aquaman 330960l 1600x1200 n cdc32151
Recenzii Filme

Aquaman – Atlantida revine din nou!

5
(4)

Cum altfel aș putea începe șirul de articole din 2019 dacă nu cu o temă care să facă trimitere la Atlantida?

Însă, de această dată, nu voi aborda fantasticul mit al Atlantidei, din punct de vedere istoric, ci din punct de vedere artistic.

Indiferent câte milioane de ani au trecut de la dispariția acesteia sau că poate fi doar o legendă așa cum unele documente istorice au încercat să dovedească de-a lungul timpului, Atlantida atrage.

Este un „cântec de sirenă” ce te înlănțuie și-ți face imaginația să plăsmuiască povești dintre cele mai frumoase.

Plecând de la această idee, combinată bineînțeles și cu nemuritoarea istorie a Greciei antice, acolo unde doar Zeii erau stăpâni atotputernici, regizorul James Wan împreună cu David Leslie Johnson-McGoldrick și Will Beall, au dăruit marilor ecrane, filmul Aquaman, o producţie Warner Bros. Pictures.

Amber Heard în rolul prințesei Mera
Amber Heard în rolul prințesei Mera

Filmul, cu o durată de 143 de minute, este încadrat în categoriile Aventuri, Fantastic și SF.

Distribuția

Din distribuție fac parte Nicole Kidman în rolul reginei Atlanna și mama lui Aquaman; Temuera Morrison (Thomas Curry) iubitul pământean al Atlannei și tatăl micuțului Arthur; pe Amber Heard în rolul prințesei Mera și cea care îi va fi alături eroului nostru pe tot parcursul aventurii sale, nimeni altul decât Arthur Curry sau Aquaman, interpretat de Jason Momoa.

Nicole Kidman în rolul reginei Atlanna și mama lui Aquaman
Nicole Kidman în rolul reginei Atlanna și mama lui Aquaman

 

 

În listă urmează Patrick Wilson sau Orm/Ocean Master, fratele vitreg al eroului principal; Willem Dafoe (Nuidis Vulko), înțeleptul și sfătuitorul de la Curtea Regală a Atlantidei; Dolph Lundgren ce interpretează rolul regelui Nereus și al tatălui prințesei Mera; Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta), personaj negativ pământean și unul dintre dușmanii lui Aquaman.

Ideea filmului s-a născut în 2004, însă tocmai în august 2014 vor fi angajați scenariști pentru acesta. Distribuția va fi anunțată în 2016 și la începutul lui 2017.

Majoritatea scenelor au fost filmate în studiourile Village Roadshow Studios din Gold Coast, Queensland , însă filmări au fost realizate și în Canada, Italia (Sicilia) și Maroc.

Filmările propriu-zise au început la 21 octombrie 2017.

Prezentarea pe scurt a filmului

Ideea principală este identică cu cea din filmele cu super-eroi Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) and Justice League (2017), povestea conturându-se în jurul unui Erou, înzestrat cu tot felul de abilități, dar și cu conștiință și dorința de a ajuta pe cei din jurul său.

Astfel, Arthur Curry, eroul nostru, născut din uniunea prințesei Atlantidei, Atlanna și a paznicului unui far, Thomas Curry, va înțelege de mic, că este un copil deosebit, una dintre abilitățile sale, fiind aceea de a se face înțeles și a înțelege viețuitoarele apelor.

Antrenat de mic de către Vulko (Willem Dafoe) loialul sfătuitor regal și prieten de încredere al mamei sale, Arthur va deveni nu numai un erou pământean ci și un apărător al celor din adâncuri.

Prin depășirea fiecărui obstacol se va apropia tot mai mult de destinul său, acela de rege al Atlantidei.

În tot parcursul său inițiatic din regatul apelor, va fi ajutat de către prințesa Mera (Amber Heard), o adevărată luptătoare. Instinctul feminim dar și cunoștințele legendelor poporului său, îl vor îndruma pe Arthur, pe calea cea corectă.

Mijlocul prin care Arthur își putea revendica nu numai tronul ce revenea de drept, conform legii sacre a atlanților, primului moștenitor, era găsirea Tridentului făurit și dăruit primului rege atlant, de către însuși Poseidon.

Să ajungă la Trident, la fel ca în toate basmele lumii, acesta trebuie să lupte sau să convingă monstrul sacru, ce îl apăra de o mie de ani.

Datorită capacității de a putea comunica cu viețuitoarele marine, Arthur va fi sincer în fața miticului Leviathan, Karathen, ce îl va lăsa să încerce scoaterea Tridentului din mâinile primului rege.

De ce recomand acest film?

În primul rând, mesajul filmului este unul foarte actual: comportamentul nostru, neadecvat față de întreaga Natură. Sunt redate scene în care putem vedea tone de deșeuri ce distrug viețuitoarele oceanului prin otrăvirea apelor.

Însuși regele Orm, fratele vitreg al lui Arthur, dorește să devină stăpân peste cele 7 regate subacvatice pentru a începe lupta împotriva pământenilor.

Modul în care este pusă în scena aventura epică a personajului nostru și efectele speciale ce au ajutat la reconstruirea faimoasei Atlantida și a imperiului de sub ape, pot fi motive în plus pentru vizionarea acestui film.

De asemenea, filmul poate fi văzut nu doar de pasionații acestui gen ci și de către copii. Felul în care este redată povestea vechii Atlantide și împletirea atât de naturală cu istoria Greciei antice, le poate stârni curiozitatea de a citi și de a cunoaște mai multe despre acestea.

Așadar, lăsând la o parte tipicile expresii și replici americane, cu care, de altfel, toți suntem obișnuiți, Aquaman este un film frumos, de văzut cu întreaga familie.

Pentru cei care au răbdare, merită vizionat în cinema, mai ales că premiera a vut loc în 21 decembrie 2018.

Pentru cei care însă, din diverse motive, nu au posibilitatea sa ajungă, vă recomand site-ul voxfilme.net. Se vede ok și din confortul canapelei de acasă.

Puteți regăsi, mai jos, trailerul, pentru a avea deja o idee.


           ‘Aquaman’ Official Extended Trailer (2018) | Jason Momoa, Amber Heard

Vă doresc vizionare plăcută și aștept cu interes, opiniile voastre!

Surse:

https://en.wikipedia.org/wiki/Aquaman_(film)

https://www.cinemagia.ro/filme/aquaman-43981/distributie/

https://voxfilme.net

https://voxfilmeonline.net/aquaman-2018-online-subtitrat-gratis/

 

 

 

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 4

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.