Blog,  SuperBlog,  Superblog Spring '22

#FĂRĂSTOP – Pentru FEMEI puternice ca TINE!

5
(4)

Cuprins - #FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!

Cuprins

1. Introducere

În urma unei provocări lansate de către bărbații din companie, Alice a decis să demonteze toate stereotipurile legate de femeile ce se află în perioada menstruală.

Era sătulă să tot audă:

– Ai poftă de dulce? A, ești pe stop!

– Hai să discutăm altă dată, te înțeleg că azi nu te simți bine!

– Iar a cheltuit nevasta mea o mulțime de bani pe abonamentul la sală! Și ghiciți ce? De o săptămână nici nu a trecut pe acolo! Motivul?! Iar este în acea perioadă a lunii!

Iar exemplele erau multe toate oferindu-i fetei motivația necesară să pregătească o adevărată prezentare pe acest subiect. Dar, în același timp, dorea să ofere și prietenelor și colegelor, soluții eficiente pentru a depăși acele câteva zile din lună, fără stres, simțindu-se mereu protejate, așa cum se simțea ea după ce descoperise produsele de la Femi.Eko®. Erau sustenabile, economice și confortabile, create cu grijă, adresându-se femeilor moderne!

Aflase despre ele în filmulețul unei prietene. Satisfacția revelată la finalul prezentării, a determinat-o să caute mai multe informații direct pe site-ul celor de la Femi.Eko® pentru a afla cât mai multe informații.

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!-femieko logo full color x
Sursă foto – Femi.Eko®

Faptul că Alice suferise și o operație în zona genitală, o limita mult în folosirea produselor de pe piață, multe dintre acestea fiindu-i interzise chiar de către doctor. Avea nevoie de ceva ușor gestionabil, confortabil și care să se adapteze tipului ei de menstruație.

 

2. Cine este Femi.Eko®?

 

Alice a aflat că aceste produse au fost create tot de către o femeie, născută în România, dar stabilită în Danemarca din 2016 – Narcisa Christiansen.

Tânăra era oricum convinsă că o astfel de inițiativă putea veni doar din partea unei femei, deoarece și ea s-a confruntat cu majoritatea problemelor feminine precum alte milioane de femei din lume.

 

2.1. Cum au apărut produsele Femi.Eko®?

 

Narcisa Christiansen a dezvoltat acest proiect la începutul anului 2021, după ce a experimentat un adevărat disconfort menstrual, după prima naștere. 

Chiar dacă locuiește într-una dintre cele mai dezvoltate țări, Danemarca, i-a fost dificil să găsească în marile magazine, produse menstruale sustenabile, accesibile, sănătoase și ecologice. În acele momente, a înțeles că există o lipsă de grijă nu numai față de planetă, cât și față de femei atunci când vine vorba de produsele clasice de igienă feminină.

Așa a luat naștere povestea Femi.Eko® – un brand care are ca misiune crearea de produse menstruale reutilizabile și ecologice, la prețuri accesibile și ușor de accesat pentru orice tip de femeie, indiferent de vârstă, educație sau salariu.

Echipa celor de Femi.Eko® dorește să distrugă tabuurile despre ciclul menstrual și despre felul în care se simt femeile în această perioadă. Din vocabularul acestora trebuie să dispară cuvinte precum „rușinoasă” sau „stresantă”.

Membrii companiei Femi.Eko® cred că perioadele menstruale pot fi cool atunci când folosești produsele potrivite.

Promisiunea acestora i-a plăcut cel mai mult Aliciei – „Femi.Eko® este despre un corp sănătos și o planetă fericită!”

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!-foto teaser FemiEkoJPG
Sursă foto – Femi.Eko®

 

De aceea, vor continua să dezvolte produse confortabile pentru perioade fără scurgeri, să ofere produse ecologice care să producă cât mai puține deșeuri pentru Terra, începând de la ambalaje și până la produse.

 

 

Alice a ales ziua de 1 martie pentru a prezenta acest subiect în fața tuturor angajaților, femei și bărbați deopotrivă.

Venise momentul schimbării mentalității masculine asupra acestui subiect în organizația ei!

