Aprilie 2023 – „Money, money, money,/Must be funny/ In the rich man’s world”
Astrologia - știința sufletului

Aprilie 2023 – „Money, money, money,/Must be funny (…)”

4.5
(8)

Introducere

Luna Aprilie a debutat deja în viețile noastre de câteva zile!

În Ianuarie am intrat în plină retrogradare mercuriană și marțiană.

Februarie a fost puntea dintre nou și vechi.

Martie a schimbat pentru următorii ani vibrația energetică prin Saturn intrat în Pești și Pluton intrat în Vărsător.

De la luna Aprilie, oare la ce să ne așteptăm din punct de vedere astral?

Aprilie 2023 – „Money, money, money,/Must be funny/ In the rich man’s world”

Cadrul astral general

În această lună, securitatea și ingeniozitatea Berbecului sunt puse la încercare, dar cu dorința astrală de a găsi certitudini mai stabile.

Cu Luna Plină în Balanță avem ocazia să ne confruntăm cu cei din jurul nostru, descoperind că există și alte puncte de vedere și că propriul nostru punct de vedere nu este mai puțin valabil.

În schimb, cu Venus în Gemeni din data de 12/04 suntem deschiși la discuții și vom fi plăcuți surprinși de a găsi interese comune cu ceilalți. O modalitate minunată de a descoperi lumea, nu? 😊.

Între timp, între 11 și 12/04 au loc poate cele mai luminoase și norocoase zile ale anului 2023 cu conjuncția anuală dintre Soare și Jupiter. Ar fi bine să profităm și să ne testăm limitele.

Eclipsa de Soare din Berbec din 20/04, prima dintr-un nou ciclu, se va ocupa apoi de restabilirea obiectivelor reale asupra cărora va fi nevoie să ne concentrăm în viitor.

Atenție la Mercur retrograd din 21/04, dar de fapt trebuie să fim atenți pe toată perioada șederii lui în Taur (03/04 – 20/05): mai bine să ne încetinim pașii și să ne revizuim deciziile.

Ce ne aduce Aprilie în anul de grație 2023?

– 3 aprilie: Mercur va intra în Taur la ora 19:22 (ora Ro) – este momentul să încetinim și să ne organizăm diferit timpul

Aprilie 2023 – „Money, money, money,/Must be funny/ In the rich man’s world”

Ei bine, Mercur a părăsit semnul îndrăznețului și războinicului Berbec, pentru a se muta în semnul fixistului, dar muncitorului Taur. Problema este că, Mercur va contamina acest semn prin retrogradarea sa. Așadar, îl vom avea pe Mercur în Taur din 03/04 și până în 20/05, iar perioada de retrogradare va avea loc între 21/04 – 15/05/2023.

De asemenea, Mercur va fi puțin tensionat de careul pe care îl va face cu Pluton, noroc că este unul de scurtă intensitate și durată.

Vocea lui Mercur plutonian va fi acum greu de ignorat, acesta aducând schimbări în comerț și finanțe.

Știm că arhetipul mercurian este cel al zeului Hermes, zeul mesager al comunicării, gândirii, comerțului, călătoriilor, negocierilor etc.

Cu Mercur în Taur toate aceste atribute mercuriene vor suferi o încetinire, lentoare, dar vor avea și un caracter mai stabil. Acest lucru se va observa și din modul în care vom (re)gândi situațiile provocatoare ce vor apărea la orizont în următoarea perioadă.

Să nu uităm nici de trăsăturile semnului zodiacal Taur care au legătură cu partea financiară din viața noastră. Semn al banilor, Taurul guvernează veniturile câștigate prin muncă proprie. Iar în următoarea perioadă vom fi animați de imboldul acestui semn de a ne satisface dorințele materiale prin muncă, dar și printr-o strategie pe alocuri fixistă.

Probabil, grijile din acest plan al finanțelor nu ne vor da pace, însă nu ne vom mai putea folosi de graba mercuriană pentru a transforma dorințele în realitate. Dimpotrivă, vom observa că vom fi animați de pragmatism, de o oarecare teamă, dar și de nevoia subită de a nu mai cheltui pe orice și de a opune rezistență la orice propunere cu care nu suntem obișnuiți, care ni se pare nouă că nu ne conferă destulă încredere și siguranță.

Și, după cum afirmă un astrolog drag mie: „fiecare aspect astral este atât o resursă cât și o vulnerabilitate”, ce ar fi să atragem acest tranzit mercurian de partea noastră. Poate în acest fel, pe 20/05 când Mercur va părăsi semnul Taurului, ne vom uita cu mândrie cum conturile noastre s-au mai rotunjit ori cel puțin nu s-au golit 😊!

Zodiile care vor resimți cel mai puternic acest tranzit, vor fi cele din categoria semnelor fixe, adică: Taur, Leu, Vărsător și Scorpion!

– 6 aprilie: Luna Plină în Balanță – o confruntare în care decidem ce compromisuri merită să facem

Nici bine nu reușim să ne acomodăm cu schimbarea de semn a lui Mercur, că deja se formează Luna Plină în Balanță în opoziție cu Jupiter. Soarele se va afla în conjuncție strânsă cu Chiron, în apropierea lui  Jupiter. Mercur ajunge la Nodul Lunar din Taur, făcând sextil și cu Saturn din Pești și Marte din Rac.

Deși, acum poate fi evident că proiectele majore au eșuat, cu puțină dorință de compromis și atenție, este posibil să abordăm chiar și problemele complexe și să găsim soluții viabile care sunt importante pentru a merge mai departe.

Vom observa însă și faptul că poate am supraestimat anumite parteneriate.

Luna Plină având loc în Balanță, exact acest lucru îl evidențiază: parteneriatele fie ele profesionale sau personale. Prin natura ei, Balanța vrea să păstreze echilibrul, dar este un echilibru precar, deoarece pare să nu fi fost construit pe baze solide.

Semnele zodiacale vizate pentru această zi și scurtă perioadă a apogeului Lunii Pline sunt semnele cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn.

– 7 aprilie: Venus sextil Neptun – o zi prielnică răsfățului în iubire

Măcar pentru 24 de ore să uităm de griji și să ne bucurăm de vibrația venusiană, care vine să ne amintească că viața are și părți frumoase pe care nu ar trebui să le ratăm 😊.

Aprilie 2023 – „Money, money, money,/Must be funny/ In the rich man’s world”

– 11 aprilie: Venus intră în Gemeni – o fază în care vom dori să ne conectăm cu persoanele care ne inspiră

Deci, avem un Saturn în Pești de aproape o lună, de ceva timp un Pluton în Vărsător și un Marte în Rac…

Venus s-a cam săturat de energia aceasta letargică, dramatică și decide să ne impulsioneze spre distracție, spre voie bună. Se apropie și Sărbătorile Pascale, numai bine să alegem să fugim departe de casă, să ne înconjurăm de oameni, să fim cu zâmbetul pe buze. Atenție însă la relațiile sentimentale ce s-ar putea închega în această perioadă: Venus în Gemeni este destul de versatilă și jucăușă și nu prea are de gând să-și pună pirostrii.

– 11 – 12 aprilie: Soarele în conjuncție cu Jupiter – norocul vine din convingerea cu care ne ducem la îndeplinire intențiile

Soarele îl întâlnește pe Jupiter pe 12 aprilie.  Venus va intra în Gemeni cu o zi înainte, făcând un frumos trigon cu Pluton și o cuadratură cu Saturn pe data de 14/04.

Ceea ce înseamnă că vom fi mai încrezători și relaxați, iar unele lucruri devin mai ușoare acum.  Dacă aveți o solicitare urgentă, acum este momentul potrivit să o rezolvați!

– 15 aprilie: Venus cuadratură Saturn – posibile ciocniri, din cauza necesității de a stabili limite

Grijă la cum punem problema! Este adevărat, nu suntem prea mult ajutați în comunicare din cauza efectelor de retrogradare ale lui Mercur, totuși putem apela în continuare la bunul nostru simț și educație, fără a ne lăsa însă păcăliți!

Aprilie 2023 – „Money, money, money,/Must be funny/ In the rich man’s world”

– 20 aprilie: Eclipsa hibridă de soare în Berbec – un eveniment de schimbare a direcției

– Tot din 20 aprilie: Soarele în Taur – un anotimp în care să redescoperim legătura cu micile plăceri

Odată cu zilele din jurul Lunii Noi de pe 20/04, atmosfera astrală se schimbă, din nou, semnificativ.

Această Lună Nouă este excepțională. Va avea loc la ultimul grad al Berbecului (29°50’), Soarele și Luna sunt gata să se mute în Taur și, prin urmare, făcând din nou cuadraturi la Pluton.

Va fi o Lună Nouă cu o eclipsă de soare simultană (seria Saros 129, vizibilă în Asia de Sud-Est și Australia) și, nu în ultimul rând, a doua Lună Nouă în Berbec.

Aceasta va fi o Eclipsă Hibridă de Soare.

Ce înseamnă o Eclipsă Inelară – hibridă?

Spunem că avem parte de o Eclipsă Inelară atunci când Luna este departe de Pământ. Ea este mică și acoperă incomplet discul solar, iar Soarele rămâne precum un inel.

Eclipsele hibride sunt foarte rare.

Eclipsa hibridă din 20/04/2023 va porni pe traiectoria ei precum o eclipsă inelară, apoi se va transforma în eclipsă totală, ca mai apoi să devină din nou inelară.

