atractia
Recenzii Filme

„Atracția” – un film superb ce merită văzut

5
(6)

Filmul Atracția”,ce a apărut în 2017, l-am gasit din întâmplare, astăzi pe internet, în timp ce căutam un film on-line.

Am un mod foarte „diferit” de a alege filmele, adică, nu țin cont de comentarii, ci dacă coperta îmi place sau nu.

Acesta s-a încadrat perfect în „lista mea de cerințe„, fiind unul dintre filmele SF și aproape apocaliptice.

Vă voi spune, pe scurt, despre ce este vorba, dar sincer, merită sa îl vedeți, fie de acasă, fiind disponibil deja pe site-urile de filme, fie în cinema.

Menționez că se vede bine și este tradus și corect din rusă în română.

Sinopsis:

Film rusesc din 2017…by the way, filmele rusești chiar sunt bine făcute. Acest film mi-a amintit de un altul, „Metroul„, daca nu ma înșel, la fel de bine realizat.

Partea inițială a filmului este prăbușirea unui obiect neidentificat odată cu ploaia de meteoriți, într-unul din districtele Moscovei.

Tragedia prăbușirii în urma atacului armatei, provoacă o adevarată criză, capitala fiind pe jumătate închisă și izolată.

Ministerul Apărării Rusești vor încerca să ia legătura cu „musafirii”.

Dar nu acesta este scenariul ce m-a impresionat pe mine, ci modul în care pe fondul unui dezastru se poate dezvolta dragostea, gelozia care la urmă va avea de pierdut, răutatea și neștiinta „poporului” care încearcă să distrugă atunci cand nu cunosc ceva, neîncercand mai întai să vadă despre ce este vorba, relația dintre părinte-copil în toată această poveste, modul în care ne autodistrugem fără ca macar să ne intereseze cu adevărat acest lucru.

Cum am mai spus, este un film cu mesaj puternic, fiind tratate pe rând: iubirea, teama, ignoranța oamenilor de rând, gelozia și egoismul.

Așadar, vă doresc vizionare placută și aștept cu interes părerile voastre pentru a le dezbate.

Link-ul unde puteți viziona trailer-ul filmului, mai jos:

Attraction – Official Movie Trailer (2018)

 

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 6

Nu există voturi! Votează primul.

Un comentariu

  • Radu Mârza

    Un film interesant, în ansamblu, cu o idee care nu a fost copiată de pe altundeva și care a avut forță (nava extraterestră care cade din greșeală pe pământ, evident că într-un cartier de blocuri al Moscovei), însă în câteva secvențe s-au văzut stângăcii și copy-paste-uri după filme americane SF. În plus, un pic deranjant efortul regizorului de a prezenta forța și capacitatea de luptă a armatei ruse, determinarea, tăria ofițerilor, care trec peste problemele personale pentru a se concentra asupra marilor provocări militare etc. etc. Deci un pic prea apăsat botonul propagandei. Dar, trecând peste astea, un film mediu spre bun. Nota 6-7.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: