7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești - Echilibru între Exigență și Visare
Astrologia - știința sufletului

7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești – Echilibru între Exigență și Visare

4.1
(7)

Traseul celest al Lunii Pline în Fecioară

O nouă lună calendaristică și a treia Lună Plină din acest an în semnul zodiacal al analiticei Fecioare!

Lună ce marchează schimbarea anotimpurilor!

Luna aflată în constelația Leului, aproape de steaua Regulus, se va deplasa spre constelația Fecioarei unde, câteva zile mai târziu, adică pe 9 martie, va trece în vecinătatea stelei Zaniah. Pe 10 martie, va ajunge la steaua strălucitoare Spica, aflată încă în constelația Fecioarei, pentru a-și continua apoi călătoria către constelația Balanței.

Harta Luna Plina Fecioara - 7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești - Echilibru între Exigență și Visare
Harta Lunii Pline în Fecioară: 07/03/2023

După cum putem observa pe hartă, opoziția dintre Soare și Lună, adică formarea Lunii Pline are loc în data de 07/03, la 16 grade Fecioară, în jurul orei 14:35.

Acest aspect, în aceeași poziție, nu a mai avut loc din Mai 1993.

De asemenea, după cum vă spuneam în articolul Martie 2023: New Age – Nimic nu va mai fi ca înainte!, în aceeași zi, la o oră după apogeul Lunii Pline (15:36 ora Ro), Saturn va schimba și el semnul, trecând din Vărsător în Pești.

La momentul producerii Lunii Pline, Saturn se află la granița dintre Vărsător și Pești: 29 grade și 59 de minute!

Ce mai observăm din harta astrală a zilei de 07/03?

Saturn se află pe casa 8.

Această casă astrologică este asociată în plan terestru cu evoluția și transformarea, dar și cu criza, moartea, renașterea, regenerarea, transformarea, viciile, psihologia, banii altora, taxele şi impozitele, moștenirile, partajele etc.

Din punct de vedere psihologic, Casa 8 face referire la energia noastră interioară, energie care ne obligă să ne transformăm pentru a evolua.

De asemenea, tot ea descrie și forța noastră lăuntrică pe care o folosim să cunoaștem lumea externă și să aprofundăm partea noastră spirituală.

Așadar, Saturn poziționat aici, urmând să treacă în semnul zodiacal al Peștilor (cei care închid horoscopul), vorbește despre încheierea unui ciclu, despre faptul că a venit momentul să ne reinventăm pentru a renaște!

Saturn este o planetă care se mișcă lentă, așa că tranzitul său este foarte lung, dar este și foarte important.

Cu Saturn în Pești, ar trebui să ne putem îmbunătăți condițiile de viață și de muncă. Evident, va trebui să perseverăm pentru că Saturn nu dă nimic fără efort, dar dacă ne vom strădui, vom fi răsplătiți. De fapt, Saturn în Pești ne ajută să tragem contururile inspirațiilor noastre pentru a le realiza mai bine.

Ce ne mai dezvăluie diagrama momentului de Lună Plină?

Faptul că, Ascendentul se află în Leu.

După cum știm, în zodia Leului se află Lilith sau Luna Neagră din data de 08/01/2023.

Luna asta neagră din Leu ne poate predispune la a lua hotărâri în mod spontan, care se pot dovedi a fi eronate.

Ascendentul din Leu se va afla în aspect de cuadratură cu Axa Vieții, adică cu Nodul Nord. Iar Luna va face o cuadratură cu Marte aflat încă în zodia Gemenilor.

Aceste aspecte ne avertizează că este cazul să ne reorganizăm planurile, că este nevoie de a le regândi. Și, cel mai important: nu trebuie să fim încăpățânați sau rigizi pentru că aceste comportamente sunt contraproductive.

Trebuie să avem grijă la cum ne folosim de propriile resurse: bani, timpul nostru și mai ales cum ne vom gestiona starea de nervozitate.

Conform astrogramei, această Lună Plină se manifestă pe axa caselor 2 -8.

Casa a-8-a am menționat că are legătură cu transformarea, cu resursele ce provin de la alții și cu sentimentele de angoasă.

Ei bine, casa a-2-a este opusul celei de-a 8 a case, aceasta făcând referire la veniturile proprii. Venituri obținute din munca noastră, averea sau bunurile noastre. Iar, din punct de vedere psihologic, are legătură cu Ego-ul nostru ce ne dă senzația, în perioadele de criză, de nesiguranță materială.

