broker online materiale de constructii min 1024x576
SuperBlog

Casa premium – un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate

5
(6)

– Renunț! a intrat țipând în telefon, colega mea Otilia.

– Dumneavoastră chiar vă bateți joc?! a continut ea.

– Au trecut 6 luni de când ne promiteți că vom avea materialele de construcții la prețuri avantajoase…

[…]

Otilia se învârte ca un leu în cușcă pentru ca într-un final să închidă telefonul fără a utiliza nicio formulă de salut. Se așează la birou, bombănind încontinuu.

– Tu ai mai pomenit așa ceva? mi se adresează și mie, într-un târziu.

Mă pregătesc să răspund, dar nu apuc să spun ceva pentru că o altă întrebare este lansată asupra mea.

– Voi cum sunteți cu construcția casei? Văd că ești atât de liniștită ca și cum n-ai construi o casă… și se oprește, deznădăjduită.

– Otilia, încep eu…

– Vine iarna și noi nici măcar nu avem materiale, echipa așteaptă… doar timp pierdut. Ne-am lăsat cu totul în mâna inginerului pentru că s-a prezentat atât de profesional, că știe el de unde să luăm tot ce ne trebuie… și ce crezi? Nu a făcut nimic!! 

O ascult cu atenție, gata să-i ofer cele mai bune sfaturi și îndrumări…

– Deci? mă întreabă ea, cu ochi rugători.

– În primul rând, noi am decis să construim pe locul casei bunicilor. Suprafața este generoasă și pentru crearea unei sere și a unui loc de joacă.

– Către ce fel de construcție v-ați gândit? Pentru că eu vreau ceva mare, cu etaje, să fie rezistentă, din beton eventual…

Din cuvintele Otiliei am realizat că nu are nici cea mai vagă idee ce presupune un astfel de proiect, ce legislație există în această privință.

– Otilia, proiectul l-a făcut iubitul meu, fiind arhitect. Dar înainte de a face proiectul ne-am gândit foarte bine cum dorim să fie căsuța visurilor noastre, cum să fie departajată etc. După proiect, am făcut demersurile pentru a obține autorizațiile necesare din partea autorităților. Fiind vorba despre o construcție de la zero și una… s-o numesc încă „atipică” pentru România, a fost mult de alergat!

– Dar ce construiți acolo, dragă, palat? m-a repezit ea.

– Nu, nu construim palat și nici măcar o casă cu etaj, încercăm să construim o casă premium

– Ce?! Cum ai zis că se numește? m-a întrerupt ea, din nou.

Casă premium, Oti! i-am repetat.

– Offf! Ce mai este și asta? Explică-mi mai pe înțelesul meu, te rog!

Casa premium este acea casă ce este construită în acord cu protejarea mediului înconjurător. Este ca un fel de casă din viitor, dar un viitor destul de apropiat dacă consulți legislația de la nivel european. Aceasta, solicită deja ca începând cu 2020 toate clădirile noi să aibă un consum energetic aproape egal cu zero. Mai sunt denumite și „case NZEB” (nearly zero energy building).

Otilia asculta cu atenție!

– Acest tip de case se construiesc de pe la începutul anilor 1990, în Germania, și poartă numele de „case pasive”. Autorii acestora, suedezul Bo Adamson și germanul Wolfgang Feist, din dorința de a găsi o soluție la reducerea poluării, au construit case ce nu mai sunt legate la o sursă convențională de încălzire.

În schimb, pentru asigurarea unei temperaturi confortabile de interior, ele folosesc energia pasivă a radiațiilor solare. Energia este captată din exterior și transformată în energie termică de dispozitive speciale, dar și de temperatura corporală a locatarilor. Obiectivul este de a menține un consum total de căldură, apă caldă și de energie electrică sub 42 kWh/m² * an.

– Dar ce fel de materiale se folosesc la construcția lor? Sau nu, mai bine, spune-mi ce și de unde pot fi cumpărate?

– Noi am fost foarte impresionați de casa pe care și-a construit-o, de exemplu,  George Buhnici, vedeta de la Pro Tv. Casa lui, acum, este printre puținele case premium din lume.

