6 Motive pentru a nu te înscrie la Superblog - PAMFLET!
Blog

6 Motive pentru a nu te înscrie la Superblog – PAMFLET!

5
(4)

P.S.: ATENȚIE!

ACESTA ESTE UN PAMFLET ȘI ROG A FI TRATAT CA ATARE!

Ideea acestui articol mi-a venit în urmă cu câteva minute, când, răsfoind Facebook-ul, am găsit articolul Dianei Elena Neață

5 MOTIVE PENTRU A TE ÎNSCRIE LA SPRING SUPERBLOG.

Din greșeală, inițial am citit „5 motive pentru a nu te  înscrie la Superblog” :)) și cum îmi place să scriu, chiar dacă tot mai rar în ultimul timp, am decis să dau naștere unui contra-articol de tip pamflet pe acest subiect!

N.B.: PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. pamphlet.

Menționez că scriu din poziția unui fost concurent la această competiție.

Am participat la jumătate de ediție a concursului în iarna lui 2018, unde fără niciun fel de experiență, am câștigat 4 premii. Lucru ce m-a încurajat să mă înscriu și la ediția din primăvara lui 2019, unde m-am clasat pe locul 10 și am câștigat una dintre probe.

Pe data de 01 martie 2020 se deschide o nouă rundă de Spring Superblog, la care eu voi spune, din nou, „pas”...

De ce?

Pentru că:

1. Superblog sau școală de blogging!

Una dintre condițiile de înscriere este aceea de a avea o vechime a blogului de minim 3 luni și cel puțin 20 de articole publicate!

Este o condiție ușor de îndeplinit dacă îți place să scrii… dar nu contează în schimb ce scrii, cum scrii etc.

Pe parcursul competiției vei descoperi singur(ă) dacă ai sau nu stil, ce fel de stil, dacă ești dispus(ă) să renunți la acesta, pentru că vei avea ocazia să abordezi tot felul de stiluri… asta dacă te pricepi ;)!

De asemenea, nu lipsesc din listă nici elementele de SEO sau de content marketing!

Ce sunt acestea? Cum se folosesc? Cât contează?

Stai liniștit că vei afla dacă… ai răbdare, dorință de a învăța și… bineînțeles… nervi de oțel!

     2. Organizarea Timpului

Dacă ești dispus(ă) să îți sacrifici ore bune din viață și nopți de somn… ești candidatul/candidata ideal(ă) pentru Superblog.

Pentru că, nu numai că durează mult competiția, dar probele se succed una după cealaltă fiind un adevărat maraton.

Iar… în cazul în care nu reușești să depui articolul în ziua și ora prevăzută, vei obține din start și o penalizare!

Ei, te-ai transformat deja într-un time manager sau deja ai renunțat să citesti? :))

    3. Te descoperi pe tine… dar oare cum ești cu adevărat, știi?

Vei fi nevoit(ă) să scrii despre atâtea domenii încât nu numai că vei deveni un mediocru(ă), dar vei uita și ceea ce ai știut până în acel moment!

Surpriza va fi atunci când se va întâmpla să câștigi una dintre aceste probe, iar stima de sine va crește atât de mult, încât te vei considera expert(ă) :))!

    4. Personal branding

Odată cu această participare vei avea ocazia de a atrage atenția asupra ta în ambele sensuri: pozitiv vs. negativ!

Ți se vor analiza greșelile gramaticale, dar nu numai de către jurați, dar și de către colegi!

Să nu care cumva să ai curajul să câștigi vreo probă, eventual una cu un premiu important, pentru că tu și textul tău veți intra la puricat și veți fi supuși oprobriului public, fie că meriți sau nu!

O altă consecință este aceea că, există posibilitatea să atragi diverși clienți, dar când vei vedea că raportul dintre munca ta și suma ce ți se oferă nu este nici pe departe corect… te vei gândi de două ori înainte de a vrea să devii blogger profesionist!

    5. „Cei mai mișto oameni”

Mmmm…. și aici este cu două tăișuri….

Imediat după ce te vei înscrie, vei fi abordat(ă) de diverși colegi, „foarte drăguți”, dar doar pentru a fi testată concurența!

În cazul în care nu te vei remarca cu nimic pe perioada concursului, stai liniștit(ă) vei avea foarte puține sau spre deloc neplăceri.

În schimb, dacă începi să urci în clasament, textele tale vor fi analizate pe furiș sau pe față și uneori, chiar dacă nu este etic, vor reprezenta adevărate surse de inspirație!