Astfel, cuvintele cheie ale axei pe care se petrece această Lună Nouă sunt resursele și teama, frica de a accepta că fiecare dintre noi poate ajunge până într-un punct anume. Că avem limite, indiferent de tipul acestora. Această senzație de panică, anxietate își va face simțită prezența în clipa în care vom realiza că tot ceea ce am visat, planificat, tot ceea ce am lucrat nu se va îndeplini. Nu vom reuși să ne atingem scopul propus pentru că nu putem mai mult!

Este un sentiment copleșitor să vedem cum corăbiile noastre sunt înghițite de apele oceanelor necunoscute! Cu siguranță, pentru că ne-am lăsat duși de val, am pierdut din vedere aspecte sau detalii importante.

Și exact despre aceste sentimente vorbește arhetipul Peștilor: dezorganizare, chiar haos, disipare.

În schimb, de partea cealaltă, în opoziție avem Fecioara.

Fecioara cea strictă, analitică, care nu vrea să piardă timpul cu vise efemere. Ea vrea și cere eficientizare.

Și ce ne rămâne de făcut pentru a împăca aceste două arhetipuri diametral opuse?

Să purcedem la a încheia tratative, la a negocia. Să încercăm să trezim din visare arhetipul Peștilor, iar pe arhetipul Fecioarei să încercăm, dacă nu să-l dresăm, măcar să îl ponderăm. Să ne luăm gândul că vom putea obține ajutor de la alții, mai ales ajutor material. Așadar, suntem nevoiți să conștientizăm că ne aflăm pe cont propriu.

Aceasta este una din lecțiile cele mai importante pe care vrea să ni le ofere Dl. Saturn!

Totuși dacă nu puteți și nu puteți să vă descurcați în realizarea anumitor planuri, proiecte și este nevoie să vă îndatorați, aveți grijă la condițiile ce vi se impun.

– Ne dă ceva de lucru Luna asta Plină din Fecioară, nu?

Alte manifestări ale Lunii Pline din Fecioară

7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești - Echilibru între Exigență și Visare

De asemenea, Luna Plină ne va aduce iar insomnii, stări de agitație și de nervozitate, chef de a lăsa totul baltă. Iar pentru cine deține animăluțe de companie, predispoziții la ceva probleme de sănătate ale acestora. Vă sfătuiesc să le urmăriți în zilele ce urmează pentru a fi siguri că totul este în regulă cu ele!

Din punct de vedere psihic, vom fi înclinați spre a manifesta dispoziții spre scenarii negative și fanteziste, deoarece atât Fecioara cât și Peștii au obiceiul de a vedea partea goală a paharului.

Afirmam mai sus că una din axele în care va avea loc Luna Plină din Fecioară este axa 2-8. Dar nu putem să nu ținem cont că cele două semne zodiacale, Fecioara și Peștii, se află pe axa 6-12.

Ei bine și ce înseamnă acest lucru mă veți întreba?

În astrologie, casa a-6-a descrie sectorul de viață ce ține de munca și sănătatea noastră, viața de zi cu zi, alimentația, animalele de companie, dietele etc.

Din punct de vedere psihologic, aceasta reprezintă și partea care absoarbe energiile și influențează Eu-l nostru interior prin experiențe conștiente.

Casa a-6-a poate fi asociată și cu boala, dar cea pe termen scurt, semn al energiilor interioare, mentale și/sau fizice, pe care nu mai știm cum să le gestionăm.

În ceea ce privește casa a-12-a ea are legătură cu dușmanii noștri, cu bolile ascunse, cu secretele, destinul nostru, partea spirituală, partea onirică (visele), spitalele pentru boli cronice etc.

Tot aici găsim și resursele de care dispune fiecare dintre noi pentru a face față provocărilor, dar și fricile noastre interioare.

Dacă dintre planete, Saturn este Marele Malefic, dintre casele astrologice aceasta este una dintre cele mai grele de înțeles, integrat și lucrat cu ea.

Astfel, având în vedere că și această axă va intra în joc pe data de 07 martie, trebuie să avem atenție și grijă la sănătatea noastră, la diversele simptome, mai noi sau mai vechi. Să nu uităm de cuvintele „cronic și acut”.

Este un moment nemaipomenit pentru a face o vizită la doctor, chiar și de rutină, dar și a ne face câteva analize. Măcar pe cele esențiale, de exemplu, o simplă hemoleucogramă completă.

Ce vrea să ne transmită vibrația axei 6 – 12, de fapt?

Că trebuie să avem grijă de noi, de corpul, mintea, sufletul și emoțiile noastre!

Arhetipul Peștilor va avea tendința de a-și băga câte o înotătoare în încercarea de a ne convinge că putem merge așa și mai departe. Mai cu o pastilă, mai cu un ceai, ceapă sau usturoi. Dar este total eronat!