– Acesta a urmat traiectoria unor principii esențiale. Am „împrumutat” și noi câteva dintre ele pentru proiectul nostru, printre care:

 • principiul eficienței energetice a casei, obținut prin eliminarea punților termice;
 • principiul materialelor de construcție compatibile cu mediul înconjurător. Am găsit o firmă extraordinară ce ne poate pune la dispoziție tot ceea ce ne trebuie la un super-preț și personalizat;
 •  principiul siguranței clădirii;
 • și nu în ultimul rând, al confortului.

– Cum ziceai că se numește firma aia de materiale? m-a întrerupt ea, din nou.

Vindem-ieftin.ro se numesc și funcționează după un concept unic, propunând clienților soluții ieftine și personalizate.

Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate

– Adică? s-a mirat colega mea.

– Adică… ei ne oferă oportunitatea de a cumpăra toate materiile necesare dintr-un singur loc. Au înțeles că „timpul înseamnă bani” și oferă această posibilitate, scutind clienții de alergătură, dar au grijă și de buzunarul acestora.

– De ce? a insistat ea.

– Pentru că tu reduci din preț și datorită faptului că marfa îți este adusă direct în locul solicitat, fără a mai fi stocată în depozite, lucru ce ar presupune costuri pentru depozitare, manipulare și transport.

Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate

 

De asemenea, pe site-ul lor nu vei găsi prețul produselor.

– Nu?! a întrebat ea, contrariată.

– Nu trebuie să știu ce preț are un material? Poate vreau să compar.

– Poți compara liniștită, îți garantez că o altă ofertă mai avantajoasă nu vei găsi.

– Cei de la Vindem-ieftin.ro, nu prezintă prețurile deoarece acestea variază în funcție de cantitățile comandate. Cu cât este mai mare cererea ta, cu atât ei pot obține o reducere mai mare de la furnizor. Asta înseamnă că ei îți pot garanta o economie de 10-20% la cumpărarea de produse din mai multe categorii.

Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate

– Pentru a te convinge, poți intra pe site-ul lor, în secțiunea recenzii video și vei vedea filmulețele clienților în momentul în care comanda ajunge la ei.

Între timp, Otilia a scris repede pe internet numele firmei Vindem-ieftin.ro să vadă testimonialele.

În același timp, tu reduci din preț și datorită faptului că marfa îți este adusă direct în locul solicitat, fără a mai fi stocată în depozite, lucru ce ar presupune costuri pentru depozitare, manipulare și transport.– Observ că au și o campanie în care oferă 100 Ron dacă filmezi descărcarea, montajul sau proiectul finalizat și îl postezi pe Facebook.

– Da, pentru că au o politică extrem de transparentă față de client! i-am explicat eu.

– Zi-mi mai departe, sunt curioasă! m-a îndemnat.

– De asemenea, clienții primesc consiliere profesională gratuită legată de implementarea produselor. Nu trebuie să te sperii de prețurile mici pe care le practică, gândindu-te la posibilitatea unor materiale de o calitate îndoielnică. Ei își permit să ofere astfel de prețuri, deoarece au cel mai mic preț de la producătorii din domeniu.

– Ce pot cumpăra de la ei?

– Tot ceea ce ai nevoie la o construcție: materiale pentru structură, echipamente electrice, instalații sanitare sau termice, parchet, lambriuri, osb, acoperișuri și izolații, feronerie, finisaje etc. Dacă te uiți pe site-ul lor, vei găsi acolo o multitudine de produse.

– Și voi ce ați reușit să faceți până în acest moment?

– Am terminat de turnat fundația la care am folosit geocell, adică spumă de sticlă expandată. Am optat pentru această variantă deoarece oferă foarte multe avantaje și se încadrează în categoria materialelor folosite la ridicarea unei case pasive. Cu ajutorul lui, am eliminat puntea termică dintre fundație și teren, ținând fundația caldă.

– Ce este atât de deosebit la acest material?

– Sticla aceasta reciclată, măcinată până la stadiu de pulbere, mixată mai apoi cu carbon sau calcar și arsă la 900 de grade, este eficientă, nu dăunează mediului înconjurător, izolează foarte bine, are și proprietatea de a acționa ca un fel de barieră împotriva apei. De altfel, este și rezistentă, stabilă și durabilă, nu este afectată de rozătoare sau de insecte și este un produs ecologic.

– Doamne, câte lucruri mai știi! Hai mai zi-mi! s-a rugat ea de mine.

– Dar noi nu mai lucrăm astăzi? am întrebat-o, uitându-mă cu disperare la dosarele ce îmi ocupau tot biroul.

