Blog,  SuperBlog,  Superblog Spring '22

Farmec – Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!

4.5
(8)

CUPRINS

Cuprins

1. Introducere

Adolescența s-a îndepărtat de foarte mult timp de mine.

Pe cât a fost de veselă și plină de peripeții, pe atât de ușor s-a ridicat spre înaltul cerului, zburând spre alte tărâmuri.

Și cu toate acestea, mi-a lăsat amintiri frumoase și învățături solide pe care le aplic și astăzi, pentru că obiceiurile bune se transmit de la o generație la alta, definind familia și, în același timp, reprezentând un fundament pentru propria evoluție.

 

2. „Transmit mai departe valorile generațiilor viitoare”

 

Acestea au fost mereu cuvintele mamei, o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a exagerat niciodată cu produsele de frumusețe sau cu haine care să atragă atenția asupra ei. Nici măcar nu a avut și nu are nevoie. Este îndeajuns să-i privești ochii sclipind de inteligență și de înțelepciune pentru a înțelege acest lucru.

Cu toate acestea, ca orice femeie ce se respectă, nu i-au lipsit niciodată de pe măsuța de îngrijire personală, produsele de make-up și nu numai, precum: vestitul ruj bulgăresc, strugurelul și laptele demachiant Doina de la ”Farmec”, dermatograful de ochi, spray-urile, parfumurile, penseta și diverse sticluțe colorate de ojă, însoțite de dizolvant.

 

 

Având un caracter agil și intuitiv, nu degeaba este născută în zodia racului, a simțit cum perioada adolescenței a ajuns și la mine.

Dintr-o dată, de la jocurile cu păpuși, mi-am dorit să devin domnișoară. Dar nu una oarecare, ci una frumoasă, elegantă și cizelată. Și cum poți face acest lucru fără ajutorul produselor de frumusețe și a unei vestimentații ce are rolul de a te scoate în evidență? Neuitând bineînțeles de cărți, pentru că, fără cultură, ești un măr strălucitor la exterior, dar putred pe interior.

Eram atrasă precum un magnet de locul magic al mamei, unde, dacă te așezai pe acel scăunel moale, în fața oglinzii uriașe, te puteai transforma.

 

Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec 

 

Totuși, în această perioadă cunoscută drept adolescență și în care nivelul de hormoni se manifestă din plin, ai nevoie de un ghid.

Și cine poate fi acea zână bună care să te îndrume la fiecare pas dacă nu chiar mama ta?!

Ei bine da, mama a fost persoana care m-a ghidat cât a putut și i-am dat și eu voie, fiind o fire destul de rebelă, prin această pădure hormonală.

A fost îndeajuns să mă surprindă de câteva ori încercând să folosesc tot ce era acolo pentru a începe lecțiile de rigoare.

Fiind și inginer-profesor, a știut cum să mă inițieze în această lume minunată a femeilor.

 

A. Tenul

 

Mama a considerat dintotdeauna că tenului trebuie să îi acord o atenție deosebită.

Farmec
Sursă foto – Farmec 

 

În primul rând, indiferent de câte coșuri aș avea pe față, să nu mă ating de niciunul dintre acestea.

Mi-a explicat că încercarea de distrugere a unuia dintre ele nu este igienic, iar masacrarea lui va duce la apariția altora, fața mea devenind un teren minat de acnee.

Am ascultat-o cu sfințenie, drept urmare am avut mereu și am încă un ten curat.

Deoarece „farmecul se cultivă în familie” , mama mi-a explicat nu doar modul în care m-aș putea machia, dar și faptul că, seara nu trebuie să uit să mă demachiez și ce mișcări trebuie să folosesc pentru a-mi curăța cât mai bine chipul.

Mi-a spus că, în timpul zilei, fețele noastre sunt expuse nu numai razelor solare, dar și a altor factori poluanți ce le pot afecta în timp. De aceea, indiferent că sunt sau nu machiată, trebuie să-mi curăț fața înainte de culcare.

Având un ten normal mama nu mi-a dat voie să folosesc niciun fel de cremă până când am plecat de acasă, la facultate.

 

B. Mâinile – cartea de vizită a unei femei

 

Mami nu a omis nici sfaturile legate de mâini și implicit de felul în care trebuie să arate unghiile unei adevărate domnișoare.

Mi-a dezvăluit un secret: „mâinile sunt cartea de vizită a unei femei”, acestea având rolul de a ne reprezenta, iar un aspect neglijent al unghiilor ne va afecta imaginea.

 

Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec 

 

 

Mai apoi, deoarece mâinile mele au avut dintotdeauna tendința de a se usca, mi-a dat să folosesc o „cremă hidratantă” și nutritivă pentru mâini, mai ales când temperaturile erau scăzute sau când le țineam prea mult în apă rece.

