Centrul Unirea - Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea
Blog,  SuperBlog,  Superblog Spring '22

Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea

5
(7)

Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea

1. Scurtă introducere

 

Dragii mei,

astăzi doresc să vă invit să explorăm o lume plină de magie, alcătuită din cifre și forme geometrice!

– Despre ce este vorba? Ei bine, despre universul matematicii!

– Nu strâmbați din nas, dezamăgiți, pentru că în rândurile de mai jos, veți descoperi că acest obiect de studiu nu este vrăjitoare cea rea, care distruge cele mai frumoase clipe din școala primară sau din liceu! Trebuie doar să găsiți calea potrivită spre inima acestei materii, îndrumați fiind de către profesori cu experiență și viziuni moderne.

Pentru a atinge obiectivele dorite, vă voi oferi și soluții în vederea continuării studiului chiar și în condițiile actuale. Știți și voi cauza: pandemia care a apărut de nicăieri și ne-a scos din rutina noastră zilnică.

Așadar, care este scopul acestei călătorii?

Centrul Unirea - Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea
sursă foto Centrul Educațional Unirea 

Este acela de a vă determina să conștientizați cât este de importantă matematica, indiferent de ceea ce alegeți să faceți în viață și cât de mult o veți aplica zi de zi, inconștient!

Nu glumesc! Veți rămâne uimiți de ceea ce veți afla!

Așadar, sunteți pregătiți? Așezați comod și open minded pentru acumularea de noi informații?

Perfect! Să începem!

 

2. Etimologia și proveniența cuvântului Matematică

 

 

Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea
Etimologia și proveniența cuvântului Matematică – preluată de pe site-ul Wikipedia.org

3. Transformarea sistemului de învățământ în urma pandemiei din 2019

 

Acum, după ce ați aflat câte ceva despre proveniența acestui termen și despre cât de veche este această știință, haideți să vedem dacă este bine sau nu să o studiem și care ar fi cel mai eficient mod de a face acest lucru!

După cum ați putut vedea, virusul ucigaș a dat peste cap total umanitatea!

Pe lângă consecințele asupra sănătății, a lăsat sechele adânci și la nivel psihic, dar ne-a și determinat să găsim soluții, astfel încât, să nu fim nevoiți să ne oprim definitiv.

După trecerea primelor valuri pandemice, noi, oamenii, am fost nevoiți să ne adaptăm la această nouă situație.

Menționam la începutul călătoriei noastre că vă voi oferi și soluții fiabile pentru ca voi să vă puteți continua studiile școlare!

Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea
sursă foto Centrul Educațional Unirea 

Necesitatea readaptării a fost conștientizată și de către sistemul de învățământ! Dar nu doar de către cel de stat, ci și de către Centrul educațional Unirea, centru de excelență pe piața meditațiilor din România încă din 2010.

Despre acest centru, doresc să vă povestesc în rândurile ce urmează, astfel încât, să vă ajut atât pe voi cât și pe părinții dumneavoastră!

Așadar, Centrul educațional Unirea pune la dispoziție cursuri de limbi străine (engleză, germană, franceză), limba și literatura română, informatică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie și… cursuri de matematică, de pregătire pentru bacalaureat și de pregătire pentru evaluarea națională, dragii mei dragi!

Centrul Unirea are locații deschise în București – Piața Unirii, de aici și proveniența numelui, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța.

În momentul în care pandemia a cuprins și România, Centrul Unirea s-a adaptat rapid, mutând toată activitatea în mediul online, dorind să extindă această metodă.

3.1. Cât de eficiente sunt ședințele de pregătire ONLINE?

Conform studiilor, România este cu 30 de ani în urmă la capitolul de educație online și abia recent s-a înțeles necesitatea acestui nou tip de învățare.

Învățarea online nu se mai limitează doar la colegii și universități. Metoda poate fi folosită încă din școala primară, fiind treptat încorporată în curriculum.

Pandemia a scos în evidență importanța acesteia în sistemul școlar actual, deoarece s-a dovedit a fi un avantaj, atât pentru elevi, pentru părinți cât și pentru profesori, diminuând, în același timp și riscul de răspândire al acestei boli.

3.2. Plusul adus de către Centrul educațional Unirea în oferirea meditațiilor online?

Centrul Unirea oferă posibilitatea ca toate ședințele de meditații să fie înregistrate, astfel încât cursanții să poată revedea ședințele de pregătire ori de câte ori consideră că au nevoie. Totodată, oferă și părinților posibilitatea de a putea urmări modul de desfășurare al acestor ședințe.

