alte unghiuri.

Să ne întrebăm ce fel de perspective ne pot oferi aceste schimbări?

Ce fel de strategii va fi nevoie să adoptăm pentru a ne atinge scopurile? Ne dorim să construim ceva durabil, nu?

Atunci cum trebuie să procedăm?

În sens metaforic, ce fel de materiale de construcție va trebui să folosim pentru a obține o „clădire rezistentă”?

Nu vrem să ridicăm doar o căsuță de paie sau de stuf ca în povestea purcelușilor, nu?

Fiecare dintre noi, cu siguranță, va găsi forma cea mai potrivită propriei existențe pentru a putea acționa înțelept!

De asemenea, pe perioada Lunii Pline din Leu, este posibil să simțim o stare interioară de alertă. Dorința de afirmare activă a vieții noastre.

Trebuie să recunosc că va fi o Lună Plină destul de tensionată deoarece în Leu se află și Lilith.

Februarie 2023 - Puntea către Noi Energii!

Ceea ce se poate traduce, din punctul meu de vedere, cu celebrarea iubirii!

Nu trebuie să fim egoiști! Să cădem în acel sentiment și stare de narcisism! Dimpotrivă, trebuie să dăruim iubire celor din jur! Să le venim în ajutor, să le arătăm compasiunea noastră.

Doar în acest fel avem posibilitatea să ne echilibrăm energiile, să ne manifestăm creativitatea, lăsând la o parte orgoliul, mândria sau senzația că suntem dați la o parte.

Dar, toate aceste stări vor fi simțite diferit de fiecare dintre noi!

Depinde de stadiul în care ne aflăm în această perioadă, de contextele în care ne desfășurăm viața de zi cu zi, unde ne aflăm, de cine suntem înconjurați!

Va fi o perioadă intensă pentru cei aflați în cuplu, căsătoriți sau nu, dar și pentru cei care vor să facă parte dintr-o relație de iubire!

Februarie 2023 - Puntea către Noi Energii!

Există predispoziții pentru noi și surprinzătoare întâlniri!

În relațiile deja existente, pasiunea se poate intensifica. Dar, astrele vă roagă să vă asigurați că sunteți siguri atât voi cât și jumătatea voastră că luați lucrurile în serios!

În cazul în care vor apărea discuții, nu le evitați, mai curând încercați ca acestea să fie constructive!

Doar cine va ști să se facă apreciat în această perioadă va putea culege roadele.

Reprimarea ar putea duce acum la o revoltă deschisă, așadar ar fi indicat să nu mai ascundem gunoiul sub preș!

Prin înțelepciunea cuvintelor bine alese și cu tact putem rezolva foarte multe.

Revenind la Luna Plina în Leu!

Luna Plină reprezintă închiderea unui ciclu, dar poate reprezenta  și un apogeu, o renunțare sau o hotărâre.

Această Lună Plină va avea loc pe axa caselor 6 – 12, axă ce vizează starea de sănătate și munca. Este o axă constrângătoare, dezamăgitoare, aducătoare de griji și probleme.

Această Lună va activa și conjuncția dintre Soare și Saturn din data de 16/02, ambele planete fiind situate în Vărsător.

În momentul trecerii prin Leu a Lunii, va face opoziție la Soare (05/02), ca mai apoi să se ducă cu opoziția spre Saturn (06/02). Astfel, Luna pune în legătură Soarele cu Saturn, ambele aflate în Vărsător, strângând conjuncția dintre cele două în data de 16/02. Soarele nefiind susținut de Saturn, pentru a compensa această relație, cel mai indicat ar fi să ne folosim de creativitatea noastră și de a încerca să fim alături de cei care au nevoie!

De asemenea, Mercur din Capricorn se apropie de Pluton, poziționat tot în semnul Capricornului.

Mercur îl întâlnește într-o conjuncție pe Pluton, pe 10 februarie, cu o zi înainte de a intra în Vărsător.

Fiți atenți la orice acorduri sau contracte în această perioadă!

Verificați bine că toate informațiile sunt cunoscute și că acordurile sunt respectate.

Unele canale de știri pot înnebuni pentru o clipă și pot apărea știri neplăcute.

La mijlocul lunii, vom avea parte de energii diferite, dar care pot fi productive:

  • 15/02: Venus conjunct Neptun
  • 16/02: Soare conjunct Vărsător

Următoarele zile sunt destul de contradictorii.

Este greu de imaginat o dispoziție mai romantică și unora le-ar plăcea să se piardă în vise minunate.  Cu toate acestea, pe 16 februarie, Soarele îl întâlnește pe Saturn în Vărsător (conjuncție), clarificând încă o dată că nici cele mai frumoase și grandioase vise nu se împlinesc de la sine.

Pe 19 februarie, Soarele intră în Pești.

Este ultimul semn al zodiacului și poartă cu el temele unității, fuziunii și eliberării.

Luna Nouă în Pești vine a doua zi, pe 20 februarie.

Venus intră în Berbec în aceeași zi.

Oamenii deosebit de activi din punct de vedere artistic ar putea realiza lucruri grozave în această perioadă.  O ieșire la un concert sau teatru s-ar putea transforma într-un moment extraordinar.

Perioada este ideală și pentru meditație și contemplare.  Autodisciplina este benefică.

Pe 21/02 Luna îl va întâlni pe Neptun, iar pe 22/02 Mercur va face un careu cu Uranus.

Va fi momentul în care ne vom găsi, ca prin minune cuvintele. Le vom folosi pentru a vorbi despre experiențele emoționale cărora nu le-am găsit, încă, un canal de comunicare potrivit!

Aveți grijă, însă, să nu vorbiți prostii, mai ales pe 22 februarie, când Mercur va face și cu Marte, un trigon.

Calitatea contextului din februarie este subliniat și de planetele din Vărsător și Pești.

Peștii, ca ultimul semn al zodiacului, sunt asociați cu tema eliberării, ca o condiție prealabilă pentru noile începuturi.

Deoarece atât Saturn, cât și Pluton își schimbă semnele în câteva săptămâni, tema renunțării și tranziției este accentuată și la alte niveluri.

Este posibil ca astfel de probleme să apară brusc în viețile noastre.  Schimbări de locuri de muncă sau schimbarea reședinței ar putea fi la orizont.  Dar ar putea fi și o dorință vagă pentru un nou scop în viață.

Din păcate, un horoscop general nu vă poate oferi instrucțiuni despre cum să vă conduceți viața.  Totuși, încercarea de interpretare a aspectelor considerate importante poate oferi informații valoroase care vă permit să modelați în mod conștient această tranziție.

Să vă fie de folos!

Semnat: Astrum Antares

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4.5 / 5. Număr voturi: 8

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

3 comentarii

  • Dana

    Ai muncit, nu glumă, la articolul acesta și se vede. Ai pus pasiune, ai făcut ceea ce îți place și rezultatul este demn de laudă. Felicitări, Lelia și mulțumiri pentru tot ceea ce ne-ai comunicat aici!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.