În privința unghiilor, am avut ceva neînțelegeri, dar nu cu mama, ci cu tata, dar din teama că eu am început să cresc și, probabil, în inconștient, nu a dorit să accepte acest lucru niciodată. În plus, mama nu a exagerat niciodată cu lungimea acestora pentru că nu se preta valorilor familiei și mediului din care făceau parte.

Astfel și eu am purtat unghiile tăiate școlărește foarte mult timp, însă, după 32 de ani mi-am permis și îmi permit să le las lungi, dar mereu îngrijite în salonul de frumusețe, cel puțin o dată pe lună.

 

C. Îngrijirea trupului – momente de răsfăț

 

Mama nu a omis nici lecțiile despre îngrijirea corporală: de la spălat, epilat, la folosirea de creme de corp, spray-uri și parfumuri în ton cu personalitatea mea.

Astfel, în timp, am devenit o adevărată colecționară de flacoane magice ce mă ajută să-mi păstrez un păr frumos și strălucitor și un corp curat și parfumat.

aiony haust gtkvIGeHAn unsplash - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – unsplash.com

3. De la adolescență la maturitate

 

Cu sfaturile și îndrumările mamei m-am transformat din fată în femeie.

Și eu îmi doresc să procedez la fel ca mama, să  „transmit mai departe valorile generațiilor viitoare” .

 

KV Equity final - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec

 

Iar pentru a duce la îndeplinire acest lucru, astăzi vă voi povesti ce produse de îngrijire și frumusețe folosesc și care sunt ritualurile mele.

Înainte de toate, doresc să vă mărturisesc însă, că am rămas credincioasă a tot ceea ce înseamnă „produs românesc”, și nu a unuia oarecare, ci a produselor ”Farmec”.

 

3.1. ”Farmec” – produse românești legendare

 

Cu o istorie de peste 130 de ani, ”Farmec” reprezintă industria românească de cosmetice ce a impresionat o întreagă lume printr-un portofoliu multibrand ce conține produse eficiente, ce iau naștere în laboratoare performante.

Gama ”Farmec” cuprinde o întreagă diversitate de produse, precum: produse de îngrijire a tenului, a corpului și a părului; produse de machiaj; produse de igienă orală; produse de protecţie solară; produse de cosmetică profesională; produse pentru bărbați; soluții de îngrijire a locuinței.

Cele mai cunoscute sunt Gerovital H3 Evolution, Gerovital Plant, Gerovital Tratament Expert, Aslavital, Doina, Farmec, Triumf și Nufăr.

 

 

În 2022 gama Farmec a fost relansată și vine cu un logo nou și un design modern, totul sub conceptul „Farmecul se cultivă în familie. Din generație în generație”.

Aceasta oferă soluții complete pentru toate nevoile tenului, mâinilor și picioarelor și susține mai departe cultivarea unor ritualuri de îngrijire sănătoase pentru corp și minte.

 

Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec

Relansarea a fost făcută, deoarece Farmec dorește să fie mereu în pas cu noile tendințe.

De fapt, compania lansează anual circa 100 de produse, având o capacitate totală de producție de 27 milioane de unități. Și acest lucru este posibil datorită noilor tehnologii integrate cu succes în sistemul de producție.

Drept rezultat: cosmeticele fabricate în România sunt cunoscute și apreciate atât la noi în țară, cât și dincolo de granițe.

 

Harta Farmec Romania
Sursă foto si informații – Farmec și editare în Canva

 

Harta Farmec International - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto și informații – Farmec și editare în Canva

 

 

Rețeaua de magazine de brand proprii și francizate acoperă puncte strategice din toate regiunile țării, iar magazinul online Farmec este la un click distanță pentru consumatorii care preferă cumpărăturile online.

 

MISIUNEA Farmec
Sursă foto și informații – Farmec și editare în Canva

 

VALORILE Farmec - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto și informații – Farmec și editare în Canva

3.2. Ceremonia de îngrijire personală

 

Îmi place să numesc întregul proces de îngrijire personală, CEREMONIE, pentru că reprezintă momentele sacre pe care le petrec eu cu mine însămi.

 

A. Tenul superb nu mai este un lux cu produsele din gama Farmec

 

Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec

 

Tenului meu îi acord cea mai mare atenție, deoarece: este expus mereu impurităților, îl „agresez” prin folosirea multor produse de machiaj și este afectat și de nocivul meu obicei – fumatul. În plus, este și un ten gras și lucios.

Așadar, pentru a-i oferi o îngrijire cât mai benefică, folosesc următoarele produse din gama Farmec:

 

  • Cremă Matifiantă cu Ceai Verde: asociază în formula sa de preparare, ingrediente speciale pentru îngrijirea completă a tenului cu tendință de îngrășare. Sebaryl®, complex lipotrop, reglează secreția de sebum, are efect matifiant și astfel se reduce aspectul lucios al pielii. Nevoia de hidratare a pielii este asigurată de Aquaxyl®, un complex hidratant natural de excepție.