Vedeți voi, dragii mei, atenția pe care suntem datori să ne-o oferim corpului nostru nu este un moft. În societatea actuală este un drept și o datorie nu numai față de noi, dar și față de cei dragi nouă! Altfel, cum se explică rata atât de înaltă de viață din alte țări față de România? Pentru că, în primul rând este vorba de respectul pe care ni-l purtăm nouă!

Acum, revenind la ce ar trebui să mai facem în această perioadă. Mă refer atât la Luna Plină cât și la staționarea lui Saturn în Pești.

Să dormim, să dormim atât cât ne-o cere organismul nostru! Să îi oferim ocazia să se refacă după ore, zile și săptămâni pline de stres.

În cazul în care, simțiți ghearele anxietății cum se plimbă pe trupul vostru, luați repede un caiețel, telefonul sau laptopul și transformați-le într-un jurnal. Scrieți acolo tot, cu bune și rele, încredințați-i fără teamă of-urile sau bucuriile voastre.

Este o metodă terapeutică gratuită ce poate aduce rezultate uimitoare dacă suntem consecvenți în a o practica!

Mersul pe jos, plimbările cu bicicleta din nou sunt procedee free care vă pot ajuta cum nu vă imaginați. Mai ales acum că primăvara ne bate la fereastră 😊.

7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești - Echilibru între Exigență și Visare

„Luna Viermilor” și/sau „Luna Corbilor”: de unde provin aceste denumiri

Unele popoare atribuie lunilor pline nume care reflectă evenimente particulare tipice perioadei în care acestea se formează.

În cazul Lunii Pline a Viermilor, numele derivă din faptul că, odată cu plecarea iernii, pământul începe să se încălzească, iar viermii/râmele încep să iasă la suprafață. În același timp, ei atrag prădătorii naturali, și anume vrăbiile, mierlele sau alte păsări mici, care sunt considerate semne ale instalării primăverii!

Energia trezirii domnește peste tot, activitatea vitală a tuturor ființelor crește. Oamenii au acordat o atenție deosebită comportamentului corbilor, atribuindu-le astfel de calități precum înțelepciunea, viclenia, curajul. Se credea că croncănitul puternic al păsărilor anunță sfârșitul iernii. Prin urmare, un alt nume este valabil – „Luna Plină a Corbilor”.

La câteva săptămâni după Luna Plină a Viermilor urmează Echinocțiul din martie și începutul, din punct de vedere astronomic, al primăverii în emisfera nordică!

7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești - Echilibru între Exigență și Visare

Nume alternative pentru Luna Plină din martie

Cum se mai numește Luna Plină din martie în alte părți ale lumii, în afară de America de Nord și Europa?

Chineză: Luna adormită

Celtic: Luna vânturilor

Wiccan: Luna Castă

Cherokee: Luna vântoasă

Emisfera sudică: Luna Recoltei sau Luna de Mălai

De ce este asociată și/sau denumită Luna Plină din Martie ca Luna Postului Mare?

Ultima lună plină dinaintea echinocțiului de primăvară în tradiția creștină se numește Luna Postului Mare și își ia numele de la perioada de 40 de zile premergătoare Paștelui creștin: în această perioadă, credincioșii țin post pentru a fi pregătiți să întâmpine Sărbătorea Paștelui, care cade în prima duminică după prima lună plină care urmează echinocțiului de primăvară.

7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești - Echilibru între Exigență și Visare

Mesajul Lunii Pline din Fecioară

Înalte abilități organizatorice și analitice mărturisesc capacitatea de a controla situația. Odată cu Luna Plină a Viermilor în semnul Fecioarei, apare o înțelegere a scopului final, tot ce este de prisos dispare din viață. Sub influența semnului de pământ și a planetei sale conducătoare, Mercur, oamenii devin mai disciplinați și mai curioși. Gândurile și eforturile sunt îndreptate spre obținerea de rezultate: fiecare detaliu merită atenție.

În Luna Plină a Fecioarei, deciziile sunt luate în mod necesar, în ciuda dificultăților. Există putere, încredere în sine și capacitate de muncă. Acesta este momentul potrivit pentru a face ajustări în viață. Cu o alocare adecvată a resurselor, va fi cu siguranță posibil să ne realizăm planurile.

Luna Plină în Fecioară subliniază simțul responsabilității și stimulează simțul datoriei. Ne readuce cu picioarele pe pământ, ne cere să fim cu capul limpede, să nu ne mințim pe noi înșine, să fim conștienți de rezultatele, dar și de lipsurile noastre, de frici și de blocaje.

În timpul unei Luni Pline în Fecioară, ar fi bine să ne uităm în oglindă și să ne punem întrebările potrivite. Dar, țineți minte și cont că este inutil să ne plângem de milă.