 

3. Luna martie serbează altfel femeile

 

Alice, alături de cel mai renumit doctor ginecolog din capitală, au deschis festivitatea.

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!
Sursă foto – Femi.Eko®

– Dragii mei, în primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru prezență!

Toate privirile erau îndreptate spre tribună.

– Alături de mine este domnul doctor primar din cadrul departamentului de ginecologie de la spitalul X din București, Cosmin Vlădescu! Împreună cu el, așa cum am promis colegilor noștri, iar ochii cristalini ai fetei învăluiră figurile masculine din mulțime, vom încerca să demontăm mituri și credințe greșite despre femei la menstruație.

Bărbații se înroșiră la față, neașteptându-se la o asemenea lovitură sub centură.

– De asemenea, continuă Alice, doamne și domnișoare avem pregătită și o surpriză pentru voi… dar la final!

Totuși privirile insistente ale angajatelor spre cutiile frumos ambalate, au determinat-o pe Alice să dezvăluie deja despre ce era vorba.

– Dragile mele colaboratoare, li s-a adresat ea, simt valurile voastre de curiozitate. Ei bine, vă voi arăta!

– A mai auzit vreuna dintre voi despre produsele de igienă intimă Femi.Eko®?

Liniște absolută în încăpere. Puteai auzi fiecare bătaie de inimă cum pulsa în ritm cu secundele care treceau.

– Nicio problemă! Femi.Eko® este unul dintre motivele pentru care ne-am adunat azi aici! le-a liniștit șefa lor.

– Așadar, trebuie să știți că, Femi.Eko® este un brand din Danemarca, creat de o femeie, din grija pentru femei și sistemul ecologic al planetei. Acest brand invită femeile moderne din România, adică pe noi toate, să descoperim produse sustenabile, de igienă feminină, ce au fost create cu dragoste și mare atenție.

Printre aceste produse veți putea găsi cupe menstruale, chiloți menstruali, dar și absorbante reutilizabile ce sunt ușor de folosit, confortabile și pentru toate tipurile de flux menstrual. Acestea oferă protecția de care aveți nevoie, fiind excelente și în cazuri precum incontinența urinară, a secrețiilor zilnice sau a transpirației abundente din zona intimă.

 

 

Este o gamă sustenabilă, de produse ecologice, ce pot fi reutilizate, dedicată femeilor cu menstruații normale sau abundente, adolescentelor, lăuzelor, post-partum sau doamnelor ce trec prin menopauză.

 

– Ce beneficii au în comparație cu celelalte produse de pe piață? întrebă una dintre fete.

– Beneficiile sunt numeroase, i-a răspuns Alice, și vi le voi enumera chiar acum:

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!- BENEFICIILE PRODUSELOR FEMI.EKO®
Sursă informații FEMI.EKO® și editare în Canva

 

– Ceea ce înseamnă, interveni doctorul Vlădescu, că riscul de a dezvolta infecții urinare va fi mult mai scăzut, la fel ca și vizitele medicale!

 

 

Intervenția medicului generă aprobarea doamnelor și a domnișoarelor.

– Cum funcționează și care este metoda de a afla măsura potrivită? au întrebat acestea, aproape în cor.

– Este simplu! Pe site-ul celor de la Femi.Eko® aveți posibilitatea de a efectua testul Femi.Eko®ce este un test de compatibilitate între voi și produse. Conform rezultatelor obținute veți ști ce produse puteți alege și mărimile aferente.

Pe chipurile bărbaților din sală, se citea deja plictiseala.

Alice a observat acest lucru.

– Dragii mei, v-ați plictisit deja? Nu sunteți chiar deloc interesați de situațiile prin care trec soțiile, mamele, iubitele sau fiicele dumneavoastră?

Drept răspuns, Alice a primit niște mormăieli primitive.

– Ok! Domnule doctor consider că a sosit momentul să dezbatem puțin și superstițiile despre femeile la perioada menstruală!

– De acord! Să începem atunci! a spus acesta, hotărât.

 

4. Cele mai ciudate superstiții și mituri despre menstruație 

 

– Așadar, pentru început, haideți să vedem cam de unde au plecat superstițiile despre femei atunci când se află în perioada menstruală!