 

Crema Matifianta cu Ceai Verde - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec

 

 

  • Apă Micelară Aloe Vera este produsul pe care îl folosesc zilnic pentru demachiere. De ce îmi place? Pentru că îmi curăță tenul, fără a fi nevoită să clătesc după aceea. Micelele din compoziție, „iubitoare de apă” și „iubitoare de ulei”, se desfac la masarea blândă pe suprafața pielii, captând în interiorul lor impuritățile uleioase de sebum, machiajul sau particulele de praf.

 

Apa Micelara Aloe Vera - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec

Aceste două produse îmi ajută tenul să se refacă și să își recapete prospețimea.

 

B. Mâinile au și ele nevoie de o îngrijire adecvată

 

După cum vă povesteam și mai sus, cea mai mare problemă a mea este uscarea pielii de pe mâini. Fie că este frig, fie că le țin în apă rece sau alteori fără un motiv anume, acestea au nevoie permanentă de hidratare.

Am încercat numeroase produse până când am găsit o „cremă hidratantă”parcă creată special pentru mine. Și… bineînțeles, tot cei de la Farmec m-au ajutat.

Acum folosesc cu încredere și satisfacție totală o „cremă de mâini”numită Cremă de Mâini Reparatoare cu Gălbenele ce are darul de a-mi reface integritatea pielii mâinilor mele sensibile.

 

Crema de Maini Reparatoare cu Galbenele - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec

 

Acest lucru este posibil datorită compoziției bogate în ulei de gălbenele, ulei de cătină și lanolină, crema fiind special destinată îngrijirii mâinilor cu piele uscată, aspră ori lezată de frig, apă, detergenți.

Mai sunt și alte produse Farmec care îmi plac, printre care:

  • săpunul lichid Sensitive Glicerină Refill: ce îmi curăță, hidratează și protejează mâinile. De asemenea, are un parfum delicat;
  • șervețele umede cu bambus;
  • orice alt produs Farmec care mă atrage și este în acord cu necesitățile corpului meu

 

Poster Farmec - Farmec - Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!
Sursă foto – Farmec

 

 

4. În loc de final – Ce înseamnă să ai farmec?

 

Fie că ai nevoie de o recomandare de tratament pentru nevoi specifice, fie că ești interesat(ă) de acțiunea anumitor ingrediente utilizate în produse, vei găsi răspuns la orice curiozitate, întrebând, direct pe site – secțiunea Atelierul de Frumusețe- întreabă specialiștii Farmec.

De asemenea, din grija pentru frumos și sănătate, echipa Farmec pune la dispoziția clienților săi un elegant salon cosmetic pregătit pentru cele mai înalte provocări.

Salonul este dotat cu aparatură de ultimă generație în industria cosmetică, cu funcții avansate de radio-frecvență, mezoterapie, cavitație, dermomasaj, microdermoabraziune și exfoliere cu oxigen pur de 99%, care vor potența efectele deja cunoscute ale produselor noastre. Tratamentele faciale sunt adaptate dorințelor fiecărui client, dar și în funcție de tipul de ten și de afecțiune.

Și dacă încă nu te-ai convins, poți citi testimonialele clienților!

 

 

Echipa Farmec își dorește să fie mereu alături de tine și de cei dragi ție, promovând frumusețea autentică și farmecul natural al fiecăruia.

 

Te încurajează să transmiți mai departe orice obicei bun, așa cum au făcut și mamele noastre. Orice comportament corect va ajuta generațiile viitoare să evolueze pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Dragile mele cititoare aș vrea să cunosc și poveștile voastre!

Cine a fost ghidul vostru în trecerea de la copilărie la adolescență?

Ce ritualuri magice vi s-au transmis de-a lungul generațiilor?

Le practicați încă sau aveți alte metode de îngrijire a tenului, corpului și părului dumneavoastră?

 

FARMEC – grija pentru frumos și sănătate, respectul față de tradiție și mediul înconjurător, completate de cercetarea continuă, inovația şi atenţia la cerinţele clienţilor.

Farmec – Atelierul de frumusețe chiar la tine acasă!

Farmec.ro – Livrăm frumusețe!

 

Articol scris pentru proba 14 din competiția Superblog Spring ’22!

Legendă:

  • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele ce au plasate pe ele link-uri;
  • cuvintele bolduite și/sau cu caracter italic – reprezintă numele sponsorului, alte denumiri importante și/sau cuvintele-cheie solicitate pe care am decis să le scot în evidență în acest mod;

Surse:

Recomandate de către sponsorul Farmec.

Alte surse:

  • prima galerie de poze cu Doina: Lapte nutritiv vitaminizant și strugurelul Farmec – preluate de pe stirilernl.com;
  • poza de la punctul C al articolului – preluată de pe Unsplash.com;
  • restul pozelor din text și a materialelor video au fost preluate de pe site-ul și pagina de Facebook Farmec și editate în Canva sau în Paint 3D

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4.5 / 5. Număr voturi: 8

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.