Această prezentare necesită JavaScript.

Avantajele acestui sistem:

 • nu mai este nevoie ca elevii și părinții să se deplaseze, pierzând ore în șir în trafic sau adulții să fie nevoiți să plece mai devreme de la job sau să se învoiască;
 • distanțele fizice dispar datorită meditațiilor online, având acces la învățământ de calitate și copiii din zonele rurale sau orașele mai mici, atât timp cât dispun de un computer și o conexiune la o rețea de internet;
 • Centru Educațional Unirea selectează cu atenție corpul profesoral, pe baza competențelor și experienței didactice, profesorii aleși fiind calificați;
 • o altă noutate, ce se poate regăsi în acest centru educațional de excelență, este aceea că elevul are posibilitatea de a solicita oricând un alt cadru didactic, în cazul în care nu rezonează cu cel ales inițial;
 • meditațiile se pot desfășura atât individual cât și în grupe mici, de maximum 5-6 elevi, într-un cadru organizat, fiscalizat, pe bază de contract și după un program prestabilit, agreat de comun acord cu părinții și copiii;
 • un alt proiect important și în plină desfășurare este grupul de suport gratuit de Facebook Bacalaureat 2021 – 2022. Aici, elevii sunt încurajați să posteze întrebări de fiecare dată când consideră că au nevoie de ajutor, iar profesorii Centrului Unirea îi vor sprijini în găsirea soluțiilor. De asemenea, au fost create și grupuri WhatsApp cu sute de elevi.

3.3. Centrul educațional Unirea și meditațiile la matematică online

 

Directorul Centrului Educațional UNIREA și Profesor de Matematică - domnul Cristian Demian - Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea
Directorul Centrului Educațional UNIREA și Profesor de Matematică – domnul Cristian Demian – sursă foto Centrul Educațional Unirea 

Conform celor declarate de către Directorul Centrului Educațional UNIREA și Profesor de Matematică – domnul Cristian Demian, rata de promovare la filiera M2 pe țară, a fost de 49,7% în anul 2021.

– Ce înseamnă acest lucru?

– Înseamnă că o persoană din două nu a promovat examenul!

Cunoaștem cu toții cum sunt concepute manualele de matematică: sofisticate, grele și din care nu se înțelege aproape nimic.

Având în vedere condițiile oferite elevilor este imperios necesar ca aceștia să fie ajutați prin meditații la matematică.

Dar, pentru a înțelege și a învăța să iubiți matematica, aveți nevoie de un profesor care să vorbească pe „limba voastră”, să descopere lacunele și să pornească chiar de acolo. Acoperind acele goluri, cu calm și răbdare, veți reuși să construiți o fundație solidă și chiar să vă determine să iubiți această materie.

Ei bine, dragii mei, exact așa sunt profesorii de la Centrul Unirea!

Cu ajutorul lor, voi veți avea rezultate excelente, fie că vorbim de matematica din gimnaziu ori de pregătirea bac-ului.

Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea - Directorul Centrului Educațional UNIREA și Profesor de Matematică - domnul Cristian Demian
Directorul Centrului Educațional UNIREA și Profesor de Matematică – domnul Cristian Demian – sursă foto Centrul Unirea

Pentru meditațiile la matematică pentru bacalaureat se ocupă chiar Directorul Centrului Educațional UNIREA și Profesor de Matematică – domnul Cristian Demian.

Tot dumnealui este cel care a anticipat învățământul online, considerându-l viitorul sistemului de învățământ. Astfel, în 2011, înființează platforma cu conținut video educațional, în România.

Pe platforma Profesorultau.ro puteți găsi:

 • materiale video de la clasa a V a până la clasa a XII a,
 • variante deja rezolvate pentru examenul de bacalaureat și evaluarea națională.

Chiar din primele luni ale anului 2020, a susținut live webinarii pentru elevii din clasele a VIII a și a XII a.

Dumnealui, este exact genul de profesor pe care și-l dorește fiecare elev, indiferent de materia despre care vorbim.

Datorită experienței de 17 ani, a reușit să găsească metodele potrivite, pregătind până în acest moment peste 1000 de elevi.

De la acesta, veți învăța cum să munciți eficient la matematică, rezultatele neîntârziind să apară.

 

3.4. Avantajele meditațiilor la matematică

 

– Care considerați că ar fi avantajele voastre în privința meditațiilor la matematică, alegând Centrul Unirea?