O liniște adâncă, dar plină de curiozitate, a cuprins audiența.

– Încă din cele mai vechi timpuri, ciclul femeilor a fost asociat cu fazele Lunii, a început medicul să povestească.

Lunar, fazele acestui luminariu, așa cum este denumit în astrologie, oglindesc ciclul menstrual feminin, care în medie, este tot de 29,5 zile, asemenea ciclului Lunii.

Ciclul menstrual, aidoma Lunii, trece prin mai multe etape, începând de la menstruație, la ovulație (moment asociat cu Luna Plină și înflorirea), ca mai apoi să se treacă la faza premenstruală și apoi, din nou, reluând același ciclu.

Trebuie să știți că, femeile sunt conectate la Lună prin sânge, hormoni și suflet. După cum cred că ați auzit, Luna influențează fluxul și refluxul pe Terra, vremea, animalele, fluidele și stările noastre.

Conform mitologiei, Luna este simbolul arhetipului feminin. Tocmai de aceea, unii oameni de știință, au ajuns la concluzia că femeile ce trăiesc mai aproape de natură, în medii cu poluare scăzută, ovulează în perioada Lunii pline și menstruează pe timp de Lună nouă. În schimb, la femeile ce trăiesc în marile orașe, al căror ritm de viață este afectat de lumina artificială, acest ciclu menstrual este mai rar întâlnit.

Trebuie să cunoașteți următoarele lucruri, adăugă el:

 

(video Știați că? – Sursă informații Femi.Eko® și editare în Canva)

Din punct de vedere medical, menstruația reprezintă o serie de schimbări fiziologice ce au loc sub control hormonal la femei în perioada fertilă. Prima menstruație este cunoscută sub numele de menarhă și apare în jurul vârstei de 11-15 ani. Finalul perioadei reproductive a femeii se numește menopauză și apare în jurul vârstelor 45-51 ani.

– Așadar, ce este de fapt menstruația? a întrebat doctorul pe cei prezenți.

O tânără din mulțime a ridicat mâna pentru a răspunde.

– Menstruația, dragi bărbați, deoarece lor doresc să mă adresez, este o sângerare vaginală normală ce apare lunar. Prezența acesteia este  semnul că organismul nostru este pregătit să susțină o sarcină, adică să vă dăruiască vouă copii, și durează, în mod normal, între 3 și 7 zile!

– Perfect răspuns!

– Să ne întoarcem însă, din nou, la strămoșii noștri! a continuat doctorul Vlădescu.

Chiar dacă afirmăm mereu că trăim în secolul XXI, iar evoluția umanității se află în plin proces, atunci de ce nu putem renunța la tot felul de credințe ce s-ar potrivi mai bine antichității, evului mediu sau anilor 1800-1900? a întrebat acesta, retoric, audiența.

Spre exemplu, istoricul Pliniu a scris în anul 77 e.n. în cartea sa, „Istoria naturală”, următoarele cuvinte despre femeile aflate la menstruație:

 

Istoricul Pliniu Istoria naturala e.n. - sursă Copyright © diane.ro
Sursă Copyright © diane.ro

 

– Nu vi se par mai curând prevestiri aceste afirmații? Dragi bărbați nu aveți nimic de spus?

Liniște absolută în rândurile sexului masculin!

– Cine îmi poate enumera câteva superstiții întâlnite chiar și în prezent și care v-au împiedicat să desfășurați anumite activități? s-a adresat medicul, femeilor din sală.

Mâinile au început să se ridice una după cealaltă.

 

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!-Superstitii legate de menstruatie

Superstitii legate de menstruatie

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!- Superstitii legate de menstruatie
Superstiții legate de menstruație – Sursele – specificate în subsolul articolului

 

Hohote de râs au umplut sala uriașă. Bărbații erau amuzați de cele auzite.

– Credeți că sunteți departe de aceste superstiții? li s-a adresat Alice, pe un ton ironic. Râsul vostru denotă superficialitatea cu care tratați acest subiect, dar și ignoranța, fără a vrea să vă jignesc!

Toți au plecat privirile la aceste cuvinte.

– Dar cunoaște cineva faptul că menstruația a fost privită și ca un dar? a intervenit cadrul medical.