Influențele unei Eclipse Inelar-Hibride?

Chiar dacă, încă din antichitate, strămoșii noștri se temeau de aceste eclipse, acestea nu produc neapărat lucruri vizibile și importante. Cel puțin, nu vizibile și palpabile momentan. Probabil vom afla de efectele acestei eclipse odată cu trecerea timpului. Așadar, nu este o eclipsă de care să ne fie frică. Bineînțeles, asta depinde și de harta natală a fiecăruia dintre noi.

Dimpotrivă, putem afirma că va fi o eclipsă veselă datorită conjuncției pe care o face cu Jupiter.

Pentru România, eclipsa va avea loc în casa 12, o casă puțin cam tristă, retrasă, dezamăgitoare și din cauza faptului că este afectată de Saturn aflat în casa 11. Și totuși… pentru unii dintre noi poate fi revelatoare din punct de vedere financiar.

Totuși putem folosi această zi la nivel personal. Ce ar fi să ne provocăm și să facem ceva de care ne temem foarte tare sau să învățăm ceva nou?

Cum ar fi mersul pe role :)!

De exemplu, eu cu rolele suntem ca două drepte paralele ce nu se vor întâlni niciodată.

Ce ar fi însă, să mă provoc și să mai încerc o dată să le „cuceresc”?

Iar acesta este doar un exemplu.

Aprilie 2023 – „Money, money, money,/Must be funny/ In the rich man’s world”

– din 21 aprilie până pe 15 mai: Mercur retrograd în Taur – posibile neînțelegeri și eșecuri, care pot fi evitate prin încetinirea propriilor pași și revizuirea deciziilor

Mercur va intra în retrogradare între 21 aprilie – 15 mai, iar Marte se pregătește deja să facă careu cu Chiron (27/04).

În perioada de retrogradarea mercuriană, discuțiile vor fi reluate, disecate.

Mersul aparent înapoi a lui Mercur va afecta într-o oarecare măsură și negocierile, acestea fiind renegociate.

Caracterul fixist și încăpățânat al Taurului ne va determina să nu renunțăm prea ușor la ceea ce este al nostru, chiar dacă este vorba doar despre opinii, păreri personale. Greu va fi să le vedem și din altă perspectivă!

Fiind vorba de retrogradare, Mercur va face în așa fel încât să scoată la iveală deciziile greșite, din punct de vedere financiar, luate în trecut, îndemnându-ne să le reevaluăm, regândim, reanalizăm.

Dacă am sta strâmb și am privi drept, am putea observa că Mercur retrograd nu vrea să ne facă rău. Dorința lui este de a ne determina să punem lucrurile în ordine, deoarece Jupiter va urma să intre în semnul Taurului din 11/05.

Ok, Jupiter este „Marele Benefic”, dar să nu uităm că acesta mărește ceea ce găsește: fie bun fie rău!

Concluzii

Va fi o perioadă provocatoare pentru toți!

Atmosfera schimbării colective este evidentă în aceste momente.

Deja în decembrie 2020, așa-numita mare conjuncție a lui Saturn și Jupiter a avut loc la 0° Vărsător.  Odată cu aceasta a început o schimbare profundă de la o epocă centrată pe elementul pământ la o epocă centrată pe elementul aer.

Pluton va fi în același grad cu conjuncția și va aspecta eclipsa.

Astfel, putem presupune că în următoarele săptămâni vor avea loc conflicte semnificative între forțele „vechi” și cele “noi”.

Poate că evenimentele ne vor da o idee despre calitățile „noului” și despre ceea ce ar trebui să păstrăm din „trecut”.

În aceste zile este indicat să evităm acțiunile dictate de emoție și să avem grijă de noi.

Vremurile schimbării aduc noi oportunități, dar și un anumit grad de incertitudine.  Strategia de a cântări cu maturitate oportunitățile și riscurile este recomandată pentru domeniul profesional și/sau afaceri.

În schimb, din punct de vedere personal continuăm să avem o atitudine părtinitoare și să reacționăm emoțional la schimbări.

Temerile sunt o parte importantă a spectrului uman. În horoscop ele aparțin, printre altele, sferei lui Saturn, dar Saturn este și sinonim cu rezistența și detașarea care ne determină să acționăm cu conștientizare și atenție.

Saturn simbolizează, de asemenea, temporalitatea și ne permite să învățăm din trecut și să ne imaginăm viitorul.

Vă doresc o lună Aprilie revelatoare și decizii înțelepte!

Sărbători Pascale luminate și binecuvântate!

Semnat: Astrum Antares

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4.5 / 5. Număr voturi: 8

Nu există voturi! Votează primul.

Bună!Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu.Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger.Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog.Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul.Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email.Mentiuni importante:Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.