Vei primi invitații de a participa la tot felul de guest-post-uri sau interviuri, dar tu te vei bucura!

De ce?

Pentru că, peste noapte, dintr-un ilustru necunoscut ai devenit cunoscut(ă)/citit(ă) și te-ai integrat într-un grup „atât de mișto”, în care primești atât de multe aprecieri, laude și încurajări!

Însă… este un însă foarte mare: să nu care cumva să comiți greșeala de a lăsa un comentariu cu tentă negativă acestora… chiar dacă majoritatea bloggerilor solicită opinii sincere și la obiect despre textele sau stilul lor…

Vei primi o sumedenie de explicații și motivații încât vei regreta actul tău de curaj și dovada ta de prietenie!

Nu are rost să îți explic și de ce…. vei descoperi tu pe parcurs 😉

   6. Alte motive:

  • dacă nu ești foarte ok cu gramatica și nici măcar nu conștientizezi acest lucru sau pur și simplu nu ți se pare foarte important acest aspect – las-o baltă! Tu te vei face de râs, nu colegii tăi! Se va întâmpla însă să întâlnești și reversul… ;)!
  • în cazul în care ești prea comod(ă) sau prea ocupat(ă), nu te băga, e dificil să ții pasul!
  • În cazul în care ai un temperament coleric sau ești de felul tău invidios, stai pe loc! Nu că nu ai avea cu cine să te cerți… ohhhhoooo vei descoperi concurenți pe măsura ta sau poate chiar mai rău… dar nu este cazul și locul să transformăm o competiție într-o mahala, nu crezi?!
  • dacă ești unul/una dintre cei/cele ce nu respectă regulile, în general, las-o așa! Nu face haosul mai mare decât este și scutește pe ceilalți de „zgârâieturi” pe retină!
  • în cazul în care nu îți place să pierzi sau nu ești pregătit(ă) pentru astfel de eșecuri… nici să nu te gândești! În cadrul acestei competiții vei trece prin toate furcile caudine…. deci… nu este pentru tine!
  • dacă nu suporți critica de niciun fel și nici nu o consideri constructivă, pentru că vei avea parte de ea din belșug… uită de acestă înscriere!

P.S.:

Acest articol este un PAMFLET, fiind scris ca un contra-articol la cel al Dianei Elena Neață, câștigătoarea locului 3 din cadrul competiției de iarnă 2019 Superblog!

Nu este o contra-reclamă, este un text ce se dorește a fi haios și o provocare pentru cei care sunt gata să intre în ediția de primăvară 2020!

Să vă văd! 

De această dată nu mai are nimeni nicio scuză că nu a știut despre ce este vorba, nu? 😉

Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc Claudiei și lui Albert, organizatorii și părinții Superblog-ului, pentru că fac o treabă extraordinară, dar și colegilor – bloggeri!

Veți găsi printre aceștia nu numai bloggeri profesioniști, dar și scriitori consacrați și adevărate talente din care, dacă vă doriți cu adevărat, aveți enorm de învățat!

SURSE

 

 

Apreciază această postare!

Apasă pe steluță pentru vot!

Media voturilor 5 / 5. Număr voturi: 4

Nu există voturi! Votează primul.

Bună! Eu sunt Mădălina și sunt încântată să vă urez “Bine ați venit!” pe tărâmul meu. Aici veți descoperi activitatea mea atât ca astrolog și blogger. Atunci când mă simt inspirată particip și la competiții de blogging creativ, precum Superblog. Îmi doresc ca materialele pe care le postez să răspundă cerințelor și/sau curiozităților pe care le aveți, să vă inspire și să vă ofere, pe cât mai mult posibil, răspunsurile căutate, dacă este cazul. Pentru a nu pierde niciun articol, vă puteți abona oricând la Blog , primind articolele în adresa de email. Mentiuni importante: Nu trimit reclame, promoții sau alte e-mail-uri tip spam. Se vor trimite automat de către platformă numai articolele noi de pe blog. Abonarea la blog presupune că ești de acord cu termenii și condițiile de utilizare, cu politicile de confidențialitate și cu utilizarea cookie-urilor. Datele cu caracter personal colectate sunt adresa de e-mail, în cazul în care utilizatorul se abonează la blog, datele de contact solicitate de formular și mesajul în cazul în care utilizatorul trimite un e-mail, precum și comentariile pe care utilizatorii le fac pe blog. Te aștept oricând să revii, iar între timp îți mulțumesc pentru vizită și pentru suport!