Nimeni nu știa la ce se referea acesta.

Unii dintre strămoșii noștri considerau sângele rezultat din acest proces ca fiind benefic în vindecarea bolilor sanguine, a leprei, rabiei, epilepsiei, a viermilor intestinali, a gutei, hemoroizilor sau chiar și a durerilor de cap. De asemenea, era folosit și ca ingredient eficace al poțiunilor de dragoste, fiind strecurat în mâncarea ori băutura bărbatului dorit, pentru a-l face să se îndrăgostească!

– Asta-i magie neagră pe față! se ridică un domn în vârstă, foarte contrariat.

– Da, aveți dreptate! Sângele menstrual a fost folosit și în magie, a aprobat Cosmin Vlădescu. Acesta a fost mereu considerat un ingredient de bază în poțiunile pentru farmecele de iubire. Exemplu este chiar rețeta folosită de către marchiza de Pompadour pentru a-l fermeca cu dragostea sa pe regele Louis XV. Bătrâna care a ajutat-o pe marchiză în prepararea acestei licori, a fost arsă pe rug, dar doamna de Pompadour a fost amanta regelui timp de 20 de ani!

Bărbații s-au strâmbat numai la acest gând, aruncând priviri pline de înțeles către femei. Șoaptele se auzeau tot mai intens.

– Liniște, vă rog! a încercat Alice să potolească atmosfera. Ceea ce tocmai ați auzit se făcea în vechime. Femeia modernă nu are nevoie să apeleze la asemenea subterfugii pentru a cuceri bărbatul iubit!

 

4.1. Cum au ajuns să creadă oamenii de știință că femeile ce se află în perioada menstruală nu mai gândesc normal

 

– Haideți să vă spun o poveste! li s-a adresat, din nou, medicul ginecolog.

 

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!- Teorii controversate ale oamenilor de stiinta pentru femeile aflate in perioada menstruatiei
Sursele – specificate în subsolul articolului

 

– Așa că, dragii mei masculi, nu aveți dreptate atunci când afirmați că o femeie în perioada menstruală nu mai poate susține activitățile cotidiene!

– Dar de unde a pornit ideea că femeile ar înnebuni atunci când au menstruație? a întrebat contabila firmei.

 

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!- Radacinile miturilor despre femeile ce innebunesc la menstruatie
Sursele – specificate în subsolul articolului

 

– Ceea ce însemnă că și știința greșește! a conchis un băiat roșcovan din grup.

– Bineînțeles! a răspuns Alice. Altfel cum am putea învăța și evolua! Omul din greșeli învață, nu?

Așadar, dragii mei, trebuie să renunțați la aceste credințe care sunt înrădăcinate în sexism și stereotipuri despre femei! se adresă el, bărbaților. Asta doar dacă nu aveți în minte strategii de a vă sabota adversarii feminini și de a-i scoate din joc, afirmând și răspândind ideea că sunt instabile și că nu te poți baza pe ele pentru că au cicluri hormonale!

Nimeni nu a îndrăznit să mai aducă niciun contraargument! Doctorul lovise exact la țintă!

 

4.2. Concluzii de final asupra menstruației

 

– Deoarece nu dorim să vă ținem aici toată ziua, a luat cuvântul Alice, îl rog pe domnul ginecolog să ne prezinte pe scurt câteva concluzii legate de acest subiect!

– Motivele clare ale acestor credințe s-au născut din neștiință, din teamă, au fost mereu un subiect tabu sau unul rezervat doar femeilor. Despre femeile fertile s-au spus multe, și rele și bune! În funcție de cultură, de țară și, în principal, în funcție de persoană, aceste teorii fantasmagorice circulă chiar și azi și vor circula și în anii ce urmează! Unii o celebrează ca pe ceva special, considerând-o o purificare, pe când alții o consideră periculoasă. Sângele a fost dintotdeauna asociat cu moartea și rănile, de aceea anticii se mirau cum de mai pot trăi femeile la finalul acestei perioade. Dar a fost considerat și dătător de viață, în anumite societăți practicându-se diverse ritualuri de “fertilitate” folosind sângele menstrual la femeile însărcinate înainte ca acestea să nască sau pentru rodnicia pământului. Unele religii consideră că femeile ce au ciclu menstrual sunt impure, murdare și păcătoase.

