Astro-health, sanatatea dictata astral
Astrologia - știința sufletului

Astro-health: sănătatea dictată astral

5
(6)

Introducere

Ați observat vreodată, cu adevărat, perfecțiunea naturii?

Armonia care există în fiecare element?

Nu există absolut nimic care să nu fie conectat cu întregul!

Cât de frumos se reflectă macrocosmosul în microcosmos!

Confirmarea armoniei o regăsim și în simbolismul astrologic, unde fiecare planetă și semn zodiacal corespunde cu bucățele din Natură: plante, animale, minerale etc.

Din acest punct a luat naștere și astrologia medicală, care se ocupă de sinergia dintre semnele zodiacale și corpul uman.

Fiecare semn zodiacal guvernează o anumită parte a corpului.

În rândurile de mai jos, vom vedea că totul urmează un fir logic și decurge după o ordine precisă care pleacă de la cap pentru a ajunge la picioare: primul semn corespunde capului, ultimul picioarelor.

Astrologie și sănătate - Astrum Antares (canva)

Corespondența între semnele zodiacale și corpul uman

Berbec

Primul semn al zodiacului.

Semn de foc, cardinal.

Guvernează primele două vertebre cervicale și capul în ansamblu, adică cutia craniană și organele de simț pe care le conține: ochii, nasul, urechile, gura.

Tot acestuia i-a fost atribuită din punct de vedere anatomic și glanda pineală (epifiza), creierul mare și cerebelul, dar și nervii care trec prin față, dinții și limba.

Posibilele patologii pot viza vederea, auzul, dinții, gingiile, nervii cranieni. Predispoziții spre migrene și sinuzite.

Temperamentul său impetuos și nerăbdarea pot fi cauza unor mici accidente și răni, în special cele de la tăieturi.

Taur

Semn de pământ, fix.

Trecem de la semnul zodiacal al Berbecului spre cel al Taurului, iar din punct de vedere anatomic, coborâm de la cap spre gât și spre vertebrele cervicale III, IV, V și VI. Urmează glanda tiroidă, paratiroidele și hipofiza (glandă cu secreție internă).

Printre patologiile legate de acest semn zodiacal, poate exista o anumită predispoziție la înțepenirea gâtului, faringite, amigdalite, polipi ai corzilor vocale, dezechilibre tiroidiene, artroze cervicale, retenție de apă.

Să nu uităm nici de alimentație, considerată de către mulți astrologi un punct slab pentru cei născuți în această zodie.

Fiind catalogați de multe ori drept dezordonați, pot exista și predispoziții spre tulburări tipice persoanelor care nu au un regim de viață sănătos.

Gemeni

Semn de aer, mutabil.

Ajungem și la cel de-al treilea semn zodiacal, cel al Gemenilor.

Cunoscuți ca și semn al comunicării, aceștia guvernează tot ceea ce are legătură cu vorbirea, dar și cu lăcomia (analiză ce ar trebui realizată împreună cu semnul zodiacal al Taurului).

Gemenii, din punct de vedere anatomic, guvernează umerii, sistemul respirator (în analogie cu sistemul nervos), brațele (cu excepția coatelor), precum și ultimele vertebre cervicale și primele două vertebre toracice.

Posibilele patologii includ probleme cu sistemul respirator: bronșită, astm, emfizem.

Sistemul nervos este delicat, putând provoca starea de epuizare și/sau depresie. Pe de altă parte, poate sta și la baza agitației psihomotorii* și a ticurilor nervoase.

*Agitația psihomotorie, din punct de vedere medical, reprezintă o dezorganizare globală a funcțiilor motorii, fiind de regulă corelată cu dezorganizarea funcționării sistemului nervos central, constând în reducerea controlului mișcărilor, impulsurilor, emoțiilor.

Rac

Semn de apă, cardinal.

Constituția anatomică a celor născuți în această zodie este destul de delicată, având, de asemenea, și tendința de a somatiza durerile și tensiunile.

Din punct de vedere anatomic, semnul zodiacal al Racului guvernează pieptul, toracele, coatele și vertebrele toracice III, IV și V.

În primele grade ale semnului există corespondență și cu sânii.

Este conectat, de asemenea, și la ochiul stâng.

Datorită dominației Lunii poate exista și o implicare a sistemului reproducător.

