cruella ver xxlg
Recenzii Filme

Cruella (2021) – Răi ne naștem sau devenim?

5
(1)

Cruella – unul dintre cele mai vizionate filme pe marile ecrane la momentul actual, care se potrivește perfect actualei generații de adolescenți!

The Walt Disney Company prin această peliculă a reușit să se autodepășească, punând în scenă, într-o manieră cu totul inedită, cunoscutul desen animat 101 Dalmațieni.

Răi ne naștem sau devenim? – aceasta este întrebarea principală în jurul căruia se desfășoară subiectului noii producții Disney

Întrebarea este, de asemenea, încadrată în Londra anilor 1970!

Revoluția punk și ascensiunea industriei modei, toate acestea ducând la reconstruirea genezei uneia dintre cele mai fascinante icoane malefice din istoria animată!

La acest rezultat remarcabil, din punctul meu de vedere, a contribuit foarte mult și distribuția.

Rolurile principale sunt deținute de Emma Stone (Estella versus Cruella de Vil), Emma Thompson (Baroness von Hellman).

Să nu uităm însă nici regia semnată de Craig Gillespie.

crudelia emma stone thompson x
Emma Stone (Estella versus Cruella de Vil), Emma Thompson (Baroness von Hellman)

Geneza iconicului ticălos Disney a fost transformată într-o poveste ce îți reține atenția și îți trezește curiozitatea pe parcursul celor 134 de minute.

Dacă vă gândiți că veți întâlni doar o nouă readaptare a celor 101 Dalmațieni, vă înșelați!

Da, există câteva elemente de bază ce fac trimitere spre desenul copilăriei noastre, dar acestea au fost readaptate în așa manieră încât nu veți regăsi aproape nimic din trecut.

Particularități:

  • Antiteza dintre cele două personaje principale, amândouă având la bază un caracter malefic și obscur!

Baronesa von Hellman fiind malefică și narcisistă nativ, pe când Cruella de Vil își descoperă această latură după o serie de evenimente.

Cele două actrițe, ambele câștigătoare ale premiilor Oscar, reprezintă două fețe ale aceleiași monede și arată diferit răutatea, lăcomia, ferocitatea celor care ar face orice pentru a obține ceea ce vor.

  • Și din punct de vedere psihologic este interesant de urmărit, deoarece întâlnim bătălia a două personalități diametral opuse în aceeași persoană!

Încercarea inițială de a găsi un echilibru între Yin-ul și Yang-ul dintre Estella și Cruella de Vil.

Cine și cum va învinge vom afla la finalul filmului! 🙂

  • Modul în care a fost pus în scenă: un carusel opulent de costume, culori, coafuri, machiaj și petreceri opulente, de la Ziggy Stardust la Stooges, de la musicalul ultra-pop al lui Luhrmann până la o inevitabilă înmuiere morală și narativă pentru clasicul Disney.

Opinia generală a criticilor este că filmul este too dark pentru o producție a faimoasei companii, dar totuși rezultatul este impresionabil!

Chiar dacă Cruella a devenit unul dintre cei mai capricioși copii ai ciclului de acțiune live a celor de la Disney, fiind cel mai rock n ‘roll, cel mai puțin descifrabil sau atribuibil oricărei scheme de basm sau cerințelor copilărești, există totuși acel ceva ce te atrage ca un magnet!

Este o peliculă ce scoate în evidență slăbiciunile umane, dar și cum acestea pot fi transformate în puncte de forță.

Cruella înțelege acest lucru și învață să le întoarcă în favoarea ei, lecție pe care nu ar fi rău s-o învățăm și noi!

Mai jos, puteți regăsi și trailer-ul oficial al acestui controversat film!

Pentru cine dorește să-l urmărească din confortul casei, las link-ul site-ului unde l-am vizionat eu:

Cruella 2021

Aștept și părerile voastre!

Merită sau nu de a fi vizionat?

Surse:

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 1

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!