Copiii priveau pe omulețul din fața lor ce le vorbea cu atâta dragoste și patos despre una dintre cele mai dificile materii din programa școlară.

La un moment dat, unul dintre elevi a îndrăznit să ridice mâna.

– Te ascultăm tinere! îl îndemnă bărbatul.

– Cred că ar fi următoarele, răspunse băiatul și începu să le enumere:

 • putem urma gratuit o ședință de meditații matematică online de 40 de minute, pentru a înțelege dacă programul și abordarea ni se potrivesc;
 • ședințele de meditații online se desfășoară pe platforma Zoom, așadar, avem posibilitatea să participăm fără să plecăm de acasă sau din oricare loc geografic, important este să avem un computer/tabletă și conexiune la internet;
 • indiferent de categoria pentru care optăm, meditații matematică online pentru bac sau pentru ciclul primar, putem alege dacă dorim să participăm individual sau într-un grup. Independent de decizia noastră, vom beneficia de atenția absolută a profesorului;
 • exceptând programele de simulare, care au un program fix, toate ședințele de meditații matematică online sunt programate ținând cont de timpul de care dispunem și noi, elevii;
 • pe site-ul Centrului Unirea putem găsi toate răspunsurile necesare în secțiunea Întrebări frecvente;
 • va fi o experiență frumoasă și fructuoasă, sunt convins de acest lucru, mărturisi băiatul, deoarece profesorii se vor adapta nivelului nostru de cunoștințe, astfel nu vom pierde timpul cu noțiuni pe care le cunoaștem deja.

– Bravo, perfect! aplaudă entuziasmat personajul magic din fața lor.

Centru Educațional Unirea - https://www.facebook.com/CentrulUnirea/photos/a.598030433565801/4847799028588899
sursă foto Centrul Unirea 

4. Beneficiile înțelegerii matematicii

 

Înainte de a face cale întoarsă spre casă, aș dori, să îmi dați câteva exemple despre cum poate matematica să vă fie de folos în viață! rosti el.

Vreau un răspuns de la fiecare dintre voi!

Mâinile începeau să fluture în aer cu entuziasm. Era o dovadă că cei prezenți înțeleseseră utilitatea studiului acestei materii.

Concluzii:

Acum ați înțeles cât este de important studiul acestei științe? Aplicabilitatea ei se regăsește aproape oriunde! Să învățăm să o iubim și să îi apreciem mâna de ajutor pe care ne-o întinde!

 

5. Încheiere

 

După ce primi răspunsurile solicitate, bătrânelul agită în aer o baghetă fermecată cu ajutorul căreia lăsă acasă pe fiecare dintre copiii prezenți. Treziți ca dintr-un vis, aceștia, indiferent de vârstă, căutară pe internet ceea ce tocmai visaseră.

– Oare fusese chiar un vis?

La această întrebare nu avem răspuns, însă acum știm cu toții că profesorii de la Centrul Unirea sunt implicați cu pasiune în procesul educațional, oferind servicii complete de la A la Z!

 

Centrul Educațional Unirea este suportul perfect pentru fiecare dintre noi, ce ne oferă superputerea de a învăța, de a excela, de a ne exprima și cel mai important, ce ne ajută să ne descoperim sau să ne redescoperim pentru a putea fi în final cea mai bună versiune a noastră.

 

Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invit să le accesați site-ul și să alegeți materia de care are nevoie copilul dumneavoastră, pentru a depăși, cu note mari și zâmbetul pe buze, cei mai frumoși ani, anii de școală!

 

Călătorie în lumea cifrelor alături de Centrul Educațional Unirea
sursă foto Centrul Educațional Unirea

Articol scris pentru proba 6 din competiția Superblog Spring ’22!

Legendă:

 • cuvintele scrise cu albastru reprezintă cuvintele ce au plasate pe ele link-uri
 • cuvintele bolduite și/sau cu caracter italic – reprezintă numele sponsorului și/sau cuvintelor-cheie solicitate pe care am decis să le scot în evidență în acest mod;

Surse:

Recomandate de către sponsorul Centrul Educațional Unirea

 • etimologia și proveniența cuvântului „matematică” a fost preluată de pe site-ul Wikipedia.org
 • imaginile din text, fotografia de copertă și pozele din materialele video au fost preluate de pe site-ul oficial și de pe pagina de Facebook Centrul Educațional Unirea
 • imaginea cu cuprinsul, imaginea png cu etimologia și proveniența cuvântului „matematică” și filmulețul cu beneficiile înțelegerii matematicii au fost editate în Canva

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 7

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.