Funcția digestivă este delicată.

Posibile patologii: retenție de lichide în țesuturi, obezitate, ulcer gastric și gastrită, anemie, transpirație abundentă, slăbiciune față de boli infecțioase, probleme pericardice.

La copiii din acest semn zodiacal, se pot găsi glandele limfatice mărite.

Astrologie și sănătate - alimentație Astrum Antares (canva)

Leu

Semn de foc, fix.

Al cincilea semn zodiacal, Leul, are o constituție solidă și o bună rezistență la boli.

Din punct de vedere anatomic, guvernează inima și funcția cardiacă, coloana vertebrală, antebrațul până la încheietura mâinii inclusiv și pancreasul. Corespunde vertebrelor toracice VI, VII și VIII.

Posibile patologii: afecțiuni cardiovasculare și circulatorii, fragilitate vasculară, probleme de vedere (guvernează ochiul drept), spate și coloana vertebrală (scolioză), diabet și pancreatită.

Fecioară

Semn de pământ, mutabil.

Semnul zodiacal al Fecioarei este considerat de unii astrologi ca fiind unul dintre cele mai sensibile semne zodiacale.

Fragilitatea acestuia și frica de a nu se îmbolnăvi determină procesul de somatizare.

Există nativi din acest semn ce preferă să se trateze prin intermediul medicinii alternative și nu cu ajutorul medicinei oficiale.

Din punct de vedere anatomic, guvernează abdomenul inferior, buricul, intestinele, mâna și degetele sale.

Împreună cu Leul are o corespondență cu ficatul (stăpânirea acestui organ începe în ultimele grade ale Leului și continuă în primele grade ale Fecioarei) și guvernează și vezica biliară precum și vertebrele toracice IX și X.

Ca posibile patologii: tulburări ale colonului și intestinului subțire, constipație, diverticulită, probleme de digestie, ficat leneș, calculi biliari, boli ale nervilor și ale pielii.

Balanță

Semn de aer, cardinal.

Și iată-ne ajunși și la Balanță.

De obicei, acest semn zodiacal reușește să găsească soluția de a-și menține în stare bună sănătatea fizică și pe cea psihică.

Din punct de vedere anatomic, Balanța guvernează sistemul renal, regiunea lombară și vertebrele toracice XI și XII.

Ca patologii, în rezonanță cu semnul opus al Berbecului, poate suferi de insomnie și migrenă. Dar principala lor problemă sunt rinichii, existând predispoziții să se confrunte cu probleme în această parte a corpului.

Pot suferi de pietre la rinichi, nefropatii și cistită.

Pielea poate fi delicată și pot apărea probleme de greutate.

Sistemul lor venos poate fi sensibil și o anumită tendință la lăcomie îi poate predispune la diabet.

Scorpion

Semn de apă, fix.

Ne apropiem de finalul zodiacului.

Scorpion… să vedem predispozițiile și părțile anatomice guvernate de acest semn fix!

Tradiția astrologică menționează că semnul zodiacal al Scorpionului, din punct de vedere anatomic, guvernează organele de reproducere.

Cei doi guvernatori ai acestei zodii: Marte (guvernatorul tradițional) și Pluton (guvernatorul modern) sunt asociați cu membrul genital masculin și cu fluidul seminal.

Atât la bărbați, cât și la femei, acest semn, în ansamblu, este legat de sistemul reproductiv și sexualitate.

Are însă și o corespondență cu inconștientul și psihicul.

De asemenea, Scorpionul guvernează și ultimele două vertebre lombare.

Orice patologie poate afecta organele de reproducere.

Posibile, așadar, tulburări ginecologice (dismenoree, amenoree, anexită etc.) la femei și, la bărbați, probleme cu organele lor reproducătoare și cu prostata.

Posibile boli venerice și ale sistemului imunitar.

Probleme psihologice și tulburări ale funcției de somn (insomnii).

Astrologie și sănătate - Conectează-te cu Natura! Astrum Antares (canva)

Săgetător

Semn de foc, mutabil.

Poate unul dintre cele mai active semne zodiacale, Săgetătorul beneficiază de o stare de sănătate bună. Faptul că iubește sportul, plimbările în aer liber îl ajută foarte mult.