– Lucrăm, lucrăm, promit că fac și partea ta, dar te rog, zi-mi mai departe să știu ce să cer.

– Păi Otilia, dacă dai un search pe Google găsești tot…

– Nuuuu, că nimeni nu explică mai bine decât tine! a încercat ea să mă măgulească.

– Încă jumătate de oră și ne apucăm de lucru, da?

– Da, da, promit! a răspuns ea, entuziasmată.

– După acelgeocellam completat-o eu… da, așa, ce ați mai făcut?

– Acum suntem la stadiul de ridicare a structurii. Pentru aceasta, am optat să folosim panouri de lemn lamelar încleiat, pentru că se montează repede, în sistem lego. Ca material, prezintă rezistență la foc, la seisme etc. A fost alternativa ecologică la beton, cărămidă sau oțel. În plus, prin folosirea lui, înlăturăm carbonul din atmosferă prin reducerea emisiilor acestuia.

– Urmează după aceea să îmbrăcăm tot în vată bazaltică…

– Ce materiale ați cumpărat de pe site-ul Vindem-ieftin.ro?

– În primul rând, panourile solare pentru casă.

Acestea vor genera energia electrică de care avem nevoie, ne vor scăpa de plata facturilor, casa devenind unicul nostru furnizor. Este o investiție importantă din punct de vedere financiar, dar în timp se va amortiza, singură.

– Tot de la ei, am comandat și tâmplăria PVC Salamander ferestre ADF, pavajul Asti Combi Semmerlock, dar și ușile de interior Porta Doors.

– Trebuie să-ți mărturisesc că sunt foarte încântată de ferestrele ADF.

În același timp, tu reduci din preț și datorită faptului că marfa îți este adusă direct în locul solicitat, fără a mai fi stocată în depozite, lucru ce ar presupune costuri pentru depozitare, manipulare și transport.
Geam termoizolant ADF

Sunt fabricate și cașerate 100% în Germania și sunt ferestre ale viitorului, datorită calității sticlei din care sunt făcute. Oferă confort pe timpul iernii, deoarece vitrajul izolant reduce schimbul de energie cu exteriorul, păstrează căldura în interior, dar permite și soarelui să încălzească camera. Vara, vitrajul reflecă doar 2/3 din radiația solară, dar lasă lumina să pătrundă în interior, menținând o temperatură confortabilă. Însă, cel mai mult îmi place faptul că oferă siguranță. De exemplu, în cazul în care cineva ar sparge-o, cioburile rămân atașate de folia de plastic (PVB) intercalată între panourile de sticlă.

– Wow! a exclamat Otilia. Mă apuc, imediat, de lista de cumpărături!

– Ce cumpărături Oti? am întrebat-o, nedumerită.

– A materialelor de construcție de la Vindem-ieftin.roVreau și eu să construiesc casa cu astfel de produse și este clar, că doar ei mă pot ajuta pentru a-mi îndeplini visul.

Articol scris pentru cea de-a 7-a probă din competiția Spring Superblog 2019

SURSE:

A. Surse recomandate de către sponsorul Vindem-ieftin.ro:

B. Alte surse: pentru această probă, am mai consultat și articolele de mai jos:

 • Articol în limba română „Casa pasivă” – Wikipedia (ro)
 • Articol în limba italiană „Casa passiva” – Wikipedia (it)
 • Articol „Casa Buhnici” – aerianasblog.wordpress.com
 • Articol „Casa pasivă – caracteristici, proiectare și construcție” – revistadinlemn.ro
 • Articol „Cea mai „deşteaptă“ casă din România aparţine unui jurnalist. Este  controlată prin telefon, produce căldură, dar şi „benzină“ pentru maşină” – adevărul.ro
 • Seria de articole legate de construirea unei case pasive – casacusoare.ro
 • Articol „Ce este și cum se construiește o casă pasivă” – pressone.ro
 • Articol „Ce trebuie sa stii despre constructia unei case: 5 pasi simpli pentru a ajunge de la vis la realitate” – blog.storia.ro
 • Articol „Cum arată casa pasivă premium, prima din România și din Estul Europei” – gcntv.net
Casa premium - un vis ce poate deveni realitate cu materiale de calitate
Logo Vindem-ieftin.ro

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 6

Nu există voturi! Votează primul.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: