Dinspre Sud, spre Nord, pe drumul Karmei
Astrologia - știința sufletului,  Blog

Dinspre Sud, spre Nord, pe drumul Karmei

5
(4)

Ceea ce face astrologia fascinantă sunt miturile care stau la baza acesteia. Iar acest lucru nu este unul întâmplător. Dimpotrivă, întreg panteonul mitologic nu este altceva decât o oglindă arhetipală a umanității. De aici, luând naștere aceste povești minunate care oferă o mână de ajutor astrologilor în interpretarea temelor natale.

In prezentul articol vă invit la o incursiune în mitologia vedică, acolo unde își are rădăcinile legenda apariției Nodurilor Lunare.

Iar Vishnu a tăiat pe zeul Svarbhānu în două...

În astrologia hindusă descoperim o altă variantă a Genezei, alți zei, Amrita sau nectarul nemuririi extras din râul de lapte, șarpele Vasuki, un Asura (zeu inferior) pe nume Svarbhānu care va reuși să se înfrupte din licoarea magică. Din această minunată poveste nu puteau lipsi nici Surya (Soarele), nici Chandra (Luna) și nici Vishnu, cel care îl va pedepsi pe Asura Svarbhānu, care la final va fi tăiat în două.

Capul Asurei Svarbhānu va fi de atunci cunoscut sub numele de Rahu (Capul Dragonului) sau Nodul Nord, iar corpul acestuia va fi cunoscut sub numele de Ketu (Coada Dragonului) sau Nodul Sud.

Însă povestea lui Asura Svarbhānu nu se încheie aici.

Capul său (Rahu) mănâncă necontenit fără a se sătura vreodată, iar corpul său (Ketu) continuă necontenit să-și caute cealaltă jumătate.

Din punct de vedere simbolic, Rahu reprezintă nașterea, trecerea de la Conștiința Pură la cea individuală, în timp ce Ketu indică ieșirea, sfârșitul conștiinței individuale care moare intrând în Conștiința Pură.

Natura Nodurilor Lunare

Pentru a înțelege însă natura Nodurilor Lunare în astrologie, este, de asemenea, important să știm cum sunt formate.

De fapt, spre deosebire de planete, Nodurile sunt puncte virtuale care se formează din intersecția orbitei lunare în jurul Pământului și linia mișcării aparente a Soarelui în jurul Pământului (ecliptică).

În afară de Soare, toate celelalte planete au noduri. Totuși, luate în considerare și studiate sunt doar nodurile Lunii deoarece au o deplasare mai rapidă, influența lor asupra noastră fiind cea mai însemnată.

La rândul lor, Nodurile Lunare formează o axă, care este cunoscută sub diverse denumiri, precum: Axa Dragonului, Axa Destinului, Axa Nodală etc.

Mișcarea Axei Nodale de-a lungul eclipticii este retrogradă și, prin urmare, se rotește spre vest, durând circa 18 ani și jumătate pentru a finaliza revoluția completă prin semnele zodiacale.

px Lunar eclipse diagram ro.svg - De la derivative work: KenyaSong (talk)Lunar_eclipse_diagram-en.svg: SuperManu - Lunar_eclipse_diagram-en.svg, Domeniu public, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4605149

Nodul Nord (sau Nodul Ascendent) este punctul de trecere cu orbita Pământului care apare atunci când Luna se mișcă spre nord. În schimb, atunci când Luna se mișcă spre Sud, punctul de intersecție este Nodul Sud (sau Nodul Descendent).

În mod tradițional, natura „benefică” a lui Jupiter este atribuită Nodului Ascendent, în timp ce natura „malefică” a lui Saturn corespunde Nodului Descendent.

Însă, în astrologia vedică cele două Noduri Lunare sunt asociate cu cei doi malefici: Saturn și Marte.

Simbolistica Nodurilor Lunare

Nodul Nord sau Caput Draconis reprezintă dezvoltarea spirituală necesară în această viață.

Nodul Sud sau Cauda Draconis indică experiențele adunate în timpul existențelor anterioare.

Axa Nodurilor Lunare este calea care duce de la Planul Fizic la Planul Spiritual: emancipându-se de nevoi, ființa le transformă și le folosește ca propulsor spre propria evoluție și se îndreaptă spre Sinele cel mai profund.

Foarte importantă este poziția opusă, deci complementară a celor două Noduri. Opoziția lor indică necesitatea de a nu ne abandona trecutul, dar nici de a ne arunca cu capul în viitor. Mesajul Axei Nodurilor este cel al INTEGRĂRII, adică căutarea echilibrului, pentru că doar în acest mod ne putem îndeplini destinul.

Concluzii

Pe scurt, axa Nodurilor este drumul pe care sufletul nostru trebuie să îl parcurgă în această viață.

Nodul Sud indicând valiza pe care am adus-o cu noi din existențele trecute, iar Nodul Nord ne arată direcția spre care trebuie să mergem. Însă, nu fără a găsi o soluție la ceea ce purtăm în bagajul nostru karmic.

Nodul Nord mai poate indica și testele scoase în cale de către Univers. Acestea, indiferent cât de dificile ni se vor părea, au scopul de a ne ajuta să evoluăm. Doar prin depășirea lor vom reuși să ne îndepărtăm de tiparele repetitive ce ne determină să comitem aceleași erori.

Atenție!

Mâine, 17/07/2023, Nodurile Lunare se vor muta de pe axa Taur – Scorpion pe axa Berbec – Balanță. Vor sta aici până în 11/01/2025.

Ultima dată când Nodul Nord s-a aflat în Berbec și Nodul Sud în Balanță a fost din decembrie 2004 până în iunie 2006. Vă puteți uita înapoi la această perioadă de timp din viața voastră pentru a vedea dacă au existat teme majore care au predominat. Acestea nu se vor repeta, dar s-ar putea să existe similitudini.

Pe scurt, Nodul Nord din Berbec indică faptul că a venit momentul să ne (re)căpătăm independența, iar Nodul Sud din Balanța ne va susține să ne îndepărtăm de tendințele noastre co-dependente.

Dar vom mai discuta și în alte articole despre semnificația axei Berbec – Balanță!

Surse:

– Foto copertă – Canva Free

-Foto interior:   

https://ro.wikipedia.org/wiki/Nod_lunar#/media/Fi%C8%99ier:Lunar_eclipse_diagram-ro.svg

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 4

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.