Săgetătorului îi place viața, mușcă la propriu din ea pentru a-i simți aroma, de aici și apetitul lui, care, uneori poate determina luarea în greutate.

Anatomic, Săgetătorului îi sunt asociate coapsele, nervul sciatic, anusul (împreună cu Scorpionul), ultimele trei vertebre lombare, cele cinci sacrale și cele patru coccigiene.

La nivel endocrin este corelat cu glandele suprarenale.

Posibilele patologii pot fi cauzate de excesele alimentare: ficatul poate fi afectat. Din această cauză pot apărea tulburări hepatice, hipercolesterolemie, obezitate, diabet, boli ale splinei, probleme circulatorii.

Există și o anumită predispoziție la reumatism, lumbago, sciatică, flebită, boli tropicale.

Capricorn

Semn de pământ, cardinal.

Semnul zodiacal al Capricornului, semn cardinal, de pământ, din punct de vedere anatomic guvernează partea cea mai pământeană a corpului uman: oasele și scheletul. Mai guvernează și genunchii, dinții, cartilajele și, parțial, circulația venoasă (care va continua în Vărsător).

Cu toate că are o rezistență fizică moderată este înzestrat cu o bună stăpânire de sine ceea ce îl transformă în semnul cel mai longeviv din zodiac.

Posibile patologii: probleme dentare, artrita, osteoartrita, reumatism, fracturi și leziuni.

Afecțiunile lui se pot croniciza cu ușurință și trebuie să fie atent la bolile generate de temperaturile scăzute.

Poate avea dificultăți în asimilarea calciului și poate suferi de osteoporoză și decalcificări.

Vărsător

Semn de aer, fix.

Extrovertitul, dinamicul și excentricul Vărsător se bucură de o vitalitate puternică. Nu putem afirma același lucru însă și pentru rezistența psihofizică.

Stăpânul său, Uranus, guvernează sistemul nervos, așadar, cei născuți în această zodie pot avea predispoziții spre probleme neurologice.

Din punct de vedere anatomic, acest semn zodiacal este asociat cu membrele inferioare (de la genunchi în jos excluzând picioarele), cu circulația venoasă și cu procesele electrochimice ale organismului.

De cele mai multe ori, bolile nativilor Vărsător nu vor fi ușor de diagnosticat, necesitând și tratamente de ultimă generație.

În schimb, corpul lor oferă un răspuns pozitiv la medicina holistică.

Posibile patologii: gambe, glezne, sistem nervos și fibre nervoase. Posibile aritmii cardiace și probleme circulatorii (inclusiv hipertensiune arterială).

Pești

Semn de apă, mutabil.

Ușor de impresionat și cu o sensibilitate ridicată, semnul mutabil, de apă al Peștilor are parte de o sănătate delicată, căzând uneori pradă stresului emoțional și/sau depresiei.

Anatomic, acestui semn zodiacal îi sunt atribuite pielea, picioarele și degetele de la picioare.

Sistemul său imunitar nu este unul foarte puternic ceea ce înseamnă că poate fi predispus la infecții, alergii, intoleranțe, intoxicații cu alimente și medicamente.

Nevoia de evadare, inerentă temperamentului său, îl poate determina să abuzeze de substanțe chimice, alcool și droguri. De asemenea, sunt posibile tulburări de alimentație.

Posibile patologii se pot dezvolta la nivelul pielii, picioarelor și sistemului limfatic.

Există și predispoziții spre apariția tendinței de a reține lichide și mai pot suferi de reumatism sau forme de anemie.

Stresul psihologic poate altera sistemul digestiv și pe cel intestinal.

Astro-health: sănătatea dictată de astre Astrologie și sănătate -Îngrijițî-vî nu doar corpul ci și mintea! Astrum Antares (canva)

Acum că am aflat corespondența dintre fiecare semn zodiacal și părțile anatomice ale corpului uman, știm căror părți să acordăm mai multă atenție!

Ca de fiecare dată, vă sfătuiesc să citiți atât zodia cât și ascendentul. Să luați informațiile cu care rezonați și să vă folosiți de acestea.

Aștept, cu nerăbdarea, părerile și întrebările voastre!

Să vă fie de folos!

Semnat: Astrum Antares

Poza de copertă și fotografiile din text: creator Alma Gheorghe

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 6

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

6 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.