Luna Plină în Fecioară ne încurajează să găsim soluții practice pentru a reacționa și a schimba ceea ce nu funcționează pentru noi. Desigur, dacă suntem fericiți în momentul lunii pline în Fecioară, atunci putem face un bilanț al ultimelor noastre decizii, al ultimelor noastre acțiuni, pentru a continua pe acest drum promițător.

Este o perioadă bună și pentru reflectare, meditație și eliberare a emoțiilor.

Să ne amintim că semnul Peștilor închide cercul zodiacal. Astfel, putem afirma fără a greși că ne aflăm la închiderea unui ciclu. Iar Saturn și Luna Plină tocmai aici vor lucra!

Într-un fel sau altul, vom fi aproape obligați să găsim un echilibru între vibrația de sinteză a Fecioarei (nevoia de ordine, munca) și partea spirituală și de cea referitoare la starea de sănătate a Peștilor.

Opoziția dintre cele două zodii poate fi interpretată și ca un fel de recesiune. Poate una de conștiință, dându-ne brusc seama de lipsurile pe care le avem. Dar să nu uităm că avem la dispoziție două instrumente foarte importante cu care putem lucra: energia Fecioarei și cea a Peștilor.

Putem începe să căutăm izvorul acestor nemulțumiri și poate în acest fel vom afla și modalitatea de rezolvare. Să nu ne fie frică să ne ascultăm inima, gândurile cele mai adânci. Să nu ne temem să lepădăm de pe noi vechea piele pentru a lăsa procesul de transformare să se manifeste!

Echilibrul – cuvântul cheie al acestor evenimente astrologice!

În toate domeniile și activitățile trebuie să ne ghidăm după acest cuvânt. Să ne fie un far în cele mai întunecate momente ale existenței noastre!

Intuiția – cel de-al doilea cuvânt important!

Ascultați-o, rareori se va înșela!

Învață de la toate îmi vine acum în minte când scriu aceste rânduri:

Învaţă de la ape să ai statornic drum,

Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum.

Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi,

Învaţă de la stâncă cum neclintit să crezi.

Învaţă de la soare cum trebuie s-apui,

Învaţă de la piatră cât trebuie să spui.

Învaţă de la vântul ce-adie pe poteci

Cum trebuie prin lume de liniştit să treci.

Învaţă de la toate, că toate-ţi sunt surori,

Să treci frumos prin viaţă, cum poţi frumos să mori…

Învaţă de la vierme că nimeni nu-i uitat,

Învaţă de la nufăr să fii mereu curat.

Învaţă de la flăcări ce-avem de ars în noi,

Învaţă de la ape să nu dai înapoi.

Învaţă de la umbră să fii smerit ca ea,

Învaţă de la stâncă să-nduri furtuna grea.

Învaţă de la soare ca vremea să-ţi cunoşti,

Învaţă de la stele că-n cer sunt multe oşti.

Învaţă de la greier, când singur eşti, să cânţi,

Învaţă de la lună să nu te înspăimânţi,

Învaţă de la vulturi, când umerii ţi-s grei,

Şi du-te la furnică şi vezi povara ei.

Învaţă de la floare să fii gingaş ca ea,

Învaţă de la oaie să ai blândeţea sa,

Învaţă de la păsări să fii mai mult în zbor,

Învaţă de la toate că totu-i trecător…

Ia seama, fiu al jertfei, prin lumea-n care treci,

Să-nveţi din tot ce piere cum să trăieşti în veci!

«Învață de la toate», de Joseph Rudyard Kipling

Totul stă în mâinile, alegerile și deciziile noastre!

Așadar, vă invit să ascultați cuvintele ce ni le șoptește Luna Plină. De fapt, le cunoaștem deja, deoarece ele se află în inima, sufletul și spiritul nostru. Trebuie doar să le permitem să ne devină sfătuitori care să ne arate calea cea dreaptă!

7 Martie 2023: Luna Plină în Fecioară și Saturn în Pești - Echilibru între Exigență și Visare

Concluzii

Semnele zodiacale care vor resimți cel mai mult atât Luna Plină cât și trecerea lui Saturn în Pești, sunt: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești.

Toți nativii cu marcaj puternic de Pești în astrogramă, dar și cei care au Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte în zodiile mai sus menționate!

În ceea ce privește influența pe care o vom simți la nivelul anumitor organe anatomice, vă invit să citiți articolul Astro-Health: sănătatea dictată astral. Axați-vă pe zodia natală, ascendent, dar și pe semnele Fecioarei și Peștilor.

La încheiere, vă doresc să permiteți conștiinței voastre să se manifeste, să vă iubiți cu adevărat și să treceți prin această perioadă cu încredere și credință!

Semnat: Astrum Antares

Să vă fie de folos!

Surse:

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 4.1 / 5. Număr voturi: 7

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.