Tocmai pentru a educa societatea, ziua de 28 iunie a fost declarată Ziua Igienei Menstruale.

În fiecare an se atrage atenția asupra faptului că menstruația este un subiect legat de drepturile fundamentale ale omului. Femeile fertile au nevoie de condiții de igienă, servicii și produse necesare pentru a-și putea continua activitatea în mod normal. Din păcate, în multe țări,  acest subiect încă este considerat tabu și motiv de stigmatizare și izolare a sexului feminin din comunitate, femeile fiind private de dreptul la educație, sănătate și protecție, la muncă, la demnitatea umană, încălcându-se drepturile fundamentale și principiile egalității de gen!

 

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!
Sursă foto – Femi.Eko®

Faptul că acest subiect lipsește de pe agenda oamenilor politici solicită intervenția noastră, ca medici și, cu ajutorul vostru putem combate aceste legende și idei preconcepute.

5. Încheiere

Angajații din compania Aliciei au avut ocazia de a învăța lucruri utile și a gândi de două ori înainte de a judeca o doamnă sau domnișoară aflată la perioada menstruală.

La final, tânăra antreprenoare, le-a încurajat să intre și pe site-ul celor de la Femi.Eko® deoarece acolo vor găsi răspunsuri la toate întrebările.

 

Absorbante Femi.Eko® reutilizabile

 

Alice a specificat și faptul că, absorbantele din bambus, nu au fost o decizie întâmplătoare.

 

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!- Bambusul si absorbantele de bambus
Sursele – specificate în subsolul articolului

 

– Dragii mei, înainte de a ne lua la revedere, doresc să vă dăruiesc tuturor câte un pachet din aceste minunate produse! Cât despre voi, iubitele mele doamne și domnișoare, vreau să vă îndemn să nu vă mai puneți viața pe STOP! Este mult prea scurtă și merită trăită din plin. Doar nu ne va opri menstruația să ne continuăm activitățile și să ne bucurăm de fiecare clipă, nu?

Femeile au aprobat cuvintele șefei lor, cu entuziasm.

 

Dragi cititoare, haideți să începem și noi, chiar de astăzi, să facem diferența în lume și să contribuim la protecția planetei noastre! Am fost destul cruzi cu Terra, când ea ne-a dăruit pământul, soarele ce întreține viața, natura să ne ajute să supraviețuim!

„Noi nu moștenim pământul de la strămoșii noștri; Îl împrumutăm de la copiii noștri”.

Nu mai spuneți NU lucrurilor pe care le iubiți din cauza menstruației!

Schimbați povestea menstruației voastre și bucurați-vă de libertatea oferită de produsele Femi.Eko®!

Femi.Eko® este despre un corp sănătos și o Planetă fericită.

#FĂRĂSTOP – Pentru FEMEI puternice ca TINE!

#FĂRĂSTOP - Pentru FEMEI puternice ca TINE!
Sursă foto – Femi.Eko®

Articol scris pentru proba 8 din competiția Superblog Spring ’22!

Legendă:

  • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele ce au plasate pe ele link-uri;
  • cuvintele bolduite și/sau cu caracter italic – reprezintă numele sponsorului, alte denumiri importante și/sau cuvintele-cheie solicitate pe care am decis să le scot în evidență în acest mod;

Surse:

Recomandate de către sponsorul Femi.Eko®

Alte surse:

  • pozele din text și fotografia de copertă aparțin sponsorului Femi.Eko®;
  • restul imaginilor – text și al materialele video au fost editate în Canva, cu informațiile preluate de site-ul sponsorului Femi.Eko®;
  • informații despre mituri, superstiții, studii etc. au fost preluate de pe următoarele site-uri:
  • 1.  Copyright © diane.ro
  • 2. miscareaderezistenta.ro
  • 3. www.vice.com
  • 4. garbo.ro
  • 5. kudika.ro
  • 6. avantaje.ro
  • 7. healthy.kudika.ro
  • 8. sfatulmedicului.ro

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 4

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.